Dítě vegetarián
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ochudit o maso?To jde?To mi přijde stené jak když mi někdo řekne že ho ochuzuju o dudlíka…když vidím jak se dnešní děti cpou párkama a čokoládovýma tyčinkama…a když to maso nakonec chtít bude tak mu seženu kvalitní materiál pocházející z netýraného a zdravě žijícího zvířete. Mě naopak nepřijde fér do malých miminek cpát maso z velkochovů které je plné hormonů a dalších zbytků léčiv…(když už tak jedině bio)Pak se lidi diví že jsou ty děti pořád nemocné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Párek není maso ![]()
Holky se nebudete dohadovat, ne? Je jasné, že se mimčům mamky snaží dávat nejlépe domácí, ale třeba já o bio kvalitě tak nějak pochybuji - kupované. Pokud znáš přímo farmáře,… je to o něčem jiném ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, na základě čeho tvrdíte, že dítě nutně potřebuje maso? Že vám to řekl dr? Že se zrovna tady vede tento trend, tj železo a bílkoviny pouze z masa?
Jen bych chtěla říct, že se všechny asi shodnem, že mléčné výrobky jdou důležité. a co když má někdo alergii? mlíko a výrobky z něj zkrátka nemůže. Tak se to nějakým způsobem obejde, bílkoviny, vápník, všechno jde nahradit.
Proč by nemělo jít nahradit maso. Železo je v zelené listové zelenině, ve žloutku, bílkoviny jsou v mléčných výrobcích i jinde, vitaminy skupiny B se dají doplnit, tak v čem je problém?
A nepřijde mi o nic jiné na rozhodnutí, když jako výchozí stav je, že dítě je vegetarián, jednou řekne Mámo, chci ochutnat maso, tak máma dá maso a díte se rozhodne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O bio kvalitě se možná dá pochybovat, ale uvědomte si, jak je na tom třeba klasické kuřecí. V době růstu procpané hormony, preventivně podávanými atb. Klasické kuřecí je v současné době v podstatě to nejhorší, co se malému dítěti může dát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plne chapu, ze nechces davat maso z nejakych velkochovu plne hormonu. Me se taky nelibi, jak se zachazi se zviraty.
Ja jako fer vidim, davat ditku kvalitni biomaso a az na to bude, at se rozhodne, zda mu to tak vyhovuje, chutna a tak.
Me se proste prici, podsouvat detem zivotni postoje rodicu. Treba mu maso bude chutnat, treba ne. Melo by proste dostat sanci, aby to zjistilo samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky Gladys,s tím kuřecím s tebou souhlasím. Ale proč myslíš že o biokvalitě se dá pochybovat?Mám známé s biofarmou a trošku vím jak to tam chodí a nemyslím že by to nějak šidili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
cernus píše:
Plne chapu, ze nechces davat maso z nejakych velkochovu plne hormonu. Me se taky nelibi, jak se zachazi se zviraty.
Ja jako fer vidim, davat ditku kvalitni biomaso a az na to bude, at se rozhodne, zda mu to tak vyhovuje, chutna a tak.
Me se proste prici, podsouvat detem zivotni postoje rodicu. Treba mu maso bude chutnat, treba ne. Melo by proste dostat sanci, aby to zjistilo samo.
barush-je bio farma a bio farma ![]()
Ad kuřecí maso.Tak co teda kupujete za maso?To mě fakt zajímá.Protože normálně žijící člověk nemá na maso v bio kvalitě každý den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak buď ráda, že máš známé. To jsem napsala i já, že pochybuji, jako třeba v Kauflandu o tom pochybuji, to že je na tom napsáno BIO mi moc velkou záruku nedá.
Celkově nejsem takový zastánce Bio věcí, stejně začne chodit do školky a tam ho nacpou takovou kvalitkou
ale zase do něj nenarvu také kde co, že jo? ![]()
Víš jak, jsou mámy, co dají do jedné ruky bio zeleninu a do druhé brumíka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verenika: Zkus třeba méně kvantity a více kvality
nebo nejlepší si sehnat v okolí někoho kdo ty kuřata přímo chová.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Haha brumík s biozeleninou to zní jako super kombinace
no každopádně to chce o té stravě trochu přemýšlet a co se týče té školky z toho mám největší strach.
Příspěvek upraven 19.10.10 v 14:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já měla úplně stejný problém, a tak jsem brouzdala a brouzdala po internetu až jsem narazila na bedýnky v bio kvalitě (zdravicek.cz), každých 14 dní mi přijde bedýnka, mám to předplacené, takže se o nic nemusím starat, příjde mi domů 10 kg zeleniny, a zbytek doukoupím v kamenném obchodě, možná si i zboží navýším, ještě o tom musím popřemýšlet, ale jelikož ze zeleniny vykouzlím velice chutné pokrmy, nevidím důvod zabíjet zvířata, abychom se nasytili, v okolí jsem tak trochu blázen, ale já jsem spokojená a když malého budu učit od malička, není důvod, aby v dospělosti po masu netoužil, samozřejmě rozhodnutí nechám na něm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme tu ve městě trh a tam má jeden pán stánek s biozeleninkou,bioovoce se taky dá sehnat na trhu i když s nabídkou je to už horší…taky se snažím toho co nejvíc vypěstovat na zahrádce…no a přes zimu jsem odkázaná na supermarkety ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
cernus píše:
Baurush, kde kupujes zeleninu ovoce?
pěstují
![]()
barush-ono se hezky píše,ale hůř dělá…
Ono když máš manžela co by „spapal“ celý kuře na posezení a jěště bude koukat kde co najde a malý sní celou 1/4 kuřete tak asi co budeš dělat?Koupíš bio maso za 100kč a nenají se z toho?
Ono se hezky řekne kupujte bio,ale kdyť je to drahý… ![]()
Já kupuju Kostelecký nebo Vodňanský kuřecí maso.Určitě nekupuju čínu atd,křehčený…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dita: bedýnkování je super akorát není to náhodou jen po Praze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit