Dítě vegetarián
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@lamicina píše:
Z fazolí dělám čokoládové brownies to je dost oblíbené i u nevege a není to žádná piplačka. Dokud to neprovalím, tak většinou nikdo základ dezertu nepozná. A ten snack z cizrny, jak psala @venbia musím dělat na každou oslavu, posezení.
Napiš pls recept. To bych ráda zkusila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annne píše:
Diky, tak to vyskusam. Guacamol si robis doma, alebo ho kupujes hotovy? A kolko tie bataty nechavas v trube, staci zhruba, kolko minut. A davas ich na papier, alebo davas na plech olej?Dam sem tiez moj oblubeny recept
Tarte s cakankou, s modrym syrom a s hruskami. Genialna a prekvapujuca je prave ta chut v kombinacii slaneho syru so sladkymi hruskami a s horkou cakankou. Pouzivam zavarane hrusky, je to ovela chutnejsie, ako cerstve.4 cakanky nakrajam na mensie kusky a oprazim na masle, posolim, pridam trosku cukru. k tomu pridam zavarane sladke hrusky bez stavy, treba ich nechat dobre odkvapkat. Do formy dam cesto, moze byt listkove, ine som neskusala, na to dam cakanku a hrusky a na to modry syr, roquefort. A necham v trube zapiect.
Na ilustraciu, tu je video s podobnym receptom, bohuzial som ho nasla len vo francustine. Rozdiel je ten, ze vo videu cakanku kucharka nekraja na male kusky, tak ako ja, opeka cakanku az do cierna, ja tu nenechavam az tak spalit. Vo videu su pouzite cerstve hrusky, ale podla mna su lepsie zavarane. A namiesto roquefortu pouzila gargonzolu. Ja pouzivam roquefort, pripadne modry syr.
https://www.youtube.com/watch?…
Batáty jsou podle velikosti zhruba 30 minut, normálně píchnu vidličkou a musí být pořádně celý měkký. A dávám na pečíčí papír bez oleje ![]()
Zkusím, takhle s hruškami na slano jsem ještě nic nezkoušela
díky za tipy!
Guacamolle dělám domácí, pořádně máslové měkké avokádo rozmačkám a přidám štávu z limetky, rajče a cibuli na malé kostičky, trošku česneku.. můžeš osolit a opepřit ![]()
Příspěvek upraven 06.02.18 v 11:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tinuvien @venbia
dělám podle toho https://carujeme.cz/…cneho-cukru/ ale vynechávám cukr úplně, když jsou přezrálá banány tak to stačí. Jako rychlovku to dělám z plechovky fazolí, vajíčko jedno dávám, ale dá se vynechat. Dětem do toho dávám ještě i hořkou čokoládu. Těsto je mazlavé, tak dávám pečicí papír a do malého pekáčku nebo chlebíčkové formy. Děti na to mají rádi zmrzlinu nebo i zakysanou smetanu, já to jím jen tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Swift
Já dělala minulý týden noky z polenty, jen jsem jí spařila, okořenila, přidala vejce, udělala malé noky a ty opekla na másle, měli jsme to se špenátem a osmaženou cibulkou. bylo to dobré, lepší než z brambor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@venbia píše:
brownies jsem zkoušela raw už z batátů a avokáda.. obojí bylo opravdu chutnéz fazolí bych taky ráda vyzkoušela.. brownies je skvělý dezert
Z fazolí je famózní, ale recept nemam, jedla jsem na návštěvě, kdyby někdo měl recept na brownies z fazolí, sem s ním. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@venbia píše:
Batáty jsou podle velikosti zhruba 30 minut, normálně píchnu vidličkou a musí být pořádně celý měkký. A dávám na pečíčí papír bez oleje
Zkusím, takhle s hruškami na slano jsem ještě nic nezkoušeladíky za tipy!
Guacamolle dělám domácí, pořádně máslové měkké avokádo rozmačkám a přidám štávu z limetky, rajče a cibuli na malé kostičky, trošku česneku.. můžeš osolit a opepřit
Příspěvek upraven 06.02.18 v 11:00
Já dělám pomazánku z avokáda, česneku, cibule, citronové šťávy a mascarpone. Jedl to i můj táta, zapřísáhlý masožravec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja delam primo guacamole. Dobre prakticky ke vsemu. Prikladam fotku meho dila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Suprové jsou singapurské nudle, tedy smažené rýžové nudle se zeleninou. Jdou dělat ve spoustě variantách. Sám si dělám veganskou verzi, i když vegan nejsem. Občas s vejcem vegetariánskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emimin7 píše:
Suprové jsou singapurské nudle, tedy smažené rýžové nudle se zeleninou. Jdou dělat ve spoustě variantách. Sám si dělám veganskou verzi, i když vegan nejsem. Občas s vejcem vegetariánskou.
Mnam, ty previte, hned mam chut na thajske.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emimin7 píše:
hodíš recept, prosím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
Ja delam primo guacamole. Dobre prakticky ke vsemu. Prikladam fotku meho dila.
vypadá moc chutně. ale avokádo nepěstuješ na balkoně viď?
![]()
co máš v plánu letos pěstovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
hodíš recept, prosím?
Už jsem to psal jinde, tak to jen zkopíruju. Je to standardní recept s masem, ale maso stačí ignorovat a verze bude vegetariánská - takže:
Po celou dobu se smaží na prudko.
Na rozpálený olej klepnu vejce, rozmíchám, osolim, přidám maso se zeleninou.
Znovu osolim + přidám trochu světlé sojovky a minutu míchám. Následně vyndám z pánve na připravený talíř a pánev vytřu ubrouskem.
Přidám nový olej, po rozpálení vložím nudle, je nutné bleskurychle promíchat s olejem zhruba půl minuty a následně pánev sundat ze sporáku.
Teď vložim k nudlím maso se zeleninou a vejcem a přidám koření - sůl, pepř, sušený česnek, zázvor, trochu cukru, hodně světlé sojovky, minimum tmavé, rýžový ocet, tekuté chilli.
Od teď míchat, dokud se nudle nezdají být od pohledu téměř suché od oleje.
Navrch můžeme/nemusíme přidat kari a krátce promíchat.
Pak sundat z pánve, ideálně na velký talíř a nudle prohazovat, dokud trochu nevychladnou, jinak jídlo ztratí na chuti.
Hotovo.
Recept funguje se všemi druhy nudlí na smažení, ale ne s malými polévkovými.
Já střídám dva druhy rýžových: široké a tenké. Pokud široké, kupuji ty nejmenší, pokud tenké (kulaté), ty největší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děláte mi chutě těa specialitkama zejména paní @warita a její fotky
. My jsme dneska měli úplně jednoduchý jídlo, brambory s tvarohem, cibulkou a kefírem, to jsme jedli u babičky skoro celý prázdniny. Obligátní misku kysaného zelí k tomu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annne píše:
@Swift, chcel si nieco na kari, kurkume. Napadol mi vyborny krem, ci kremova polievka z oranzovej, z cervenej tekvice na kari a kokosovom mlieku.
Je niekolko variacii tejto polievky, vsetky su dobre, recepty sa daju najst na internete.
- Polku vacsej tekvice, pripadne jednu celu malu tekvicu ocistime od tvrdej supky. To je ta najtazsia cast receptu
Vyberieme semiacka a nakrajame na kusky.
- Pridame 2 vacsie, tri mensie ocistene a nakrajane zemiaky. Nie su nutnostou, ale lepsia je varianta so zemiakmi.
- Dame varit do osolenej vody. Tej vody by malo byt zhruba tolko, aby sa tekvica dobre uvarila, ale zase nie privela.
- Pridame polku zeleninoveho bujonu v kocke. Nemusi byt, ale s nim to chuti ovela lepsie.
- Ked je tekvica takmer uvarena do makka, pridame trosku cierneho, mleteho korenia, kari korenie a Kurkumu a minutku, dve, tri este povarime. Niektore varianty tohoto receptu pridavaju aj trosku zazvoru, ci uz ako korenie puder, alebo priamo cerstvy kusok do polievky.
- Vypneme varenie. Z hrnca odobereme jednu, dve, mozno tri naberacky vody, podla odhadu, tak aby polievka nebola riedka, ked sa rozmixuje. Zalezi od toho, kolko vody sme dali na zaciatku.
- Rozmixujeme rucnym elektrickym mixerom.
- prilejeme huste kokosove mlieko, ja davam okolo 400 ml, zhruba jeden cely pohar. A rozmixujeme uplne do kremovej konzistencie. Dosolime podla chuti. A hotovo
Mozeme dozdobit par listockami koriandru, dodekorovat s kvapkami kokosoveho mlieka a podavat s hriankami. Alebo mozeme na vrch pridat trochu ugrilovanych, ci orestovanych sampinonov na cesnaku, je to dobra kombinacia, ale nemusi byt.
Příspěvek upraven 06.02.18 v 12:39
taky dělám, to kokosové mléko tam udělá skvělou chuť, já přidávám ke konci ještě malinko skořice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit