Dítě vegetarián

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
85
5.2.18 13:10
@Ema1984 píše:
@Mmsg Hele, s těmi rybami je to už bohužel dost diskutabilní…Moře je tak znečištěné, že obsahují hodně těžkých kovů. Navíc většina lidí kupuje ryby z farem, kde je krmí kdo ví čím a antibiotiky k tomu. Ale pardon za OT, trochu mimo vegetariánství :)

Taky lze jíst ořechy, semínka a také oleje z nich a také mořskou řasu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.2.18 13:12
@Annne píše: :kytka:

Mam rovnaku skusenost, tie diskusie byvaju ubijajuce. :(

Ja som zacinala s vegetarianstvom v puberte, ale az do 16 ma rodicia nutili jest maso, od 16 maso nejem. A dvadsat rokov som zdrava, nemam problemy, raz za cas som si dala urobit preventivku a odbery, vsetko v poriadku. A tiez si raz za cas davam tabletkove zelezo, ak mam zrovna k dispozicii stravu, ktora ho neobsahuje.

No moc jsem nečekala, že se na mě tak slétnou a skoro nenechají nic říct, opravdu nemá cenu se obhajovat…Chtěla jsem se slušně pobavit, poradit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
5.2.18 13:13
@Mmsg píše:
Co se doma jí? Spíš je jim bráněno, aby přijímali vyváženou stravu: např. ve škole.

Je to OT!
Promiň toto není obsahem diskuze, ale koukám, že máš „nastudované“ výživové tabulky a víš o čem mluvíš.

Otázkou by spíš mělo být, proč školní jídelny nejsou ochotny připravit vyváženou laktovegetariánskou stravu.
Proč rodiče nemůžou dosáhnou na dodace, když nakonec z důvodu diskriminace jsou nuceně vařit dětem doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.2.18 13:17
@Mmsg píše:
Pokud je člověku od nejnižšího věku vymývám mozek, jak je něco škodlivé, tak je logické, že to pak nevyžaduje, aby nebylo trestáno či psychicky týráno atd. :roll:

Vymyvan mozek… tim ze rikam pravdu svym detem, co papaji apod.? a taky delas ze me tyranku, ze se me snad me deti boji… opravdu nemam slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
5.2.18 13:17
@mojara píše:
Celou diskusi jsem nečetla, já bych třeba bez masa zahynula za pár dní ;) ale zase nesnáším sladké a tak se dcera ode mě nedočkala krupice, buchet, buchtiček s krémem… A ze zkušenosti kamarádky vegetariánky, to maso by těm dětem i dala jen ona ho nejí a štítí se vůbec s ním pracovat. No u nás obou to zachraňují babičky. Jinak člověk je všežravec a dítěti bych dala možnost výběru, až bude větší, rozhodne se samo.

Promiň, ale Tvůj příspěvek je OT.
Tato diskuze je určena k diskuzi o vegetariánství dětí, ne k obhajobě a diskuzi o vegetariánství jako takovém. Děkuji za pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
5.2.18 13:18
@Mmsg píše:
Pokud je člověku od nejnižšího věku vymývám mozek, jak je něco škodlivé, tak je logické, že to pak nevyžaduje, aby nebylo trestáno či psychicky týráno atd. :roll:
Žádám Tě o opuštění diskuze, děkuji :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.2.18 13:20

Jsem vegetariánka více jak 10 let, mám dvě zdravé děti. Ze školky vyzvedávám před obědem a vařím denně doma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
5.2.18 13:21
@venbia píše:
Taky lze jíst ořechy, semínka a také oleje z nich a také mořskou řasu…

Doplním ještě sladkovodní řasy, droždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
5.2.18 13:22
@LadyKatty píše:
Jsem vegetariánka více jak 10 let, mám dvě zdravé děti. Ze školky vyzvedávám před obědem a vařím denně doma. :)

Uvítala by jsi dotační příspěvek, stejný jako obdrží školní jídelna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.2.18 13:25

No jasně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
5.2.18 13:27

@Tiger-lily

Většina příspěvku je bohužel opět OT.
@Tiger-lily píše:
Osobně - máme dítě vegana. Dítě je velké, takže je to jeho osobní rozhodnutí. My jsme mu řekli náš názor, který je takový, že dieta i přesvědčení je nesmyslné a to je vše.

Rád bych věděl, čím si suplementuje B12. Co železo? Bere preventivně ještě něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.2.18 13:28
@LadyKatty píše:
Jsem vegetariánka více jak 10 let, mám dvě zdravé děti. Ze školky vyzvedávám před obědem a vařím denně doma. :)

No to mě take zajimalo, jestli s tim nemaji problem.. To by bylo pro me asi nejlepsi vyzvedavat pred obedem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
5.2.18 13:32

@Lenka_Hal
Můžeš prosím se vyjádřit jak je to s obsahem antibiotik, plísňových toxinů, pesticidů a hormonálních disruptorů v potravě?

Mne osobně zajímá nefermentovaná sója a mléko, když tak můžeš od sebe něco přidat např. o kuřatech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
5.2.18 13:35
@Barush píše:
Ochudit o maso?To jde?To mi přijde stené jak když mi někdo řekne že ho ochuzuju o dudlíka…když vidím jak se dnešní děti cpou párkama a čokoládovýma tyčinkama…a když to maso nakonec chtít bude tak mu seženu kvalitní materiál pocházející z netýraného a zdravě žijícího zvířete. Mě naopak nepřijde fér do malých miminek cpát maso z velkochovů které je plné hormonů a dalších zbytků léčiv…(když už tak jedině bio)Pak se lidi diví že jsou ty děti pořád nemocné.

A jak poznáš že je to bio???…protože je to napsané na etiketě a stojí 3× tolik? To si opravdu myslíte, že když má někdo „biofarmu“ a hned vedle je normální pole, které se hnojí a stříká a všechnomožné že ty insekticidy a pesticidy vzduchem nedoletí i na to vaše bio??? A srovnávat dudlík a živočišné proteiny je dost mimo mísu. Vůbec jsem se nechtěla zapojovat, jelikož znám 2 lidi, kteří byli vedeni k vegetariánství od dětství, holčina kvůli masu dělala hysterické scény ve školní jídelně a jako dospělí oba sourozenci baští maso jako diví. A například slečna měla potíže s menstruací a oba neměli zdravou barvu. Můj názor je ten, že vegetariánství je styl života, image a je na každém jedinci, aby se svobodně rozhodnul. Dětem se má ukázat a nabídnout vše, aby se jejich osobnost jako celek mohla zformovat, ale k něčemu vyloženě navádět by se neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
5.2.18 13:36

@Annne Vítam Tě na palubě, máš nějaký tip na jednoduché orientální jídlo pro děti.
Máš nějaké ne moc běžné koření?

Mám rád, kurkumu, chillie, kardamon.
Děti mají rády jogurtový koktail s kardamonem a banánem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí