Dítě vegetarián
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Annne píše:
Orientalni kari, kurkuma? Napada mi tekvicovy krem s kari, s kokosovym mliekom a s grilovanymi sampinonmi, alebo bez nich, len s hriankami.Koktaily robievam, napriklad originalna chut je koktail cerveny melon s cviklovym dzusom.
Robievam aj zmrzliny z tropickeho ovocia, vyborna je z manga. Priprava je uplne jednoducha a rychla. Sladke mango sa nakraja do mraznicky do zasoby a potom sa uz len vytahuje tesne pred pripravou, necha sa odstat 3 -5 minut, rozmixuje sa este zmrazene rucnym, elektrickym mixerom, prida sa jedna lyzica, pripadne dve bieleho plnotucneho joguru, stevia a domixuje sa do kremovej konzistencie. Priprava par minut a v lete je to super.
Alebo kokosove mlieko plus banan plus stevia puder plus vanilka a rozmixovat to do do riedkej kremovej hustoty, je vyborny.
Ale my tu mame cerstve tropicke oovocie a mango, ktoreho je niekolko druhov, a chuti uplne inak, ako to dovazane, takze neviem ci to je aktualne pre Europu. Mozno v Europe treba skusit ine ovocie.
my ted zacli do smoothie pridavat MACA peruánská prasek, take zajimava chut, podporuje imunitu a obsahuje vitaminy a mineraly…
jinak jak pises ty zrmzky, to deti miluji nejlepsi je banan a muze se pridat jakekoliv ovoce… my delame i s kokosovym mlekem a kakaem ![]()
Příspěvek upraven 05.02.18 v 14:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:
Nelíbí- konzumování masa není neetické… NEEXISTUJE ETICKÁ POTRAVINA, protože i ty údajně „etické“ rostou např. v místě tropických pralesů a byly kvůli nim zabita zvířata nebo i vyhubeny celé druhy, domorodci atd… Rybí maso není škodlivé a ani třeba přírodní kuřecí, pokud není z Polska.… Není žádný etický rozdíl mezi výrobou vegetariánskych potravin a třeba kuřat.
OT
Opět strháváš diskuzi na jinou kolej a to pomocí demagogických frází.
Dolož produkci bílkovin např. ze soji a to kuře. Kolik bylo spotřebováno zdrojů, hlavně vody na kilogram, tunu. Když už tu něco srovnáváš tak to dělej pořádně, jinak si založ diskuzi „Jsem masožravec a jsem víc než vetarian“ a já ti tam budu chodit plevelit.
Chtěl bych vědět když bych hypotetický přišel na oběd, čím by jsi mne a mé děti pohostila, co umíš vegetariánského uvařit i pro děti
![]()
edit: šotek zežral d
Příspěvek upraven 05.02.18 v 15:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:
Kokos a ovoce z plantáže na místě tropického pralesa je etická potravina?
Anička myslím „bývá“ v tropech ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:
Aha, takže třeba kluk vytáhne na soustředění řasu a ostatní budou mít řízek.A nebo děti držíte mimo kolektiv ve vámi vytvořeném depresivním prostředí?
Heh, ty jsi asi dost mimo reál, že? Jako fakt to tu neplevel.
Klukovi většinou závidí na lyžáku nebo soustředění chutnější bezmasou variantu jídla. Protože, světe div se, ono to jde se školou na tyhle akce domluvit a nikdo v tom nevidí problém. Krom toho je syn dost uvědomělý na to, aby se připomněl, když na něj s bezmasým jídlem zapomenou. Dokonce se umí jít domluvit do kuchyně. Tolik k depresivním asociálům. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:
Nelíbí- konzumování masa není neetické… NEEXISTUJE ETICKÁ POTRAVINA, protože i ty údajně „etické“ rostou např. v místě tropických pralesů a byly kvůli nim zabita zvířata nebo i vyhubeny celé druhy, domorodci atd… Rybí maso není škodlivé a ani třeba přírodní kuřecí, pokud není z Polska.… Není žádný etický rozdíl mezi výrobou vegetariánskych potravin a třeba kuřat.
já teda vegetarián nejsem, ale tohle myslíš vážně???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žádám o vráceni se k původnímu tématu
POKRAČOVÁNÍ VE SLUŠNÉ DISKUZI „Vegetariani deti“
„Vegetariani deti“
https://www. emimino. cz/…deti-308099/
vegetariani deti „Ahoj..Tak co, kdo máte děti vegetariány? A jaké máte zkušenosti s pediatry a co školka, škola? Budu ráda, když se někdo ozve
“
Tato diskuze je obecně o výchově vegetariánských dětí a vším co s tím souvisí. Berte to jako nezpochybnitelný fakt, že existují vegetariánské děti a rodiče řeší specifické problémy s jejich výživou, diskriminaci ve veřejném stravování přes deklarace ministerstva školství, zdravotní a zdravotnické, praktické problémy, suplementace B12, se známými a přáteli co se snaží krmit jejich děti masem apod.
Diskuze NENÍ
o:
trolení vegetariánů
vyjádřování se na téma jaké předsudky mám vůči vegetariánům
osobních výpadech vůčí jednotlivcům
xenofobních zobecňujících výrocích
dalších excesech
Diskuze na toto téma je potřebná, i když je někdy více osobní než je nutné. Žádám Vás o kázeň a osobní výpady a zevšeobecňující výroky si nechte na někdy jindy, založte si vlastní diskuzi např. na téma „Čím na*ereš vegoše“, ale tady NE!!! díky za pochopení.
Adminy žádám o zvýšený a přísný dohled, díky. ![]()
@admin Žádám uživatelku @Mmsg aby zde přestala neustále přispívat mimo téma a založila si vlastní tématickou diskuzi, doufám, že umí číst s pochopení a přestane slovíčkařit a vytrhávát věci z kontextu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co podle vás pediatr a zavádění příkrmů? říkat že bez masa, nebo ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dite je vegetarián. Dobrovolně, ve dvou letech. Maso jist muze, ale nechce. Rozmixovane v prikrmech ho jedl, po roce veku postupně prestaval a posledního půl roku ho neni prakticky vubec. Nemám pocit, ze by stradal a neco mu chybělo…
pravda, ja tu jeho stravu moc nehrotim, ale obecně mam pocit, ze si vždycky vybere k jídlu to, o co si zada telo - někdy by se utloukl po vejcích, jindy chce jen okurek, jindy sní vyvážený obed…myslim, ze pokud člověk naslouchá svému tělu, nepotřebuje studovat výživu, aby se dokázal dobre a zdrave najíst… ![]()
- Citovat
- Upravit
@venbia píše:
A co podle vás pediatr a zavádění příkrmů? říkat že bez masa, nebo ne?
Naše pediatrička to ví a je celkem v pohodě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@venbia píše:
A co podle vás pediatr a zavádění příkrmů? říkat že bez masa, nebo ne?
tak jasně že mu to říct, když už.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tinuvien píše:
Naše pediatrička to ví a je celkem v pohodě.
ano, myslím, že i nějaké rozbory jsou zbytečné, pokud se proste dodrzuje nejaka vyvazena strava… to by se meli delat odbery u deti ktere ji jen rizky, parky atd… to by maminky koukaly ![]()
nase pediatricka to vi, taky nijak neresi
jen se ptam na nazory…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě by mě zajímalo, jestli je tady někdo s malyma vegetarianama a chodi k pediatrovi v Praze? zrovna tady hledám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@venbia píše:
ano, myslím, že i nějaké rozbory jsou zbytečné, pokud se proste dodrzuje nejaka vyvazena strava… to by se meli delat odbery u deti ktere ji jen rizky, parky atd… to by maminky koukaly
nase pediatricka to vi, taky nijak neresijen se ptam na nazory…
To teda jo. Takový cholesterol mohou mít masožravé děti asi dost vysoko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tinuvien píše:
To teda jo. Takový cholesterol mohou mít masožravé děti asi dost vysoko.
ano to je dokazano, ze deti vegetariani maji nizsi cholesterol, nizsi krevni tlak a take netrpi obezitou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@venbia píše:
Ještě by mě zajímalo, jestli je tady někdo s malyma vegetarianama a chodi k pediatrovi v Praze? zrovna tady hledám
Skus to přes společnost:
„Česká vegetariánská společnost“
www.vegspol.cz/vyziva/
Doktor hlídá akorát navíc hemoglobin a Déčko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit