Dítě vegetarián

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43028
6.2.18 08:16
@LadyKatty píše: „Těhotné vegetariánky stravou ohrožují vývoj mozku dítěte“ - kdyby to opravdu tak bylo, tak by moje dcerka nezačala číst ve 4 letech :)

na to vzdycky rikam „nevis, jestli by jinak necetla ve trech“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
6.2.18 08:33

Máte zaručený recept na vege korejské kimchi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
6.2.18 08:36

@lamicina To víš, že cizrnovou vodu lze ušlehat na pěnu a udělat např. makronky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
6.2.18 08:44
@mojara píše:
No jo já si naivně myslela, že diskuze je od slova diskutovat, zřejmě jsem úplně nemožně mimo, kaju se velice :zed:

Jsi víc než vítána, pokud dokážeš dodržet diskuzní téma.
Co bys například nachystala známým vegetariánům na oběd? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
6.2.18 08:45
@Swift píše:
@lamicina To víš, že cizrnovou vodu lze ušlehat na pěnu a udělat např. makronky?

Nevím :lol:, makronky jsem vůbec nikdy nezkoušela. Je to piplačka? Z cizrnový mouky i peču, ale rychlovky. Na pečení nemám moc trpělivosti, vaření mě baví víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
6.2.18 08:49
@aiwwa píše:
@Swift jaké máš nejoblíbenější vege jídlo? Písni nějaké tipy, prosím. Ideálně něco s lusteninama, třeba něco z cizrny. Dělám jen salát nebo polévku.

Chillie con carne a pořádně ostré.
Z cizrny lze udělat hummus a pak tu našlehanou pěnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
6.2.18 09:01
@Mmsg píše:
Jj, zdravý rozum je důležitý. „Těhotné vegetariánky stravou ohrožují vývoj mozku dítěte“. :palec:
:mavam: Škoda, že jsi nazaložil diskuzi, jak jsem Ti doporučoval, na oblíbené téma, rád bych přispěl věcnými názory a fakty, která nejsou vytržená z kontextu.
Spi sladce :andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
6.2.18 09:02
@lamicina píše:
Nevím :lol:, makronky jsem vůbec nikdy nezkoušela. Je to piplačka? Z cizrnový mouky i peču, ale rychlovky. Na pečení nemám moc trpělivosti, vaření mě baví víc.

Je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
6.2.18 09:23
@Swift píše:
Je.

Já už zkoušela z cizrnové vody sníh… může to být i například na pusinky, pěny apod.. jde to skvěle :palec: A z cizrny náš nejoblíbenější recept je asi hummus a falafel :-)
Nebo ještě mě napadá cizrna okořeněná a upečená v troubě jen tak a máte skvělý snack, třeba místo brambůrek a popcornu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2897
6.2.18 09:40

Dá se takto využít i voda z plechovky? Mám na mysli, když koupím cizrnu v plechovce, tak jestli ta voda, ve které cizrna plave, má stejné vlastnosti. Nebo se k našlehání dá využít jen voda po vaření cizrny?

Příspěvek upraven 06.02.18 v 09:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
6.2.18 09:55
@Swift píše:

zkoušela jsem pusinky, šlo to, ale nebylo to ono. V chuti cítíš jen cukr, ten bílek to chce. Ale myslela jsem, že nejsi vegan, ale vegetarian.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
6.2.18 09:58
@Annne píše:
Cizrna, to je cicer?
Ak je to cicer, tak z neho pripravujem bud salat na studeno, uvareny cicer v slanej vode, vychladeny, olivovy olej, vinaigre - balzamikovy ocot, cibulka, feta, petrzlenova vnat.

Alebo z ciceru robim natierky na sposob houmous.

Ale super dobru a uplne jednoduchu natierku robim z cervenej fazule. Moze sa robit aj z ciernej, ci z bielej fazule, ale ta cervena je najchutnejsia.
Uvarrim vacsie mnozstvoo cervenej fazule v osolenej vode a strcim do chladnicky, vydrzi niekolko dni. A potom uz iba tesne pred pripravou vyberiem potrebne mnozstvo a rucnym elektrickym mixerom rozmixujem s olivovym olejom, s cibulou s troskou dijonskej horcice, mozem pordat trosku smotany, posolim, okorenim. A na zaver pridam petrzlenovu vnat, ale ta nemusi byt. Delikatnejsia verzia je nahradit olivovy olej tak, ze dam viac sladkej smotanou a pridat lyzicu normalneho repkoveho oleja.

To je super, cizrna je skvělá a fazolovou pomazánku určitě vyzkouším…
Ještě se podělím o asi nejoblíbenější jídlo mých dětí, batáty nakrojíme do třičtvrtě a dáme do trouby, než změknou. Upečené je naplníme guacamole a směsí z cibule, cizrny, fazolí, rajčat (vlastně čehokoliv) :-) dušené na olivovém oleji… posypeme kvalitním sýrem a přidáme lžíci zakysané smetany… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
6.2.18 10:09
@Swift píše:
Jsi víc než vítána, pokud dokážeš dodržet diskuzní téma.
Co bys například nachystala známým vegetariánům na oběd? :palec:

Falafely u nás chutnají i nevege části rodiny, celer v hrašce, salát s červenou čočkou, pečené papriky/lilek/cuketa plněné pohankou, jako dezert třeba raw mangový dort s ořechovým korpusem nebo pannacotta z kokosového mléka - náhodou i když máme rádi i řízky, vege recepty nám chutnají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
6.2.18 10:09

Z fazolí dělám čokoládové brownies to je dost oblíbené i u nevege a není to žádná piplačka :mrgreen:. Dokud to neprovalím, tak většinou nikdo základ dezertu nepozná. A ten snack z cizrny, jak psala @venbia musím dělat na každou oslavu, posezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
6.2.18 10:22
@lamicina píše:
Z fazolí dělám čokoládové brownies to je dost oblíbené i u nevege a není to žádná piplačka :mrgreen:. Dokud to neprovalím, tak většinou nikdo základ dezertu nepozná. A ten snack z cizrny, jak psala @venbia musím dělat na každou oslavu, posezení.

brownies jsem zkoušela raw už z batátů a avokáda.. obojí bylo opravdu chutné :-) z fazolí bych taky ráda vyzkoušela.. brownies je skvělý dezert :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí