Dítě vegetarián

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1433
21.10.10 21:39

Já to myslela jako s tím výběrem…ona mi taky nedala na výběr abych to maso nejedla když jsem byla malá a nevysvětlila mi že je to z mrtvých zvířátek které týraly v klecích… :cry: …no a co když já mu teda to maso dávat budu a až šimonek povyroste tak mi vyčte že sama to nejím a jemu jsem to cpala?Víš jakože když já bych teď maso jedla a moje máti by mi ho v mládí nedávala tak je mi to jedno - že mi ho nedávala. Ale když ho nejím a v mládí mi ho dávala (naštěstí minimálně protože neumí vařit :lol: )tak mi to vadí…nevím jestli jsem to dokázala vysvětlit dost srozumitelně…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
21.10.10 21:53
Barush píše:
A kde máte tu školku jestli se můžu zeptat?To máte fajn že si můžete vybírat.Je to asi fakt školka od školky s tím jídlem…no každopádně pro tříleté dítě nevidím na řízku nic zdravého.. :poblion: a ještě menší pozn. nemyslím to nějak zle ale člověk není masožravec ale mrchožrout…to zvíře co jí mu zabil někdo jiný a před dost dlouhou dobou…ale nechci se v tom nějak rýpat :wink:

né školka ale škola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
21.10.10 21:58
Barush píše:
Já to myslela jako s tím výběrem…ona mi taky nedala na výběr abych to maso nejedla když jsem byla malá a nevysvětlila mi že je to z mrtvých zvířátek které týraly v klecích… :cry: …no a co když já mu teda to maso dávat budu a až šimonek povyroste tak mi vyčte že sama to nejím a jemu jsem to cpala?Víš jakože když já bych teď maso jedla a moje máti by mi ho v mládí nedávala tak je mi to jedno - že mi ho nedávala. Ale když ho nejím a v mládí mi ho dávala (naštěstí minimálně protože neumí vařit :lol: )tak mi to vadí…nevím jestli jsem to dokázala vysvětlit dost srozumitelně…? :think:

no a to je ono ty buděš svimu dítěti vysvětlovat že je to mrtvy zvířatko no to jsem řikala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.10.10 21:59
nemolka píše:
Barush píše:
Já to myslela jako s tím výběrem…ona mi taky nedala na výběr abych to maso nejedla když jsem byla malá a nevysvětlila mi že je to z mrtvých zvířátek které týraly v klecích… :cry: …no a co když já mu teda to maso dávat budu a až šimonek povyroste tak mi vyčte že sama to nejím a jemu jsem to cpala?Víš jakože když já bych teď maso jedla a moje máti by mi ho v mládí nedávala tak je mi to jedno - že mi ho nedávala. Ale když ho nejím a v mládí mi ho dávala (naštěstí minimálně protože neumí vařit :lol: )tak mi to vadí…nevím jestli jsem to dokázala vysvětlit dost srozumitelně…? :think:
no a to je ono ty buděš svimu dítěti vysvětlovat že je to mrtvy zvířatko no to jsem řikala

Počkej a je to snad něco jinýho než zabitý zvířátko???? 8-o teď nemám na mysli sojové maso…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.10 22:12

když někdo chova zvíře tak to znamená že ho týra v kleci?

• Citovat
  • Upravit
neczuz
21.10.10 22:14
Barush píše:
nemolka píše:
Barush píše:
no a to je ono ty buděš svimu dítěti vysvětlovat že je to mrtvy zvířatko no to jsem řikala
Počkej a je to snad něco jinýho než zabitý zvířátko???? 8-o teď nemám na mysli sojové maso…

To je mrtvá kytička…

• Citovat
  • Upravit
1433
21.10.10 22:20
Anonymní píše:
když někdo chova zvíře tak to znamená že ho týra v kleci?

To ne ale 90% všech těch slepic nebo kuřat jsou chovány v klecy. Nekoupila bych si z těchto slepic ani vejce natož abych je dávala (ty kuřata) vlastnímu dítěti…Já nevím tuto diskuzi jsem zakládala spíše pro maminky vegetariánky a jejich zkušenosti a ne abych tady četla o tom že vegetariánství ne…Konstatuji že nemám nic proti domácím chovům a biochovům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.10.10 22:22
neczuz píše:
Barush píše:
nemolka píše:
Barush píše:
Počkej a je to snad něco jinýho než zabitý zvířátko???? 8-o teď nemám na mysli sojové maso…
To je mrtvá kytička…

Nerada bych tu sáhodlouze rozebírala životy rostlin ale pokud nevíš tak sojové maso se získává ze sojových bobů což není kytička ale plod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
21.10.10 22:29

Ale v jakých podmínkách je pěstovaná.

Mmch - já vegetariánství nikomu neberu, každého volba. Dokonce souhlasím, že ani pro děti není nezbytné. jen jsem trochu alergická na takové argumenty. Chceš říct, že jít do lesa zastřelit jelena a na místě sníst (neni týraný, vězběbý kleci, maso čersté) pro tebe není problém?

• Citovat
  • Upravit
1433
21.10.10 23:03

Promě jo protože já sama maso odmítnám abolutly…ale neměl by to být problém pro lidi co to maso jí..je to takhle přece přirozené??A takto bych to taky u ostatních lidí akceptovala…A pro mě to že ty zvířata týrají je jeden z největších důvodů proč to nejím…já mám prostě zvířata ráda, sama mám kromě našeho mimča ještě dva psy z útulku,přispívám na nadace za ochranu zvířat a nemám prostě ráda sobecké lidi (ano - to že si dám řízek z týraného zvířete jen proto že´mám na něj chuť a neberu ohledy na ty strašné podmínky v kterých ta zvířata musí žít je pro mě totální sobectví) klidně mě tu můžete za tento názor odsoudit ale já to tak mám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.10.10 06:49

ja bych treda nespekulovala nad tim,proc kdo neji maso - duvody jsou ruzne, a vegetarianstvi neni zdravi skodlivy zivotni styl, pokud dite dostava mleko nebo vejce

spis jak to diteti predat netraumaticky
ja bych asi pripravila plnohodnotnou stravu bez masa a kdyby dite maso nekde videlo a chtelo, tak bych mu rekla neco jako „chces to ochutnat? ale je to ze zabitych zviratek, proto ja to nejim, ze je mi jich lito“

myslim, ze situace spis nahrava pro rodice vegetariana, protoze deti maso spis nerady. taky si pamatuji, jak, kdyz jsem se nemohla rozhodnout, prebirala jsem nazory maminky. (treba na oblibenou barvu, musela jsem se zeptat mamy :-)

ted v reflexu psali o MS, kde detem ukazali zabijacku (dobrovolne, rodicum oznameno, kdo nechtel, do skolky ten den nesel) - ukazovali detem jen kuchani, zabijeni ne
podle me je to super a urcite bych svoje dite poslala
podle me by meli vedet, kde se bere masicko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.10.10 06:55

barush maso se ma nechat odlezet, praveze kolikrat ho prodavaji moc cerstvy a mela bys ho jeste nechat v lednicce. je pak lepsi, meksi. je to humus? jsme biologicti tvorove a spousta veci, co delame, je humus. treba sex - to je preci taky humus. A porod - ani mi nemluv. kdyby se nedaval klystyr, tak se u toho dite jeste pokadi.

samozrejme mas pravo si zivot zaridit podle svyho, mene eklhaft, ale nemyslim, ze by bylo treba osklibat se nad jinymi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
22.10.10 08:15

ja bych asi pripravila plnohodnotnou stravu bez masa a kdyby dite maso nekde videlo a chtelo, tak bych mu rekla neco jako „chces to ochutnat? ale je to ze zabitych zviratek, proto ja to nejim, ze je mi jich lito“

Takhle to mám asi nějak naplánované :think: jinak já se neošklíbám…jen prostě nad tím někdy moc přemýšlím. Akorát když přemýšlím nad tím sexem?To mi ani nepřijde jak humus :lol: dokkonce i ten porod mi přišel tak nějak v klídku (ale že jsem si to vporodnici musela vybojovat :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
22.10.10 08:15

Takhle to mám asi nějak naplánované :think: jinak já se neošklíbám…jen prostě nad tím někdy moc přemýšlím. Akorát když přemýšlím nad tím sexem?To mi ani nepřijde jak humus :lol: dokkonce i ten porod mi přišel tak nějak v klídku (ale že jsem si to vporodnici musela vybojovat :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
22.10.10 09:05

Barushko,
ja jsem asi stoura, ale jake si kupujes boty a jake budes kupovat malemu? Tak nejak nejkvalitnejsi jsou bohuzel kozene.
Nemyslim to nijak zle, treba mas nejake alternativni reseni, ale me osobne spis vadi, ze se zvirata zabijeji pro krasu a pohodly cloveka, nez pro stravu, protoze clovek je odjakziva vsezravec.
Zvirata chovana na kuzi se maji asi jeste hur nez ty na maso. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko