Dítě vegetarián
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Swift píše:
@Lenka_Hal
Můžeš prosím se vyjádřit jak je to s obsahem antibiotik, plísňových toxinů, pesticidů a hormonálních disruptorů v potravě?Mne osobně zajímá nefermentovaná sója a mléko, když tak můžeš od sebe něco přidat např. o kuřatech.
Ve zkratce… tohle teda uz jine tema, my kureci skoro nejime, jime hodne ryby, pouze volny odchyt nebo spolehlive zeme (taky zalezi, ktery druh!), hodne hovezi kvalitni, volny chov, zadne hormony, zeleninu mame od malych farem nebo domaci (a i tady zalezi hodne, ktere druhy). Plisnove toxiny jsou problem hlavne u rostline stravy (nejvic orechy). Se sojou bych byla hodne opatrna…https://www.scientificamerican.com/article/soybean-fertility-hormone-isoflavones-genistein/
Co se tyce mleka, my dost jedeme v mandlovem a kesu mlece ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dcera neji maso z vlastniho rozhodnuti od 5 let, nechutna ji. Nyni ji je 7 let, ji jen sunku, neji syry, ve skolce jsem proste rekla, aby ji maso nenutili kdyz ho jist nebude problem s tim nemeli a ve skole ho proste odevzda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal píše:
Ve zkratce… tohle teda uz jine tema, my kureci skoro nejime, jime hodne ryby, pouze volny odchyt nebo spolehlive zeme (taky zalezi, ktery druh!), hodne hovezi kvalitni, volny chov, zadne hormony, zeleninu mame od malych farem nebo domaci (a i tady zalezi hodne, ktere druhy). Plisnove toxiny jsou problem hlavne u rostline stravy (nejvic orechy). Se sojou bych byla hodne opatrna…https://www.scientificamerican.com/article/soybean-fertility-hormone-isoflavones-genistein/
Co se tyce mleka, my dost jedeme v mandlovem a kesu mlece
Má úcta koukám, že hledíš na kvalitu. Ty mléká to děláš vlastní?
Na čem, Thermomix nebo jinak?
Co si myslíš o BT (Bacillus thuringiensis) toxinu v produktech z GMO kukuřice?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annne píše:
Vegetariani su preukazatelne zdravsi. su o tom studie. A najnovsie sa hovori o karcinogennom cervenom mase.Ja som len parafrazovala a podala som ten isty argument, na ktory som reagovala z druhej strany na ilustraciu toho, aky je to nezmysel. Samozrejme, ze to nebolo myslene vazne.
Uz jsem to tu psala, studie vezmou jako kontrolu norm zapadni dietou, ktera zdrava neni. Nejlepe zatim vychazi stredozemni (Mediterranean) a nizkosacharidovka.
To mluvis asi o te zname cinske studii, kterou ti ale odbornici otlucou o hlavu…je plna blbosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka píše:
Moje dcera neji maso z vlastniho rozhodnuti od 5 let, nechutna ji. Nyni ji je 7 let, ji jen sunku, neji syry, ve skolce jsem proste rekla, aby ji maso nenutili kdyz ho jist nebude problem s tim nemeli a ve skole ho proste odevzda.
Víc ji hlídej suplementaci esenciálních bílkovin, taková nevyvážená strava se může časem vymstít, ono vegetariánská není jednoduché a pouhé bez masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annne píše:
Lennka, citala som nedavno, ze maso moze obsahovat viac toxinov, pretoze tie zverata su krmene plesnivymi obilninami. Napriklad maso obsahuje aj viac pesticidov, prave preto, ze tie zvierata su krmene chemickym obilninovym a rastlinnym odpadom.
Tak kvalitu muzes zpochybnit u vseho. Problem Masa je ze kdyz se kvalita hlida, je to drahe. Ale stejne rozhodne nedoporucuju to s masem nejak prehanet, radeji min, ale kvalitne. Ja ziju v zemedelske oblasti, I jsem chodila vypomahat v ramci jednoho vladniho program. Ty lidi nedavaji svym zviratum nic, co by taky, trosku nadnesene receno, nejedli
Pestuji si pro sebe a zbytek jde zviratum. Kdyz na to nic nesypou, Tak navic to prodaji jako organic. Kdyz uz teda ma nekdo problem koupit lepsi maso, at obetuje kuzi, svinstvo se hromadi v tuku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Swift píše:
Má úcta koukám, že hledíš na kvalitu. Ty mléká to děláš vlastní?
Na čem, Thermomix nebo jinak?
Co si myslíš o BT (Bacillus thuringiensis) toxinu v produktech z GMO kukuřice?
Zatim kupuju, ale uz se zacinam porozhlizet Po nejakem pomocnikovi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal píše:
Uz jsem to tu psala, studie vezmou jako kontrolu norm zapadni dietou, ktera zdrava neni. Nejlepe zatim vychazi stredozemni (Mediterranean) a nizkosacharidovka.
To mluvis asi o te zname cinske studii, kterou ti ale odbornici otlucou o hlavu…je plna blbosti.
Nízkosacharidová to jako myslíš, hlavní zdroj energie tuky plus kvalitní bílkoviny k tomu, není to náhodou ketodiéta, ta je ale pěkně náročná na ledviny?
Takže zbývá sdředozemní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Swift píše:
Nízkosacharidová to jako myslíš, hlavní zdroj energie tuky plus kvalitní bílkoviny k tomu, není to náhodou ketodiéta, ta je ale pěkně náročná na ledviny?
Takže zbývá sdředozemní
Nizkosacharidovka je vetsinou definovana od 100 g nize, a rozhodne to neni keto. Toho dosahnes lehce, kdyz zahodis mouky, sladke, premiru ovoce, ryzi…misto toho se soustredis na zeleninu, orechy…keto je jiny level nez NS, ja jsem keto v breznu sestym rokem. Ledvinam to neprospeje, jedine kdyz neco delas hooodne blbe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg OT, opravdu musíš?
S Aničkou jsme konečně našli na něčem společnou řeč, tak ji prosím nekrm svíčkovou a ona Tě nebude krmit mrkví O. K.?!!
Téma je:
JAK NA TO (malý vegerarián)
a NE
PROČ JE NĚKDO VEGETARIAN, je to opravdu takový problém to pochopit? Potřebuješ to nakreslit?
Ještě jsi mi neodpověděl na otázku, čím by jsi mne pohostil? To jako myslíš vážně, že bys mne odbyl ničím? Umíš vařit?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal píše:
Nizkosacharidovka je vetsinou definovana od 100 g nize, a rozhodne to neni keto. Toho dosahnes lehce, kdyz zahodis mouky, sladke, premiru ovoce, ryzi…misto toho se soustredis na zeleninu, orechy…keto je jiny level nez NS, ja jsem keto v breznu sestym rokem. Ledvinam to neprospeje, jedine kdyz neco delas hooodne blbe.
jj prostě se držet jednoho metabolického schématu a nemíchat a zvýšit bazální metabolizmus. Jak je to s produkty ze „zkaženého ovoce“ myslím tím víno, pivo, kořalku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xacxa píše:
Vůbec jsem se nechtěla zapojovat, jelikož znám 2 lidi, kteří byli vedeni k vegetariánství od dětství, holčina kvůli masu dělala hysterické scény ve školní jídelně a jako dospělí oba sourozenci baští maso jako diví. A například slečna měla potíže s menstruací a oba neměli zdravou barvu.
taky znam slecnu, co byla spolu se sestrou vychovavana jako vegetarian.
Tuhle jsme se bavily o vareni a ja se pochlubila necim, co jsem zrovna uvarila a uz jsem ji zacala doporucovat recept, kdyz jsem si uvedomila, ze ona je vegetarian… a z ni naprosto necekane vypadlo, ze ona maso uz ji, pry ryby, kureci a teleci. Docela me prekvapila, necekala jsem to.
Jinak, nic ve zlem, ale pokud nekdo musi doplnovat zelezo a B vitaminy tabletkami, ci nejak jinak krkolomne nastavovat jidelnicek, aby pokryl zakladni vyzivu, tak to vyvazena strava neni. Na vyvazene strave je krasne prave to, ze clovek prirozene prijima vse, co ke zdravi potrebuje.
Dale mam kolegyni v praci, ktera je vyzivovy poradce, dost tim zije, samozrejme je vegetarian a tak, ale svemu diteti vari vse, i maso. Protoze je jeste male, to maso ve sve strave potrebuje a ona to jako poradce pres vyzivu vi. To a taky mi rekla, ze maly se casem rozhodne sam, az bude starsi. Velice mile me prekvapila jeji tolerance, ona je totiz presne ten typ, u ktereho by to clovek necekal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita já bych se neřídila jednou výživovou poradkyní, ale WHO, která vegetariánskou stravu považuje za plnohodnotnou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tinuvien píše:
@warita já bych se neřídila jednou výživovou poradkyní, ale WHO, která vegetariánskou stravu považuje za plnohodnotnou.
ja se zase ridim zdravym rozumem a ten mi rika, ze to je blbost, I kdyz teda my toho masa taky moc nejime…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
ja se zase ridim zdravym rozumem a ten mi rika, ze to je blbost, I kdyz teda my toho masa taky moc nejime…
Asi máme každá jiný „zdravý rozum“. Já bych dítěti fakt mršinku necpala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit