Dítě vegetarián

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17310
23.10.10 11:00
Len-til-kah píše:
Barush - možná se to musí nějak administrativně pořešit, ale zjevně to jde.
S agarem neumím, ale chystám se (jsi to asi špatně pochopila - jasné, že to vegetarián nejí).

U nás nosí děcku jídlo na celý den-má alergii na lepek.Ale nevím jak je to s tímhle.To asi pro ně není směrodatné,není to ze zdravotních důvodů :think:

Jinak Pudlo-já maso nejím-už jsem psala,přesto dítěti dávám :palec: U

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
23.10.10 14:15
Pudloslava píše:
alenagernatova; píše:
promin, ale já s tebou moc nesouhlasím. Myslím si, že by se každý měl rozhodnout sám za sebe, zda bude jít maso či ne. Je to od tebe docela sobecké, uvědom si to.

no a co kdyby se rozhodl, ze jist maso nebude a bude pozdeji matce vycitat, ze mu ho od malinka cpala
neni to stejne sobecke?

nebo ze by se mel treba rohodnout hned?
Mimino, chces jist maso? eeeee, uh, grrrrr ..... no, co to znamena?souhlas ci nesouhlas? :-))))

až se rozhodně, že nechce, tak nechce… ale jen kůli tomu. že matka se rozhodla…Nedělej ze mě debilku, mimino se rozhodnout neumí, ale jednou z něj bude dospělý člověk a ten už snad ví, co chce a co ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
23.10.10 14:20

Já vegetariány neodsuzuji, jen si myslím, že každý má právo se rozhodnou sám za sebe…Možná by si zakladatelka této diskuze měla promluvit s pediatrem, zda ji to doporučuje či nikoli..jen aby nenadělala víc škody než užitku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
24.10.10 02:48
alenagernatova; píše:
až se rozhodně, že nechce, tak nechce… ale jen kůli tomu. že matka se rozhodla…Nedělej ze mě debilku, mimino se rozhodnout neumí, ale jednou z něj bude dospělý člověk a ten už snad ví, co chce a co ne

jezkovy zraky, snad si nemyslis, ze mu to bude mamka zakazovat jako dvacetiletemu :-))))) hlavne k cemu by ji to zakazovani bylo :-)))))

skody to ale fakt nenadela, ja jsem MUDr. a ve skole nam to rikali, fakt to nevadi, pokud mu da vejce nebo mlecne vyrobky, neboj

proto to obhajuji - je to fakt soukroma vec, to vegetarianstvi. neni to zadnej extremni nebo skodlivej zivotni styl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
24.10.10 07:01

Tak tohle je něco pro mě :-D

Taky jsem se snažila dítě stravovat alternativně (bez masa), dle dr. Fořta. V pořádku do té doby, než jsme se v roce ocitli v nemocnici- doktoři ze mě měli hlavu jako meloun, že nedávám maso, místo krupicové kaše raději pohankovou, jáhlovou atd… To prý je vyloženě škodlivé, díky příliš vysokému obsahu vlákniny. Paní primářka mě chodila přemlouvat, abych ho konečně přestala ochuzovat a tu krupici mu dala. :mrgreen: Dívali se na mě jako na debila, že jsem odmítla dát ročnímu dítěti kořeněné fazole. Hláška za rámeček ovšem byla: „Vy ještě kojíte? A proč???“ To fakt nekecám, stalo se mi to na interně brněnské dětské nemocnice. Podotýkám, že bylo úpojně jedno, jestli byl doktor starý nebo mladý… Byli jsem tam atrakce :lol:

Pudli vůbec nechápu, to si snad každý prosazuje vlastní názor, přestože ho učili něco jiného? To je docela dílo…

Školka to je taky kapitola sama pro sebe- na seznamovací schůzce nás ubezpečovali, že ohledně stravy nemusíme mít strach- všechno je úplně jinak než před 20 lety a přísně se to hlídá- a buch- na jídelníčku v jednom týdnu pomazánka z uzeného masa a čočka s párkem 8-o

A pro rýpalky- strava bez masa (a to i pro děti) není vůbec škodlivá, spíš naopak, jen se o tom musí něco vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.10.10 07:35
yriel píše:Školka to je taky kapitola sama pro sebe- na seznamovací schůzce nás ubezpečovali, že ohledně stravy nemusíme mít strach- všechno je úplně jinak než před 20 lety a přísně se to hlídá- a buch- na jídelníčku v jednom týdnu pomazánka z uzeného masa a čočka s párkem 8-o

U nás ve školce je to fakt jiné než před 20ti lety,dávají celozrný pečivo-ne denně,hodně ovoce a zeleniny..Mě pomazánka z uzenýho masa nevadí a ani ta čočka s párkem.Jsou to normální věci co jí většina dětí i doma :wink: Veřím,že maminkám co své děti stravují ve stylu „zdravá výživa“ to přijde hrozné,ale je to o penězích.Za pár let tu budou školky(asi většinou soukromé) co pojedou na téhle vlně,to školné pak bude taky o něčem jiném :think:

Jestli se takhle stravujete tak asi taky víč kolik co stojí a školka po mě chce 30kč/den na jídlo.A to je to jěště dotováno státem :nevim:Spousty dětí taky nikdy nejedla takový věci jako pohanku,jáhly,duš. zeleninu v páře atd.takže ani ve školce byx to logicky nepapaly :roll: :lol:
Ve školkách vaří dle normy EU,když má někdo alternativní životní styl tak má v tomhle směru prostě smůlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
24.10.10 09:16

verenika

máš pravdu a je mi to jasný, že všechno je o penězích. Ale když už bych se v tom měla fakt vrtat, tak nevidím problém, místo uzeno-masové pomazánky dát třeba vaječnou, nebo zeleninovou- tam je těch možností spousta… Taky vím, že mi to dítě občas nezabije. Jenom žasnu, co všechno lze nazývat racionální výživou a pokud tomu ještě požehnal nějaký pediatr, tak potěš klobás… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.10.10 09:24

yriel-oni mají právě hodně ty pomazánky,tak já bych taky už nevěděla jakou udělat :mrgreen: Mě strašně chutná ta jejich celerová a mrkvová :-P A třeba když dostanou ke svačině to knupsi(nevím zda píšu správně) tak to Adam nejí,celozrný pečivo jí normálně,ale tuhle měli polentu(zase nevím zda je to správně :mrgreen: ) tak to mu taky moc nejelo :-? Doma to nevaříme/nekupujem tak asi proto.

Asi nezbyde než se s tím smířit,protože nosit do školky jídlo podle mě není řešení-by se musely učitelky zbláznit :think: A hlavně i pro ostatní děti je to takový divný,proč ten jí něco jiného.

Jak má syn ve třídě to chlapečka(alergie na lepek) tak to říká každý den,že měl zase kastrůlky s jídelm.

Kdyby tam bylo takhle víc dětí tak nevím nevím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
24.10.10 10:10

Kastrůlkxy taky nepraktikujeme a nikomu to nezávidím. Říkám si, že školku přežijeme a potom ve škole už si budu většinu jeho chodů kontrolovat- pokud teda nebude vyjídat automaty s brambůrkama a colou :mrgreen:

Určitě to není jednoduchý, každý je zvyklý na něco jinýho, ale třeba syn doma párek nikdy neměl a ve školce ho jí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
24.10.10 10:19

No jako řešení vidím druhé mimi abych byla s s tím naším prvorozeným doma a mohla mu zdravě vařit… :think: :dance: ..jinak známá pediatrička mi taky říkala že pokud ve stravě je obsaženo i mléko,vejce a vhodně doplňovány bílkoviny,železo tak to není problém, naopak že tyto děti si zdravé stravovací návyky ponesou do dospělosti…a stěma penězma je to fakt.Zas sice hodně utratíme za jídlo ale na druhou stranu to všechno ušetřím za oblečení ostatních zbytečnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
24.10.10 10:46
Cappy píše:
Zdravím!Já byla před těhotenstvím vegetariánka 6 let.
Ale zařekla jsem se, že pokud budu mít v těhotenství chutě i na to maso, nebudu se bránit. Měla jsem prostě divný pocit, že to je potřeba.
Nebylo mi to moc příjemné, ale přetrpěla jsem to.
Dokonce i v době kojení jsem nějaké to maso jedla - kvůli malému.
Na starý režim jsem najela nedávno - konečně!
Ovšem moje dítě maso jí, dám mu možnost výběru, až z toho bude mít rozum.

tohle je rozumní přístup v tomhle ti fandim tak by to dle mého mělo byt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
24.10.10 11:12
yriel píše:
Tak tohle je něco pro mě :-D

Taky jsem se snažila dítě stravovat alternativně (bez masa), dle dr. Fořta. V pořádku do té doby, než jsme se v roce ocitli v nemocnici- doktoři ze mě měli hlavu jako meloun, že nedávám maso, místo krupicové kaše raději pohankovou, jáhlovou atd… To prý je vyloženě škodlivé, díky příliš vysokému obsahu vlákniny. Paní primářka mě chodila přemlouvat, abych ho konečně přestala ochuzovat a tu krupici mu dala. :mrgreen: Dívali se na mě jako na debila, že jsem odmítla dát ročnímu dítěti kořeněné fazole. Hláška za rámeček ovšem byla: „Vy ještě kojíte? A proč???“ To fakt nekecám, stalo se mi to na interně brněnské dětské nemocnice. Podotýkám, že bylo úpojně jedno, jestli byl doktor starý nebo mladý… Byli jsem tam atrakce :lol:

Pudli vůbec nechápu, to si snad každý prosazuje vlastní názor, přestože ho učili něco jiného? To je docela dílo…

Školka to je taky kapitola sama pro sebe- na seznamovací schůzce nás ubezpečovali, že ohledně stravy nemusíme mít strach- všechno je úplně jinak než před 20 lety a přísně se to hlídá- a buch- na jídelníčku v jednom týdnu pomazánka z uzeného masa a čočka s párkem 8-o

A pro rýpalky- strava bez masa (a to i pro děti) není vůbec škodlivá, spíš naopak, jen se o tom musí něco vědět

Fakt jsi dodržovala Fořta :lol: Já ti to pročítala, neměla jsem páru kdo to je a říkala jsem si, no tak to je divný, že se nemá dávat žádné maso a kojit i za cenu vyčerpání :mrgreen: ale jinak zase v něčem má pravdu určitě, takže to nemá cenu hrotit a pokud dítko nestrádá, taky nevidím problém. My jsme tedy masňáci, takže u nás malý masíčko dostane. Ty kaše mi leží v hlavě, ale vůbec to neumím připravovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
5.11.10 15:38

Já bych s tím vegetariánstvím u miminek byla opatrná, zrovna jsem se setkala s holkou, která maso jíst nemůže i kdyby chtěla, právě proto, že ji rodiče jako mimino krmili vegetariánsky a jí se nevytvořily v žaludku enzymy na rozklad masa. Takže když ho náhodou sní, má v břiše cihlu, jednou už jí i pumpovali žaludek. Možná se to nestane každému, ale přijde mi, že když dáš maso, tak má dítě v dospělosti možnost si vybrat, že ho jíst nebude, ale takhle ona prostě na výběr nemá a spokojená s tím není. A ty enzymy už se zpětně nevytvoří :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
28.11.10 11:55

Ja ziju s manzelem ve velke Britanii a tady nikdo vubec takhle dramaticky na vegetarianstvi nepohlizi.
Je to zde nahlizeno jako plnohodnotny a zdravy zpusob stravovani pro deti, samozrejme veganstvi uz je jina- to se nedoporucuje.
S tim „zeptej se pediatra“ jak vyzivovat ditko nevim nevim, casto jsou dvacet let pozadu ostatne jako vetsina ceske spolecnosti- chybi proste nove informace a potazmo jejich zmedializovani.
Jo a mame pritele ktery je vegetarian od narozeni a je to silny svalnaty kluk, je to zednik- a zdravy jak ripa a energie mu rozhodne nechybi.
Takze byt vegetarianem je zdrave, samozrejme ze nemuzete jist jen salaty, to si asi mnozi masozravci mysli ze jime. Casto se setkavam s otazkou:„A co vlastne jite, salat?“ :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leonida
9.12.10 10:08

Vegetarianstvi je zlozvyk a tak by na nej melo byt pohlizeno. Clovek proste neni k tomu stvoren. Je to samozrejme kazdeho vec - nekdo kouri, nekdo pije, nekdo je vegetarian. Ale nepripada mi smysluplne ohrozovat zdravi maleho ditete.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko