Dítě vegetarián
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Ema1984 píše:
@Mmsg Hele, s těmi rybami je to už bohužel dost diskutabilní…Moře je tak znečištěné, že obsahují hodně těžkých kovů. Navíc většina lidí kupuje ryby z farem, kde je krmí kdo ví čím a antibiotiky k tomu. Ale pardon za OT, trochu mimo vegetariánství
Taky lze jíst ořechy, semínka a také oleje z nich a také mořskou řasu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annne píše:![]()
Mam rovnaku skusenost, tie diskusie byvaju ubijajuce.
Ja som zacinala s vegetarianstvom v puberte, ale az do 16 ma rodicia nutili jest maso, od 16 maso nejem. A dvadsat rokov som zdrava, nemam problemy, raz za cas som si dala urobit preventivku a odbery, vsetko v poriadku. A tiez si raz za cas davam tabletkove zelezo, ak mam zrovna k dispozicii stravu, ktora ho neobsahuje.
No moc jsem nečekala, že se na mě tak slétnou a skoro nenechají nic říct, opravdu nemá cenu se obhajovat…Chtěla jsem se slušně pobavit, poradit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:
Co se doma jí? Spíš je jim bráněno, aby přijímali vyváženou stravu: např. ve škole.
Je to OT!
Promiň toto není obsahem diskuze, ale koukám, že máš „nastudované“ výživové tabulky a víš o čem mluvíš.
Otázkou by spíš mělo být, proč školní jídelny nejsou ochotny připravit vyváženou laktovegetariánskou stravu.
Proč rodiče nemůžou dosáhnou na dodace, když nakonec z důvodu diskriminace jsou nuceně vařit dětem doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:
Pokud je člověku od nejnižšího věku vymývám mozek, jak je něco škodlivé, tak je logické, že to pak nevyžaduje, aby nebylo trestáno či psychicky týráno atd.
Vymyvan mozek… tim ze rikam pravdu svym detem, co papaji apod.? a taky delas ze me tyranku, ze se me snad me deti boji… opravdu nemam slov.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojara píše:
Celou diskusi jsem nečetla, já bych třeba bez masa zahynula za pár dníale zase nesnáším sladké a tak se dcera ode mě nedočkala krupice, buchet, buchtiček s krémem… A ze zkušenosti kamarádky vegetariánky, to maso by těm dětem i dala jen ona ho nejí a štítí se vůbec s ním pracovat. No u nás obou to zachraňují babičky. Jinak člověk je všežravec a dítěti bych dala možnost výběru, až bude větší, rozhodne se samo.
Promiň, ale Tvůj příspěvek je OT.
Tato diskuze je určena k diskuzi o vegetariánství dětí, ne k obhajobě a diskuzi o vegetariánství jako takovém. Děkuji za pochopení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:Žádám Tě o opuštění diskuze, děkuji
Pokud je člověku od nejnižšího věku vymývám mozek, jak je něco škodlivé, tak je logické, že to pak nevyžaduje, aby nebylo trestáno či psychicky týráno atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem vegetariánka více jak 10 let, mám dvě zdravé děti. Ze školky vyzvedávám před obědem a vařím denně doma. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@venbia píše:
Taky lze jíst ořechy, semínka a také oleje z nich a také mořskou řasu…
Doplním ještě sladkovodní řasy, droždí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyKatty píše:
Jsem vegetariánka více jak 10 let, mám dvě zdravé děti. Ze školky vyzvedávám před obědem a vařím denně doma.
Uvítala by jsi dotační příspěvek, stejný jako obdrží školní jídelna?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
Osobně - máme dítě vegana. Dítě je velké, takže je to jeho osobní rozhodnutí. My jsme mu řekli náš názor, který je takový, že dieta i přesvědčení je nesmyslné a to je vše.
Rád bych věděl, čím si suplementuje B12. Co železo? Bere preventivně ještě něco?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyKatty píše:
Jsem vegetariánka více jak 10 let, mám dvě zdravé děti. Ze školky vyzvedávám před obědem a vařím denně doma.
No to mě take zajimalo, jestli s tim nemaji problem.. To by bylo pro me asi nejlepsi vyzvedavat pred obedem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal
Můžeš prosím se vyjádřit jak je to s obsahem antibiotik, plísňových toxinů, pesticidů a hormonálních disruptorů v potravě?
Mne osobně zajímá nefermentovaná sója a mléko, když tak můžeš od sebe něco přidat např. o kuřatech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barush píše:
Ochudit o maso?To jde?To mi přijde stené jak když mi někdo řekne že ho ochuzuju o dudlíka…když vidím jak se dnešní děti cpou párkama a čokoládovýma tyčinkama…a když to maso nakonec chtít bude tak mu seženu kvalitní materiál pocházející z netýraného a zdravě žijícího zvířete. Mě naopak nepřijde fér do malých miminek cpát maso z velkochovů které je plné hormonů a dalších zbytků léčiv…(když už tak jedině bio)Pak se lidi diví že jsou ty děti pořád nemocné.
A jak poznáš že je to bio???…protože je to napsané na etiketě a stojí 3× tolik? To si opravdu myslíte, že když má někdo „biofarmu“ a hned vedle je normální pole, které se hnojí a stříká a všechnomožné že ty insekticidy a pesticidy vzduchem nedoletí i na to vaše bio??? A srovnávat dudlík a živočišné proteiny je dost mimo mísu. Vůbec jsem se nechtěla zapojovat, jelikož znám 2 lidi, kteří byli vedeni k vegetariánství od dětství, holčina kvůli masu dělala hysterické scény ve školní jídelně a jako dospělí oba sourozenci baští maso jako diví. A například slečna měla potíže s menstruací a oba neměli zdravou barvu. Můj názor je ten, že vegetariánství je styl života, image a je na každém jedinci, aby se svobodně rozhodnul. Dětem se má ukázat a nabídnout vše, aby se jejich osobnost jako celek mohla zformovat, ale k něčemu vyloženě navádět by se neměly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annne Vítam Tě na palubě, máš nějaký tip na jednoduché orientální jídlo pro děti.
Máš nějaké ne moc běžné koření?
Mám rád, kurkumu, chillie, kardamon.
Děti mají rády jogurtový koktail s kardamonem a banánem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit