Dítě vegetarián

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2483
16.11.11 13:01

K té soje:
Taky jsem měla obavy a diskutovala jsem do s doktorem (on i jeho manželka a děti jsou vegetariáni)
Napsal mi, že soja je obecně vhodná, je dobrým zdrojem bílkovin a zdravých tuků.
A na ty
hormonům podobné látky nejsou jednoznačné názory, ale když sóju bude jíst v rozumném množství - tak třeba několikrát týdně - tak by neměl být
problém.
Kdyby to byl problém, tak určitě spíše pro kluky než holčičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
16.11.11 13:03

Taky máme vegetariáně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
16.11.11 13:08

Diskuze se jmenuje dítě vegetarián

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
21.2.12 16:16

Ahoj holky - vegetariánky,
mám taky děti vegetariány (kluk má 7 let a holka 1 rok) a docela bych uvítala si občas vyměnit zkušenosti, načerpat nápady a nové poznatky. Aby strava byla dostatečně pestrá a obsahovala vše, co obsahovat má. A taky mi samozřejmě jde o psychickou podporu a vzpruhu, asi to známe všechny, sem tam se někdo s poznámkama na téma dětí - vegetariánů najde, že ano. Zatím jsem na emiminu žádnou debatu na tohle téma nenašla, existuje někde jinde? Nebo nechcete obnovit tuhle, ale že by byla fakt o vegetariánství dětí, čím je živit, co jim chutná apod. Už jsem zapomněla úplně vše, co jsem měla nastudované, když byl Mates malej, takže teď s Markétou docela tápu - od kdy dát sóju, oříšky apod apod…

Díky, budu ráda, když se někdo ozve,

Evucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
21.2.12 17:15
Evucha píše:
Ahoj holky - vegetariánky,
mám taky děti vegetariány (kluk má 7 let a holka 1 rok) a docela bych uvítala si občas vyměnit zkušenosti, načerpat nápady a nové poznatky. Aby strava byla dostatečně pestrá a obsahovala vše, co obsahovat má. A taky mi samozřejmě jde o psychickou podporu a vzpruhu, asi to známe všechny, sem tam se někdo s poznámkama na téma dětí - vegetariánů najde, že ano. Zatím jsem na emiminu žádnou debatu na tohle téma nenašla, existuje někde jinde? Nebo nechcete obnovit tuhle, ale že by byla fakt o vegetariánství dětí, čím je živit, co jim chutná apod. Už jsem zapomněla úplně vše, co jsem měla nastudované, když byl Mates malej, takže teď s Markétou docela tápu - od kdy dát sóju, oříšky apod apod…

Díky, budu ráda, když se někdo ozve,

Evucha

Ahoj, mozna pojd spis sem
https://www.emimino.cz/…ankovani/48/?…

Vegetariansky diskuze se na emimi moc neujaly ;) V tyhle diskuzi se teda pise o vsem a jsou tam i vegetarianky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oskar a motyky
24.3.12 08:15

A kdo dá na výběr tomu umučenému zvířeti zda žít nebo být zavražděno???!!!

• Citovat
  • Upravit
20
12.4.12 12:33

Ahoj, jsem vegetariánka asi 7 let, mám 6ti měsíční holčičku. Nikdy jsem žádný problém neměla a maso dávat nebudu :-) Já osobně si přijdu bez masa mnohem zdravější. Horší je, že masojedům se to těžko vysvětluje a těch je většina :-) Moc ráda bych se poradila o prvních příkrmech atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
24.4.12 18:39

@LadyKatty :Ahoj, jestli chceš tak napiš přes SZ co by tě konkrétně zajímalo, úspěšně vegetíme už od prvních příkrmů. Na masožravce co vnucují svoje stravovací zvyky se vykašli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucasinka
13.9.12 22:31

Ahojky. Jsem taky vegetarianka a mam 10ti mesicni dceru.Pri prikrmech od sesteho mesice jsem zacala jednoduhovou zeleninou, ovocem, pak jsem pridavala cervenou cocku, tofu natural, jahly, kuskus, kroupy, ryzi, pozdeji cizrnu…s nicim mala nemela a nema problemy. Od devateho mesice jsem zavedla i zluty hrach a bile velke fazole a po tom se muze dcera utlouct. Vareny zluty hrach s bilou ryzi a bylinkami je jeji nejoblibenejsi jidlo. Podle doktora je naprosto zdrava, krasne prospiva a nic ji nechybi. Takze drzim pesti a at chutna :D

• Citovat
  • Upravit
5
13.9.12 22:39
@Lucasinka píše:
Ahojky. Jsem taky vegetarianka a mam 10ti mesicni dceru.Pri prikrmech od sesteho mesice jsem zacala jednoduhovou zeleninou, ovocem, pak jsem pridavala cervenou cocku, tofu natural, jahly, kuskus, kroupy, ryzi, pozdeji cizrnu…s nicim mala nemela a nema problemy. Od devateho mesice jsem zavedla i zluty hrach a bile velke fazole a po tom se muze dcera utlouct. Vareny zluty hrach s bilou ryzi a bylinkami je jeji nejoblibenejsi jidlo. Podle doktora je naprosto zdrava, krasne prospiva a nic ji nechybi. Takze drzim pesti a at chutna :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sofi2012
18.2.13 14:00

Proč rozhodovat za mimi a cpát mu maso odmalička, když si ještě neumí vybrat, co chce či nechce jíst? Masu se v životě stejně nevyhne (ve školní jídelně atd.). Navíc je dokázáno, že pokud má dítě ve stravě vše, co potřebuje, tak maso není nutné. Podle Světové Zdravotnické Organizace dítě do 3 let nesmí být vegan, ale vegetarián ano. Lakto-ovo vegetariánství je bezpečné a dokonce zdraví prospěšné…

• Citovat
  • Upravit
minimimi1
21.11.13 10:39

Ahoj všem :)
Chtěla bych akorát upřesnit, že Česká pediatrická společnost v čele s MUDr. Pavlem Frühaufem, CSc. toto v roce 2004 a poté v roce 2010 na základě ADA schvaluje.
http://www.pediatriepropraxi.cz/…10/02/08.pdf. Vše také naleznete na www.csvv.cz :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1
1.2.14 01:46

Zdravím všechny,
ráda bych se zeptala, jestli nemáte zkušenosti s vegetariánským dítětem ve školce. Jsem vegetarián už téměř 20 let a příští rok by děti měly nastoupit do školky. Nevíte někdo jaká školka v Plzni a okolí je ochotna přijmout dítě s vlastní stravou? Jídlo ve školkách bohužel podle mě není příliš vhodné pro malé děti… Ale do školky děti dát musím a soukromá školka je pro nás příliš drahá (máme dvojčata - 2× školné).
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
1.2.14 09:15

@tajtrdlik Obávám se, že u státem dotovaných MŠ to bude neprůstřelné - musí dodržovat směrnice stran jídla a nosnou myšlenkou je, že oni tím zároveň děti i vychovávají k „vhodnému“ stravování - byl na to nedávno zajímavý článek v Respektu, kdy Margit Slimáková lobbovala za kvalitnější stravu přímo na ministerstvu - a těžce nepochodila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
5.5.14 16:50

Ahojte, prosila by som o radu mamky vegetarianky, co ste davali do prvych prikrmov namiesto masa? Je vhodne napr. tofu? Ja nie som uplna vegetarianka, obcas si dam rybu a zriedka aj maso, ale pride mi nevhodne cpat male dieta masom z velkochovov… Dakujem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí