Dítě vegetarián

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
115676
5.2.18 16:30
@warita píše:
ja se zase ridim zdravym rozumem a ten mi rika, ze to je blbost, I kdyz teda my toho masa taky moc nejime…

proč blbost? bílkoviny máš i ve vejcích, sýrech a luštěninách. já třeba maso jím a někdy jsem na sebe za to naštvaná, ale chutná mi a jsem chudokrevná, tak doktor vyloženě doporučuje. Tak si aspoň vybírám maso z biofarem a namlouvám si, že byla zvířata snad šetrněji zbavena života…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.2.18 17:04
@Tinuvien píše:
Asi máme každá jiný „zdravý rozum“. Já bych dítěti fakt mršinku necpala. :nevim:

my si mrsinku dame radi, male moc chutna. Dostava bio mrsinky a vajicka z domaciho chovu, je to krasna holcicka, zdrava k pohledani, takze u mrsinek zustaneme a nemusime davat tabletky a vymyslet krkolomne jidelnicky, jak nahradit to, co je v mrsinkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.2.18 17:05
@aiwwa píše:
proč blbost? bílkoviny máš i ve vejcích, sýrech a luštěninách. já třeba maso jím a někdy jsem na sebe za to naštvaná, ale chutná mi a jsem chudokrevná, tak doktor vyloženě doporučuje. Tak si aspoň vybírám maso z biofarem a namlouvám si, že byla zvířata snad šetrněji zbavena života…

jo jo, taky kupujeme bio, pokud to jde. Clovek toho masa zase nemusi jist tolik, ne pokazde musi byt masity pokrm. Taky si rikame s manzelem, ze pokud to je nakrajene na kousky, muze se toho masa dat mene a vice zeleniny napriklad. I tak se to da redukovat a drzet ve zdravich mezich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
5.2.18 17:17

@warita 3× OT Zde se řeší:
JAK NA TO (malý vegerarián)
a NE :cert: :cert: PROČ JE NĚKDO VEGETARIAN, je to opravdu takový problém to pochopit? Potřebuješ to nakreslit?

Co bys uvařila pro mne kdybych přišel k Tobě s dětma na oběd?
Nemusíš se vymezovat, stačí hodit recept na dezert jako omluvu.
Hádej co je hlavní téma u stolu s vegeterianem. Společenská pravidla to zapovídají, ale stejně je můj talíř na „talíři“, jako by viděli černocha. Právě že vegetariánské vaření je tak jednoduché, jenom to nelze klohnit a babicovat jako něco bez masa. Profesionálové ocení, že nemusí mít dvojí lednice a pracoviště speciálně pro maso například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
5.2.18 18:16
@Swift píše:
jj prostě se držet jednoho metabolického schématu a nemíchat a zvýšit bazální metabolizmus. Jak je to s produkty ze „zkaženého ovoce“ myslím tím víno, pivo, kořalku?

Tebe ta fermentace nejak zajima… :) Kvasene veci jsou moc zdrave, o tom zadna (na tomhle bych mela jeste zapracovat :think: ). Idealne trocha kazdy den. Osobne se uz dlouho chystam vyrobit si kvasene zeli, ale nejak to zatim nedavam. Jo a alkohol, to je jina. Osobne mam rada dobre vino…obcas a suche. Pivo jsem prestala pit premistenim do USA (pochopitelne :mrgreen: ) Tvrdy nepiju vubec, uz davno, ale manzel si obcas da neco kvalitnejsi a nemam proti tomu vubec nic. Alkohol v pidi davkach a kvalitni je ok:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
5.2.18 18:37
@Swift píše:
Promiň, ale Tvůj příspěvek je OT.
Tato diskuze je určena k diskuzi o vegetariánství dětí, ne k obhajobě a diskuzi o vegetariánství jako takovém. Děkuji za pochopení.

No jo já si naivně myslela, že diskuze je od slova diskutovat, zřejmě jsem úplně nemožně mimo, kaju se velice :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.2.18 18:45
@Swift píše:
a NE :cert: :cert: PROČ JE NĚKDO VEGETARIAN, je to opravdu takový problém to pochopit? Potřebuješ to nakreslit?Co bys uvařila pro mne kdybych přišel k Tobě s dětma na oběd?
Hádej co je hlavní téma u stolu s vegeterianem. Společenská pravidla to zapovídají, ale stejně je můj talíř na „talíři“, jako by viděli černocha. Právě že vegetariánské vaření je tak jednoduché, jenom to nelze klohnit a babicovat jako něco bez masa. Profesionálové ocení, že nemusí mít dvojí lednice a pracoviště speciálně pro maso například.

ty jo, ja bych se vyradila, ja totiz strasne rada varim. Neboj se, vegetarianskych receptu mam v rukavu mrte. Treba vcera jsem varila neco, cemu rikam houbovy gulas. Uvarim zvlast ryzi a zvlast hustou omacku z hub, cibulky, masla, pridam hrasek, cerstvou petrzel, zahustim trochou mouky a parmezanu. Okorenim podle chuti. Kdyz je Omacka hotova, vmicham do toho ryzi. Manzel vylizaval kastrol, moc mu chutnalo. Batole to neocenilo, coz bylo velke prekvapko, jinak s nami moc rada ji.

No, tento recept je sice chutny, ale ne az tak sofistikovany, ale kdybych mela cas neco vymyslet, posmakli byste si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115676
5.2.18 19:25

@Swift jaké máš nejoblíbenější vege jídlo? Písni nějaké tipy, prosím. Ideálně něco s lusteninama, třeba něco z cizrny. Dělám jen salát nebo polévku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115676
5.2.18 19:26
@Lenka_Hal píše:
Tebe ta fermentace nejak zajima… :) Kvasene veci jsou moc zdrave, o tom zadna (na tomhle bych mela jeste zapracovat :think: ). Idealne trocha kazdy den. Osobne se uz dlouho chystam vyrobit si kvasene zeli, ale nejak to zatim nedavam. Jo a alkohol, to je jina. Osobne mam rada dobre vino…obcas a suche. Pivo jsem prestala pit premistenim do USA (pochopitelne :mrgreen: ) Tvrdy nepiju vubec, uz davno, ale manzel si obcas da neco kvalitnejsi a nemam proti tomu vubec nic. Alkohol v pidi davkach a kvalitni je ok:)

Nemáš recept na takovou tu zeleninu pickles?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
5.2.18 19:28
@Swift píše:
a NE :cert: :cert: PROČ JE NĚKDO VEGETARIAN, je to opravdu takový problém to pochopit? Potřebuješ to nakreslit?Co bys uvařila pro mne kdybych přišel k Tobě s dětma na oběd?

Víš, co by ti řekla moje babi? Doma jez, co máš, a u lidí, co ti dají. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115676
5.2.18 19:29
@warita píše:
ty jo, ja bych se vyradila, ja totiz strasne rada varim. Neboj se, vegetarianskych receptu mam v rukavu mrte. Treba vcera jsem varila neco, cemu rikam houbovy gulas. Uvarim zvlast ryzi a zvlast hustou omacku z hub, cibulky, masla, pridam hrasek, cerstvou petrzel, zahustim trochou mouky a parmezanu. Okorenim podle chuti. Kdyz je Omacka hotova, vmicham do toho ryzi. Manzel vylizaval kastrol, moc mu chutnalo. Batole to neocenilo, coz bylo velke prekvapko, jinak s nami moc rada ji.No, tento recept je sice chutny, ale ne az tak sofistikovany, ale kdybych mela cas neco vymyslet, posmakli byste si.

To vařím taky, ale bez mouky. Vždycky část mixnu, a tím se to zahusti. Je to dobrý i s bilyma fazolema místo hrášku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
5.2.18 19:30

@aiwwa Holky, zkuste to hodit do receptů a dát sem odkazy. Ať jsou recepty líp dohledatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115676
5.2.18 19:31
@Tiger-lily píše:
Víš, co by ti řekla moje babi? Doma jez, co máš, a u lidí, co ti dají. ;)
:lol: :mrgreen: :mrgreen:
Jojo, na druhou stranu, když ke mě přijde na návštěvu vegetarian, je jasné, že mu udělám něco bez masa. Ale už se mi stalo, že přišla známá na kafe, já vyndala chlebíčky a vůbec jsem netušila, že nesmí lepek, takže fax pas. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115676
5.2.18 19:34
@mojara píše:
No jo já si naivně myslela, že diskuze je od slova diskutovat, zřejmě jsem úplně nemožně mimo, kaju se velice :zed:

Tady je to nějak přísný. :lol: ale chápu co tím chtěl Swift říci…nemá smysl tady bojovat, to pak není diskuze, ale kanál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
5.2.18 19:36

@aiwwa
třeba tady podle toho se dá udělat http://www.apetitonline.cz/…pickles.html. Jinak použít můžeš ledacos ředkev, červená řepa, květák. Mám i ten kvašák, ale stačí velká sklenice. Jíme to celou zimu, dělám různé variace. Krom toho máme ještě 2 soudky kysaného zelí :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí