Dítě vegetarián
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
no myslím že se zvířata nechovají zvlášť jen na kůži nebo jo?Jinak boty jsou neodmyslitelnou součástí naší rodiny, taťka už do nich pěkných pár let dělá…dokonce už jsem začla vymýšlet projekt bot vyrobených z kůže z netýraných zvířat, docela se mu to zdá jako fajn nápad(toto na trhu chybí…biojídlo už máme, biooblečení taky akorát ještě ty bioboty ale to je ještě cesta daleká…) jinak já sama kožené boty nenosím (chodím stejně pořád v teniskách
) a co se týče kabelek tak se přiznám že žádnou nemám - kabelky prostě nenosím, jsem baťohová
jinak u našeho malého šmudlíka…teď botičky ještě nepotřebuje a jak začne ťapkat tak uvidíme…pořád snad existují nějaké alternativy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Barush, jednou jsem videla video, jak tam stahovali nejakeho medvidka zaziva na kozesinu, vlastne jsem to nedokoukala, videla jsem par sekund a bylo mi zle.
![]()
Je fajn, ze se tak snazite. Skoda, ze tyhle bioveci nejsou pristupne kazdemu, je to draha zalezitost a i kdyz bych chtela, nemuzeme si vsechno dovolit. ![]()
A mam radost, ze jdes do hloubky sveho presvedceni. Ja totiz uplne nesnasim ty lidi, co na ostatni koukaji zkrs prsty, protoze kvuli nim umiraji zvirata aby se najedli, pritom oni prave vykracuji ve znackovych kozenych botech, s kozenyma taskama a leckdy i v kozenem oblecenim. To jsou proste tupouni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
cernus píše:
Barushko,
ja jsem asi stoura, ale jake si kupujes boty a jake budes kupovat malemu? Tak nejak nejkvalitnejsi jsou bohuzel kozene.
Nemyslim to nijak zle, treba mas nejake alternativni reseni, ale me osobne spis vadi, ze se zvirata zabijeji pro krasu a pohodly cloveka, nez pro stravu, protoze clovek je odjakziva vsezravec.
Zvirata chovana na kuzi se maji asi jeste hur nez ty na maso.
hele ja moc tomu nerozumim proc se na tohle ptas -barush preci nemusi mit dopodrobna vypracovany logicky system proc nejist maso, je to jeji vec, neji neji i kdyby tim duvodem bylo jen to, ze se ji ty zvirata nelibej......
proc by nemohla nejist maso a kuzi nosit - porad by delala pro ta zvirata vic, nez ty
a treba by mohla byt vegetarian a pritom ji vubec na zviratech nezalezet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudli, jsem zenska, tak se ptam ciste ze zvedavosti.
A z odpovedi mam radost. Nejak ti to vadi? ![]()
Příspěvek upraven 22.10.10 v 20:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
promin, ale já s tebou moc nesouhlasím. Myslím si, že by se každý měl rozhodnout sám za sebe, zda bude jít maso či ne. Je to od tebe docela sobecké, uvědom si to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
cernus píše:
Pudli, jsem zenska, tak se ptam ciste ze zvedavosti.A z odpovedi mam radost. Nejak ti to vadi?
Příspěvek upraven 22.10.10 v 20:03
jo jasne, ja mela chvilku dojem, ze ses takovej ten diskuter typu „budto mi tady dokazes, ze se to jist nema, nebo si hned ted pujdes dat rizek“
sorry
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alenagernatova; píše:
promin, ale já s tebou moc nesouhlasím. Myslím si, že by se každý měl rozhodnout sám za sebe, zda bude jít maso či ne. Je to od tebe docela sobecké, uvědom si to.
no a co kdyby se rozhodl, ze jist maso nebude a bude pozdeji matce vycitat, ze mu ho od malinka cpala
neni to stejne sobecke?
nebo ze by se mel treba rohodnout hned?
Mimino, chces jist maso? eeeee, uh, grrrrr ..... no, co to znamena?souhlas ci nesouhlas? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alenagernatova; píše:
přesně tak ty ses už dávno rozhodla ua něj bez debat a hotovo prostě maso ne a hotovo jinak ty máš kluka že a co když ti naopak řekně jednou že jsi vypatlana matka a rozhodla si že ve vaší kuchyni maso nebude dítě se vždy opiči ale počkej v pubertě ti to dá tak či tak sežrat ty si dělej co chceš ty ses tak rozhodla ok tvoje věc ale rozhoduješ se ui za něj a vymlouváš se na to že nemluvi a maso jo dej si milačku ale je to chciplina že dobrou chut fakt kytíčka promluvila jinak tu zeleninu co baštíš jiš taky mrtvou a vajička to jsou nenarozeny kuřátka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja bych neblbla, dite musi dostat vse kvuli spravnemu vyvinu a vyzive. At se rozhodne samo az bude starsi
to je muj nazor, a kdyz teda strasnej problem tak jedine bio maso
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já myslím, že nejlíp bys udělala, kdyby ses bavila přímo s vegetariánkami, tohle masožravec nepochopí. (Btw já masožravec jsem, bezmasá - nedejbože vegetariánská, což není to samé, že - jídla mi jdou jak psovi pastva, vždycky se s tím mučím… manžel je spíš zeleninový a když si on pošušňá, já švidrám hlady.)
Ale mám kamarádky vegetariánky a nepochybuju, že stravu mají promakanou, jejich děti jsou sledované a z lékařského hlediska jim prostě nic nechybí. Teorie zdravého rozumu je fajn, ale každá máme za zdravý ten svůj.
Co se týče školky, tak jedna kamarádka prostě nosí synovi svoje obědy. Řešení docela na pytel, ale třeba teď máme v rodině dosti blbou potravinovou alergii, a tam se to bude muset řešit úplně stejně. Připravit krabičku s jídlem a na oběd ohřát.
PS: Celkem si neumím představit vegetariána, který má kožené boty, podobně se mi nedaří uctít kamarádku vegetariánku dortem zalitým želatinou
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja jsem taky masozravec nahodou, maso miluji
moc nevim, co v tom strasnym odporu proti vegetarianum je
mam trosku teorii, ze nekteri masozravci sami maji malicko problem s tim, ze maso jedi ale protoze jim desne chutna (jako me), tak si to svoje masozroutstvi potrebuji desne obhajit a kazdej, kdo ukazuje, ze to jde i jinak, je desne s.re
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Len-til-kah píše:
Ahoj, já myslím, že nejlíp bys udělala, kdyby ses bavila přímo s vegetariánkami, tohle masožravec nepochopí. (Btw já masožravec jsem, bezmasá - nedejbože vegetariánská, což není to samé, že - jídla mi jdou jak psovi pastva, vždycky se s tím mučím… manžel je spíš zeleninový a když si on pošušňá, já švidrám hlady.)
Ale mám kamarádky vegetariánky a nepochybuju, že stravu mají promakanou, jejich děti jsou sledované a z lékařského hlediska jim prostě nic nechybí. Teorie zdravého rozumu je fajn, ale každá máme za zdravý ten svůj.
Co se týče školky, tak jedna kamarádka prostě nosí synovi svoje obědy. Řešení docela na pytel, ale třeba teď máme v rodině dosti blbou potravinovou alergii, a tam se to bude muset řešit úplně stejně. Připravit krabičku s jídlem a na oběd ohřát.
PS: Celkem si neumím představit vegetariána, který má kožené boty, podobně se mi nedaří uctít kamarádku vegetariánku dortem zalitým želatinou.
A to jde do školky nosit vlastní jídlo?Někde jsem četla že to nejde kvůli hyg. předpisům??Jinak dorty taky polévám s želé ale z agaru což je nějaká mořská řasa ne??Gumový medvídky ani želatinu nejim…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:
ja jsem taky masozravec nahodou, maso miluji
moc nevim, co v tom strasnym odporu proti vegetarianum je
mam trosku teorii, ze nekteri masozravci sami maji malicko problem s tim, ze maso jedi ale protoze jim desne chutna (jako me), tak si to svoje masozroutstvi potrebuji desne obhajit a kazdej, kdo ukazuje, ze to jde i jinak, je desne s.re
Na toto se dá říct „souhlas“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Barush - možná se to musí nějak administrativně pořešit, ale zjevně to jde.
S agarem neumím, ale chystám se (jsi to asi špatně pochopila - jasné, že to vegetarián nejí).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit