Dítě vegetarián
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jsem vegetariánka více jak 10 let, mám dvě zdravé děti. Ze školky vyzvedávám před obědem a vařím denně doma. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@venbia píše:
Taky lze jíst ořechy, semínka a také oleje z nich a také mořskou řasu…
Doplním ještě sladkovodní řasy, droždí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyKatty píše:
Jsem vegetariánka více jak 10 let, mám dvě zdravé děti. Ze školky vyzvedávám před obědem a vařím denně doma.
Uvítala by jsi dotační příspěvek, stejný jako obdrží školní jídelna?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
Osobně - máme dítě vegana. Dítě je velké, takže je to jeho osobní rozhodnutí. My jsme mu řekli náš názor, který je takový, že dieta i přesvědčení je nesmyslné a to je vše.
Rád bych věděl, čím si suplementuje B12. Co železo? Bere preventivně ještě něco?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyKatty píše:
Jsem vegetariánka více jak 10 let, mám dvě zdravé děti. Ze školky vyzvedávám před obědem a vařím denně doma.
No to mě take zajimalo, jestli s tim nemaji problem.. To by bylo pro me asi nejlepsi vyzvedavat pred obedem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal
Můžeš prosím se vyjádřit jak je to s obsahem antibiotik, plísňových toxinů, pesticidů a hormonálních disruptorů v potravě?
Mne osobně zajímá nefermentovaná sója a mléko, když tak můžeš od sebe něco přidat např. o kuřatech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barush píše:
Ochudit o maso?To jde?To mi přijde stené jak když mi někdo řekne že ho ochuzuju o dudlíka…když vidím jak se dnešní děti cpou párkama a čokoládovýma tyčinkama…a když to maso nakonec chtít bude tak mu seženu kvalitní materiál pocházející z netýraného a zdravě žijícího zvířete. Mě naopak nepřijde fér do malých miminek cpát maso z velkochovů které je plné hormonů a dalších zbytků léčiv…(když už tak jedině bio)Pak se lidi diví že jsou ty děti pořád nemocné.
A jak poznáš že je to bio???…protože je to napsané na etiketě a stojí 3× tolik? To si opravdu myslíte, že když má někdo „biofarmu“ a hned vedle je normální pole, které se hnojí a stříká a všechnomožné že ty insekticidy a pesticidy vzduchem nedoletí i na to vaše bio??? A srovnávat dudlík a živočišné proteiny je dost mimo mísu. Vůbec jsem se nechtěla zapojovat, jelikož znám 2 lidi, kteří byli vedeni k vegetariánství od dětství, holčina kvůli masu dělala hysterické scény ve školní jídelně a jako dospělí oba sourozenci baští maso jako diví. A například slečna měla potíže s menstruací a oba neměli zdravou barvu. Můj názor je ten, že vegetariánství je styl života, image a je na každém jedinci, aby se svobodně rozhodnul. Dětem se má ukázat a nabídnout vše, aby se jejich osobnost jako celek mohla zformovat, ale k něčemu vyloženě navádět by se neměly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annne Vítam Tě na palubě, máš nějaký tip na jednoduché orientální jídlo pro děti.
Máš nějaké ne moc běžné koření?
Mám rád, kurkumu, chillie, kardamon.
Děti mají rády jogurtový koktail s kardamonem a banánem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:
Aha, takže třeba kluk vytáhne na soustředění řasu a ostatní budou mít řízek.A nebo děti držíte mimo kolektiv ve vámi vytvořeném depresivním prostředí?
To bylo na otázku, čím se dají nahradit mořské ryby… Nemusíte za každým mým příspěvkem hledat to špatné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:
Takhle si tu diskuzi asi nepředstavují.
OT
Promiň, nemíním se Ti zpovídat, nemusíš přispívat, odhlas si upozornění, díky.
V této diskuzi se řeší vše kolem veteriánských dětí, NE DŮVODY, PROČ JSOU VEGETARIÁNY (vezmi to na vědomí a zační prosím v tomto duchu přispívat).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne všichni vegetariani drží své děti doma a celý den jim vykládají horory o mase a davaji jim orech a jablko a deti chudaci se boji a jsou nestastne… z vasich prispevku takhle si to predstavujete. opravdu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xacxa
OT
Odpovídáš na příspěvek před restartem diskuze, prosím dočti a příspívej.
Tvůj názor na vegetariánství je irelevatní v této diskuzi, založ si vlastní
![]()
Pokud se chceš vyjádřit, můžeš např. k suplementaci B12, nebo zda zvýšený příjem vápníku není nakonec škodlivý spolu s zakyselením organizmu přílišnou konzumací nevhodných potravin (dochází k neustálé přestavbě kostní tkáně a organizmus je náchylný k osteoporóze), děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nase deti ziji opravdu normalni zivot, plny lasky, zabavy, povinnosti a vse jako normalni deti… akorat bez masa? dokazete to pochopit konecne… delate z nas tyrany a lidi bez mozku… taky bych je nikdy nerozdelovala jak vy..vzdyt jsou to take normalni deti!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasněže děti jezdí na akce pořádané školou a sportovním oddílem, o jejich svačiny je velký zájem
. Rozdáveme i s recepty a šíříme tak depresivní propagandu.
Uplácela jsem takhle v naturáliích i učitelku ve školce a pak nám vyšla vstříc ohledně stravování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit