Dítě vegetarián

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
85
7.2.18 13:52
@Mirila píše:
Jak při bezmasé stravě doplňujete B12? A Zvlášť u malých dětí?

mléčné výrobky, vejce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.2.18 19:23

proč příkrmy?

Pokud kojíte, potom jsou příkrmy do 6. měsíce zbytečné. Alespoň tak to bylo před 10 lety. Dodávat případně pití v horku, ale to je snad v každé brožuře. A pokud jste tak dlouho vegetariánka, potom určitě víte, co a jak jíst a je vám jasné, co je důležité pro stavbu kostí a svalů. Mám za to, že každý lékař by se nejspíš otřásl, ale kdo chce kam? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.2.18 19:30
@kukurioko píše:
Pokud kojíte, potom jsou příkrmy do 6. měsíce zbytečné. Alespoň tak to bylo před 10 lety. Dodávat případně pití v horku, ale to je snad v každé brožuře. A pokud jste tak dlouho vegetariánka, potom určitě víte, co a jak jíst a je vám jasné, co je důležité pro stavbu kostí a svalů. Mám za to, že každý lékař by se nejspíš otřásl, ale kdo chce kam? ;)

dneska se doporucuje ochutnat co nejpestrejsi potraviny od 4 mesicu, aby se je imunitni system naucil rozpoznavat a nebranit se jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
7.2.18 21:57

@Pudloslava Hele, tak ja mam asi blbou otazku, ale kdyz kojim jsou ty alergeny prece v mliku, ne? Sama vim, ze orechy jsem napr nemohla prvni mesice, mala se osypala kolem rtu, pozdeji to slo…takze neco jako imunitni okno v prikrmech plati snad jen u tech na umelym, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
7.2.18 21:59

Me teda ani doktorka do prikrmu nehnala…nekdy v peti mesicich rekla, ze uz muze, jestli chci, ale kdyz jsem rekla, ze nespecham, tak v poho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
8.2.18 06:04
@Lenka_Hal píše:
@Pudloslava Hele, tak ja mam asi blbou otazku, ale kdyz kojim jsou ty alergeny prece v mliku, ne? Sama vim, ze orechy jsem napr nemohla prvni mesice, mala se osypala kolem rtu, pozdeji to slo…takze neco jako imunitni okno v prikrmech plati snad jen u tech na umelym, ne?

Je jich tam velmi malo - treba kdyz matka nedrzi vubec zadnou dietu, tak ma v mlece pry tolik mlecne bilkoviny, jako je v mleku Mutrillon Allergy care - mleko, ktere se zkousi u ABKM jako prvni. Jestli se to dneska bere, ze to staci, nevim…ony se take ty doporuceni meni tak co rok podle toho, jak dochazeji vysledky vyzkumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
8.2.18 13:35

Hm, ale velmi malo by ale pro imunitni system melo stacit :think: Koneckoncu, kdyz na to ty deti reaguji… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
9.2.18 21:04
@xacxa píše:
A jak poznáš že je to bio???…protože je to napsané na etiketě a stojí 3× tolik? To si opravdu myslíte, že když má někdo „biofarmu“ a hned vedle je normální pole, které se hnojí a stříká a všechnomožné že ty insekticidy a pesticidy vzduchem nedoletí i na to vaše bio??? A srovnávat dudlík a živočišné proteiny je dost mimo mísu. Vůbec jsem se nechtěla zapojovat, jelikož znám 2 lidi, kteří byli vedeni k vegetariánství od dětství, holčina kvůli masu dělala hysterické scény ve školní jídelně a jako dospělí oba sourozenci baští maso jako diví. A například slečna měla potíže s menstruací a oba neměli zdravou barvu. Můj názor je ten, že vegetariánství je styl života, image a je na každém jedinci, aby se svobodně rozhodnul. Dětem se má ukázat a nabídnout vše, aby se jejich osobnost jako celek mohla zformovat, ale k něčemu vyloženě navádět by se neměly.

Buď v klidu, mám vlastní biofarmu a moc dobře vím co to obnáší :lol: taky si myslím, že by se neměly děti navádět třeba k jezení průmyslových potravin a většina matek to tak dělá. Já zakazovat nemusím nikomu nic, nejstarší 8let si dá maso 1× do měsíce samozřejmě naše vlastní, cérka 6let maso nikdy v puse neměla a nechce, nejmladší 2,5roku párkrát ochutnal. A maso ze supermarketu sorry jako, to bych nedala ani našemu psovi :roll: Všechny děti zdravé, neznají ATB. Jídelny řešit nemusím protože mám děti doma a každý den jim vařím. Po těch letech co jsem diskuzi založila, vím že jsme zvolili správnou cestu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
1.9.18 10:08

@zulok
Urcite deti maso nepotrebuji. Ja sama jsem vegetarianka uz velmi dlouho, vcetne nekterych clenu rodinu i s malickymi detmi a vse je naprosto v poradku :kytka:

Jinak zakladatelko jestli chces mame na facebooku uzavrenou skupinu maly vegan/vegetarian tak se pridej. Je tam spoustu rad a napadu. Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22830
1.9.18 10:27

Přidávám také inspiraci na vegetariánské recepty, určitě si vyberete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.18 16:47

Jsem rada za tuto diskuzi,ktera mi pomohla utribit si myslenky..ja jsem byla vegetarian jen mezi 16-17 rokem,jinak ne,ale s masem jsem to nijak neprehanela. Moje dcera (v soucasnosti 3,5 let) maso jist nechce a neji,krom ryb,uz tak od dvou let.U nas to bylo tak trochu naopak,zacala jsem pro ni varit tedy zdrava bezmasa jidla a pak se zamyslela nad sebou,jestli maso potrebuju.no a uz tak rok jsem nestirktni vegetarian. Tj jim ryby tak jendou tydne,jednou za 14 dnu, kdyz jsem na navsteve nedelam hruzu a snim co mi daji,ale jinak maso se proste nevyskytuje v nasem jidelnicku a nakupnim seznamu. No a druhe ditko ma ted 7 mesicu a resim jak to bude. Na vysce (biologie) nam klinicky dietolog rikal,ze dle vyzkumu deti ktere ji bezne vejce a mlecne vyrobky nemaji zadny deficit proti tem,co ji maso. Deti veganu mely deficit v rustu.to ale neni nas pripad.zatim jsem se rozhodla tak,ze do jednoho roka maso v prikrmech obcas davat budu a budu jej nahrazovat i zloutkem,a pak postupne prejde prcek na to,co se u nas bezne ji..prece nebudu vyvarovat pro kazdeho zvlast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.18 16:56

A jeste bych dodala ze male zatim „necpu“ tu ideologii..ve skolce ji prdlajs,prepokladam ze maso taky ne..zatim jsme nijak neresily,ze je maso ze zvirat,ani na to nepoukazuju,zni to sice zvlastne,ale chci pockat na chvili,az ji „to“ dojde samo.jelikkoz miluje zvirata a nesnasi jakekoliv nasili,predpokladam,ze pak to maso bude odmitat nejen ze ji nechutna,ale i „z presvedceni“,tak jako ja. Ale zatim ji tim trapit nechci,myslim ze i tak je na tu malou hlavicku kolem ruznych trapeni,nesmyslu a protimluvu dost..vysvetlit ji,proc ji lidi maso a zabiji zvirata,kdyz maso neni potreba a dle nejsoucasnejsich poznatku pro dospeleho cloveka vlastne ani moc zadouci ..to sama nevim jestli svedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí