Dítě vegetarián
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Emimin7 píše:
Už jsem to psal jinde, tak to jen zkopíruju. Je to standardní recept s masem, ale maso stačí ignorovat a verze bude vegetariánská - takže:Po celou dobu se smaží na prudko.
Na rozpálený olej klepnu vejce, rozmíchám, osolim, přidám maso se zeleninou.
Znovu osolim + přidám trochu světlé sojovky a minutu míchám. Následně vyndám z pánve na připravený talíř a pánev vytřu ubrouskem.
Přidám nový olej, po rozpálení vložím nudle, je nutné bleskurychle promíchat s olejem zhruba půl minuty a následně pánev sundat ze sporáku.
Teď vložim k nudlím maso se zeleninou a vejcem a přidám koření - sůl, pepř, sušený česnek, zázvor, trochu cukru, hodně světlé sojovky, minimum tmavé, rýžový ocet, tekuté chilli.
Od teď míchat, dokud se nudle nezdají být od pohledu téměř suché od oleje.
Navrch můžeme/nemusíme přidat kari a krátce promíchat.Pak sundat z pánve, ideálně na velký talíř a nudle prohazovat, dokud trochu nevychladnou, jinak jídlo ztratí na chuti.
Hotovo.
Recept funguje se všemi druhy nudlí na smažení, ale ne s malými polévkovými.
Já střídám dva druhy rýžových: široké a tenké. Pokud široké, kupuji ty nejmenší, pokud tenké (kulaté), ty největší.
děkuju a vyzkouším variantu s masem i bez. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
děkuju a vyzkouším variantu s masem i bez.
Jen koukám zapomněl jsem na citron. Hotové jídlo ještě na talíři pokapu citronem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
vypadá moc chutně. ale avokádo nepěstuješ na balkoně viď?![]()
![]()
co máš v plánu letos pěstovat?
avokado opravdu ne, i kdyz jsem mela par let na balkone fik a i mi plodil.´Tento rok pojedu asi klasicky program: rajcata, papriky, cibule, cesnek, mrkev, celer, bylinky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annne píše:
Hrianka je obycajny, opeceny chlieb z toustovaca
no jo, topinka. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
avokado opravdu ne, i kdyz jsem mela par let na balkone fik a i mi plodil.´Tento rok pojedu asi klasicky program: rajcata, papriky, cibule, cesnek, mrkev, celer, bylinky.
já už se moc těším na jaro, na pěstování. Letos dám rajčata, papriky, feferonky, cukety, dýně, mrkev, cibule, česnek, ředkvičky, kedlubny a chci zkusit i pórek a kadeřávek a řapíkatý celer. Uvidíme, jak to půjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tu by se jeden uslintal. Já dneska dělala polévku z červené čočky a k tomu domácí pizzu.
Těsto mám ještě i do ledničky, čím déle leží, tím je lepší. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tinuvien píše:
Tu by se jeden uslintal. Já dneska dělala polévku z červené čočky a k tomu domácí pizzu.Těsto mám ještě i do ledničky, čím déle leží, tím je lepší.
já domácí nedělám, nikdy se mi nepovede těsto jak v pizzerii. Nedáš sem recept, prosím? A to děláš vegetariánskou? Vy jste vegetariáni celá rodinka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
já domácí nedělám, nikdy se mi nepovede těsto jak v pizzerii. Nedáš sem recept, prosím? A to děláš vegetariánskou? Vy jste vegetariáni celá rodinka?
Jj, u nás se maso nejí vůbec. ![]()
Těsto na pizzu:
500g mouky (půl na půl hladká s polohrubou)
1 lžička soli
5 lžic olivového oleje
1 kostka droždí
250 ml vlažné vody
1 lžička cukru do droždí
Zadělat droždí, odvážit suroviny, vypracovat těsto (dělám v mixéru). Nechat kynout minimálně hodinu. Nejlépe přes noc.
Vyválet, na to olivový olej, tomat, oregáno, sýr, zeleninu a zase sýr. Prostě co máte rádi.
Finta je v pečení, troubu rozpaluji na maximum u mě je to 280°C. Musí se péct rychle. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tinuvien píše:
Jj, u nás se maso nejí vůbec.![]()
Těsto na pizzu:
Zadělat droždí, odvážit suroviny, vypracovat těsto (dělám v mixéru). Nechat kynout minimálně hodinu. Nejlépe přes noc.
1 lžička soli
5 lžic olivového oleje
1 kostka droždí
250 ml vlažné vody
1 lžička cukru do droždí
Vyválet, na to olivový olej, tomat, oregáno, sýr, zeleninu a zase sýr. Prostě co máte rádi.
Finta je v pečení, troubu rozpaluji na maximum u mě je to 280°C. Musí se péct rychle.
Děkuju
.
Aha, to jsem nevěděla, že se musí na tolik stupňů, já mám na troubě max 275, tak to vyzkouším.
Necháváš kynout někde u tepla a fakt celou noc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tinuvien píše:
Jj, u nás se maso nejí vůbec.![]()
Těsto na pizzu:
1 lžička soli
5 lžic olivového oleje
1 kostka droždí
250 ml vlažné vody
1 lžička cukru do droždí
Finta je v pečení, troubu rozpaluji na maximum u mě je to 280°C. Musí se péct rychle.
Taky pizzu zkusím, vždy když jsem zkoušela doma, tak to bylo spíš jako chlebová, suchá placka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
Děkuju.
Aha, to jsem nevěděla, že se musí na tolik stupňů, já mám na troubě max 275, tak to vyzkouším.
Necháváš kynout někde u tepla a fakt celou noc?
Kynout nechat třeba 2h v teple, a potom nechat v lednici v noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@venbia píše:
Holky, ale moc dobrá je i polentová pizza
Nebo se dá udělat na plech a „těsto“ z vářeného květáku a vajíčka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda delam pizzu v pekarne, necham ji tam jeste klidne dlouho lezet, nez testo vytahnu. Chvilinku predpecu, vytahnu, naskladam co je treba a pak narychlo dopecu. Nikdy nevalim, musi se to rukama „vytahat“. Je pak takova nacechranejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit