Dítě vegetarián
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Swift píše:
@warita 3× OT Zde se řeší:
JAK NA TO (malý vegerarián)
a NE![]()
PROČ JE NĚKDO VEGETARIAN, je to opravdu takový problém to pochopit? Potřebuješ to nakreslit?Co bys uvařila pro mne kdybych přišel k Tobě s dětma na oběd?
Nemusíš se vymezovat, stačí hodit recept na dezert jako omluvu.
Hádej co je hlavní téma u stolu s vegeterianem. Společenská pravidla to zapovídají, ale stejně je můj talíř na „talíři“, jako by viděli černocha. Právě že vegetariánské vaření je tak jednoduché, jenom to nelze klohnit a babicovat jako něco bez masa. Profesionálové ocení, že nemusí mít dvojí lednice a pracoviště speciálně pro maso například.
Vidis, a ja bych ani nemusela extra varit, jen bych vynechala „jeden hrnec“. Ted zrovna tam mam zeleninovou polevku, zapeceny kvetak ve smetanovo-parmezanove omacce, domaci chleb, mozna tam jsou porad muffiny ze lnenych seminek (anebo jsme je uz snedli
)… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lamicina píše:
@aiwwa
třeba tady podle toho se dá udělat http://www.apetitonline.cz/…pickles.html. Jinak použít můžeš ledacos ředkev, červená řepa, květák. Mám i ten kvašák, ale stačí velká sklenice. Jíme to celou zimu, dělám různé variace. Krom toho máme ještě 2 soudky kysaného zelí.
Dík moc.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa
cizrna má široké použití - dělám ji jako čínu (místo masa cizrna
), děti mají rádi cizrnu na paprice, cizrnu na houbách to je nejlepší s hlívou, pak různé kari směsi s kokosovým mlékem (to si dělám doma ), no a pak miluju cizrnu jako salát s jarní cibulkou a sušenými švestkami a balsamicem. Polévka, karbanátky jo a slaná a sladká pochoutka, cizrnu pokapeš medem na sladko přidáš skořici na slano koření (miluju thajské kari nebo chilly) a zapečeš v troubě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:![]()
![]()
Jojo, na druhou stranu, když ke mě přijde na návštěvu vegetarian, je jasné, že mu udělám něco bez masa. Ale už se mi stalo, že přišla známá na kafe, já vyndala chlebíčky a vůbec jsem netušila, že nesmí lepek, takže fax pas.
Zas ale člověk, co má takovou alergii, by ti to měl dopředu říct
Takže bych to jako faux pax rozhodně nebrala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
Dík moc.![]()
nemáš zač jen je potřeba dodržet množství soli na kg použité zeleniny, aby probíhalo dobře kvašení. Jednou jsem to přesolila a ze začátku to skoro nevykvasilo a pak se to celé zbláznilo a překvasilo to, no blbinec. Naštěstí to byl jen experiment s kilčem směsi. A s tím přidáním křenu je to pikoška, na to chodím když mám chutě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lamicina píše:
nemáš zač jen je potřeba dodržet množství soli na kg použité zeleniny, aby probíhalo dobře kvašení. Jednou jsem to přesolila a ze začátku to skoro nevykvasilo a pak se to celé zbláznilo a překvasilo to, no blbinec. Naštěstí to byl jen experiment s kilčem směsi. A s tím přidáním křenu je to pikoška, na to chodím když mám chutě.
Já dělám kysané zelí s křenem, je to výborné. Vždycky to sežerem za pár dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
Nemáš recept na takovou tu zeleninu pickles?
No, mam nachystany tenhle recept https://ketodietapp.com/…k-sauerkraut
Ale jeste nemam vyzkouseny. Ale ona miva velice dobre recepty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal píše:
No, mam nachystany tenhle recept https://ketodietapp.com/…k-sauerkraut
Ale jeste nemam vyzkouseny. Ale ona miva velice dobre recepty…
Diky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lamicina píše:
@aiwwa
třeba tady podle toho se dá udělat http://www.apetitonline.cz/…pickles.html. Jinak použít můžeš ledacos ředkev, červená řepa, květák. Mám i ten kvašák, ale stačí velká sklenice. Jíme to celou zimu, dělám různé variace. Krom toho máme ještě 2 soudky kysaného zelí.
Jejda, diky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:Pamatuj si, že v době kdy zanedbávala tvoji výživu bylo jednoznačně odborníky proklamováno, že „vegetariánství je nevhodné pro děti, dospívající a těhotné ženy“, a to i ve věku do 1 roku či u batolat. „Dětem pro svoji jednostrannost může i škodit“. „Dítě potřebuje cholesterol“. „Dítě není malý dospělý“. „Kojenec má velkou potřebu železa“. „Pro těhotné ženy a děti do 10-let nelze doporučit žádnou formu alternativního stravování“. Pokud tě trápí/trápil problém s růstem, problémy s kosterním svalstvem, onemocnění imunity, záněty, infekce, zpomalení duševního vývoje a další nemoce poděkuj matce. Svévolné poškozování dítěte je porušování práv dětí. Vegetariánství může být prospěšné u dospělých, ale u dětí může mít závažné následky.
To je nějaká kampaň? Chápeš, že píšeš mimo téma? Jez si co chceš a nám to tu necpi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:![]()
![]()
Jojo, na druhou stranu, když ke mě přijde na návštěvu vegetarian, je jasné, že mu udělám něco bez masa. Ale už se mi stalo, že přišla známá na kafe, já vyndala chlebíčky a vůbec jsem netušila, že nesmí lepek, takže fax pas.
Jasně, když někdo něco jíst nesmí, tak se snažím najít něco, co by dotyčný mohl
. Mně třeba překvapilo, že je i bezlepkové pivo, protože v klasickém je lepek
. Taky je pár věcí, které nepozřu a kdyby mi je někdo naservíroval, bu´d se překonám, nebo když to bude nepřekonatelné, tak se omluvím. Mladé taky chystáme jídlo podle jejího přání. Ale zase mi přijde sobecké, když někdo kvůli své libůstce diktuje svému okolí. Třeba bych navařila guláš a když to nechceš, dej si suchej chleba a nepruď. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Těhotné vegetariánky stravou ohrožují vývoj mozku dítěte“ - kdyby to opravdu tak bylo, tak by moje dcerka nezačala číst ve 4 letech ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg Hele, uz neprud. Tady nejde o to, jestli je to zdrave, ale jak to delat (vegetarianstvi) co nejzdraveji pro deti. Mas nejakou konstruktivni radu, recept, cokoliv co sem patri?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:
Samozřejmě, že nemusí trpět, ale při inteligenci a webovém vzdělání matek i může. A ze základního rozboru krve jednou za 2 roky se to určitě nezjistí.
Prosimte polovina deti prakticky maso neji - kousne si a sni jen brambory. Rodice to neresej a deti nestradaji. Kdyz maji pristup k mlecnym vyrobkum, vetsinou to bohate staci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:
„Přísné odmítání živočišné bílkoviny je třeba u dětí považovat za nebezpečné“. Prof. Mudr. Jiří Nevoral, Csc.
ale to neni vegetarianstvi, ale veganstvi - velmi velky rozdil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit