Dítě vegetarián
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@LadyKatty píše: „Těhotné vegetariánky stravou ohrožují vývoj mozku dítěte“ - kdyby to opravdu tak bylo, tak by moje dcerka nezačala číst ve 4 letech
na to vzdycky rikam „nevis, jestli by jinak necetla ve trech“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lamicina To víš, že cizrnovou vodu lze ušlehat na pěnu a udělat např. makronky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojara píše:
No jo já si naivně myslela, že diskuze je od slova diskutovat, zřejmě jsem úplně nemožně mimo, kaju se velice
Jsi víc než vítána, pokud dokážeš dodržet diskuzní téma.
Co bys například nachystala známým vegetariánům na oběd? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Swift píše:
@lamicina To víš, že cizrnovou vodu lze ušlehat na pěnu a udělat např. makronky?
Nevím
, makronky jsem vůbec nikdy nezkoušela. Je to piplačka? Z cizrnový mouky i peču, ale rychlovky. Na pečení nemám moc trpělivosti, vaření mě baví víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
@Swift jaké máš nejoblíbenější vege jídlo? Písni nějaké tipy, prosím. Ideálně něco s lusteninama, třeba něco z cizrny. Dělám jen salát nebo polévku.
Chillie con carne a pořádně ostré.
Z cizrny lze udělat hummus a pak tu našlehanou pěnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:
Jj, zdravý rozum je důležitý. „Těhotné vegetariánky stravou ohrožují vývoj mozku dítěte“.
Spi sladce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lamicina píše:
Nevím, makronky jsem vůbec nikdy nezkoušela. Je to piplačka? Z cizrnový mouky i peču, ale rychlovky. Na pečení nemám moc trpělivosti, vaření mě baví víc.
Je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Swift píše:
Je.
Já už zkoušela z cizrnové vody sníh… může to být i například na pusinky, pěny apod.. jde to skvěle
A z cizrny náš nejoblíbenější recept je asi hummus a falafel ![]()
Nebo ještě mě napadá cizrna okořeněná a upečená v troubě jen tak a máte skvělý snack, třeba místo brambůrek a popcornu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dá se takto využít i voda z plechovky? Mám na mysli, když koupím cizrnu v plechovce, tak jestli ta voda, ve které cizrna plave, má stejné vlastnosti. Nebo se k našlehání dá využít jen voda po vaření cizrny?
Příspěvek upraven 06.02.18 v 09:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Swift píše:
zkoušela jsem pusinky, šlo to, ale nebylo to ono. V chuti cítíš jen cukr, ten bílek to chce. Ale myslela jsem, že nejsi vegan, ale vegetarian.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annne píše:
Cizrna, to je cicer?
Ak je to cicer, tak z neho pripravujem bud salat na studeno, uvareny cicer v slanej vode, vychladeny, olivovy olej, vinaigre - balzamikovy ocot, cibulka, feta, petrzlenova vnat.Alebo z ciceru robim natierky na sposob houmous.
Ale super dobru a uplne jednoduchu natierku robim z cervenej fazule. Moze sa robit aj z ciernej, ci z bielej fazule, ale ta cervena je najchutnejsia.
Uvarrim vacsie mnozstvoo cervenej fazule v osolenej vode a strcim do chladnicky, vydrzi niekolko dni. A potom uz iba tesne pred pripravou vyberiem potrebne mnozstvo a rucnym elektrickym mixerom rozmixujem s olivovym olejom, s cibulou s troskou dijonskej horcice, mozem pordat trosku smotany, posolim, okorenim. A na zaver pridam petrzlenovu vnat, ale ta nemusi byt. Delikatnejsia verzia je nahradit olivovy olej tak, ze dam viac sladkej smotanou a pridat lyzicu normalneho repkoveho oleja.
To je super, cizrna je skvělá a fazolovou pomazánku určitě vyzkouším…
Ještě se podělím o asi nejoblíbenější jídlo mých dětí, batáty nakrojíme do třičtvrtě a dáme do trouby, než změknou. Upečené je naplníme guacamole a směsí z cibule, cizrny, fazolí, rajčat (vlastně čehokoliv)
dušené na olivovém oleji… posypeme kvalitním sýrem a přidáme lžíci zakysané smetany… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Swift píše:
Jsi víc než vítána, pokud dokážeš dodržet diskuzní téma.
Co bys například nachystala známým vegetariánům na oběd?
Falafely u nás chutnají i nevege části rodiny, celer v hrašce, salát s červenou čočkou, pečené papriky/lilek/cuketa plněné pohankou, jako dezert třeba raw mangový dort s ořechovým korpusem nebo pannacotta z kokosového mléka - náhodou i když máme rádi i řízky, vege recepty nám chutnají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z fazolí dělám čokoládové brownies to je dost oblíbené i u nevege a není to žádná piplačka
. Dokud to neprovalím, tak většinou nikdo základ dezertu nepozná. A ten snack z cizrny, jak psala @venbia musím dělat na každou oslavu, posezení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lamicina píše:
Z fazolí dělám čokoládové brownies to je dost oblíbené i u nevege a není to žádná piplačka. Dokud to neprovalím, tak většinou nikdo základ dezertu nepozná. A ten snack z cizrny, jak psala @venbia musím dělat na každou oslavu, posezení.
brownies jsem zkoušela raw už z batátů a avokáda.. obojí bylo opravdu chutné
z fazolí bych taky ráda vyzkoušela.. brownies je skvělý dezert ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit