Dítě závislé na matce

196
3.11.14 14:16

dítě závislé na matce

Ahoj holky, prosím o radu, mám 2,8 měsíců starou holčičku, jednou týdně jsem ju zkusila dát na 3 hodiny do takové školičky, jinak je pořád se mnou, první týden dobrý a drzhý už tam nechtěla, a začala tam brečet, že chce být s mamkou, co o to, ale už nechce ani k babičce, když ju tam dám, tak tam začne řvát, a já si nemůžu skočit ani nakoupit, to dřív nedělala, myslím, že je to tou školičkou, že ted už nechce ani chvilku u babičky sama beze mě vydržet, dřív jí to nevadilo, byla tam ráda. co dělat? prosím o radu, myslíte, že mám dál zkoušet do školičky ji dávat nebo už radši ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
3.11.14 14:20

Na školičku se vybodnout, jestli jsi doma. :nevim: starší byl stejnej, vlastně do ted školku nic moc. mladší je v poho, ve školce od dvou let bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.11.14 14:23

Pokud nemusíš, tak ji tam nedávej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
3.11.14 14:36

Přitom ona je taková společenská, všechny diriguje, tak to nechápu, všude je slyšet, vidět a takto tam brečí, když tam nejsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
3.11.14 15:30

Mas moznost misto skolickz treba chodit do MC, aby byla mala v kolektivu? treba v nasem MC funguje i hlidani, takze bych na to sla tudy- nejdriv tam chodit s ni, pak ji zkusit na hodku dve hlidat a pak pomalicku dele…
jeste poznatek-ciste soukromy- deti vyciti, pokud je chce rodic dat „do zarizeni“ a neni to nezbytne nutne…oba moji kluci zvladali skolku v pohode, sem tam slzicka, ale bez vysilovani v dobe, kdy vedeli, ze MUSIM do prace…kdyz jsem mohla pracovat z domu, delali takove sceny, ze jsem si je doma nechavala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
3.11.14 17:01

Nejspíš na to ještě není zralá, dcera v tomhlůe věku byla taky mamánek. Pokud nemusíš, nedávej jí tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
9.11.14 10:46

Nastala u ní klasická separační úzkost. Běžné vývojové stádium v tomto věku. Není ještě zralá pro trénování k samostatnosti. Čím víc ji budeš nutit k samostatnosti, tím víc bude úzkostná. Ještě musí být s maminkou, pak teprve získá tu pravou odvahu se separovat, pokud bude separovaná „násilně“, neodžije si toto stádium a můžeš mít pak z dcery bojíska :-). Neboj tohle stádium odezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.21 08:19

Co s tím?

Hezký den, mám 3 letou dceru. Od Dubna chodí do školky.. zvládá jí v pohodě. Ale poslední cca 2 měsíce je dcera neuvěřitelně závislá na mě. Furt na mě visí. Večer jí musím hladit jinak neusne. Ráno když vstane okamžitě mě hledá. Nemůžou jít ani na záchod. Jakmile odejdu dostane záchvat a strašně pláče. Teď ji hlídala kolegyně asi hodinu protože jsem jela vyzvednout syna.. říkala že tak čtvrt hodiny strašně řvala že měla strach jestli se jí něco nestane. Furt mi hladí nohy… potřebuje cítit ten kontakt. Na manžela tolik fixována není. Já jsem nastoupila do práce tak si říkám jestli to není i tím. Ale už je to neúnosný. Teď musím na 3 dny do nemocnice na zákrok a teda už teď mám nervy jak to zvládne. Nikdy na mě tak závislá nebyla. Ale teď je to hrozný. Nikoho ke mě nepustí. Jen mj třeba manžel dá ruku / pusu.. tak okamžitě přijde a je zle. Jsme z toho zoufalý.

• Citovat
  • Upravit
53190
6.8.21 08:25
@Anonymní píše:
Hezký den, mám 3 letou dceru. Od Dubna chodí do školky.. zvládá jí v pohodě. Ale poslední cca 2 měsíce je dcera neuvěřitelně závislá na mě. Furt na mě visí. Večer jí musím hladit jinak neusne. Ráno když vstane okamžitě mě hledá. Nemůžou jít ani na záchod. Jakmile odejdu dostane záchvat a strašně pláče. Teď ji hlídala kolegyně asi hodinu protože jsem jela vyzvednout syna.. říkala že tak čtvrt hodiny strašně řvala že měla strach jestli se jí něco nestane. Furt mi hladí nohy… potřebuje cítit ten kontakt. Na manžela tolik fixována není. Já jsem nastoupila do práce tak si říkám jestli to není i tím. Ale už je to neúnosný. Teď musím na 3 dny do nemocnice na zákrok a teda už teď mám nervy jak to zvládne. Nikdy na mě tak závislá nebyla. Ale teď je to hrozný. Nikoho ke mě nepustí. Jen mj třeba manžel dá ruku / pusu.. tak okamžitě přijde a je zle. Jsme z toho zoufalý.

Evidentně těch změn na ní bylo hodně - nástup do školky, ty do práce, to jednoho rozhodí, zvlášť, pokud se to provede takříkajíc ze dne na den bez nějaké větší přípravy… Teď jsou prázdniny ne? Tak do školky snad nechodí a můžeš jí ten maximální kontakt dopřávat. Až se ubezpečí, že jí nikam neutečeš a vždy se vrátíš, zase se uklidní. Ale to, že jí „musíš“ hladit nebo že ráno přijde k tobě do postele - to ti vážně vadí??? 8o To považuji za naprosto normální i u o dost starších dětí a jsou to takové ty okamžiky, které mi pak zpětně chybí - ty nejhezčí v rodičovství :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.21 08:27
@unuděná píše:
Evidentně těch změn na ní bylo hodně - nástup do školky, ty do práce, to jednoho rozhodí, zvlášť, pokud se to provede takříkajíc ze dne na den bez nějaké větší přípravy… Teď jsou prázdniny ne? Tak do školky snad nechodí a můžeš jí ten maximální kontakt dopřávat. Až se ubezpečí, že jí nikam neutečeš a vždy se vrátíš, zase se uklidní. Ale to, že jí „musíš“ hladit nebo že ráno přijde k tobě do postele - to ti vážně vadí??? 8o To považuji za naprosto normální i u o dost starších dětí a jsou to takové ty okamžiky, které mi pak zpětně chybí - ty nejhezčí v rodičovství :srdce:

Mě to nevadí. Ale máme ještě další dítě. Mě nevadí jí dát kontakt ale evidentně je to pro ní pak horší když odcházím a atd.. já mám ráda jejich kontakt ale upřímně když jdu na záchod a ona mi visí na noze.. to je značně obtěžující :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
53190
6.8.21 08:29
@Anonymní píše:
Mě to nevadí. Ale máme ještě další dítě. Mě nevadí jí dát kontakt ale evidentně je to pro ní pak horší když odcházím a atd.. já mám ráda jejich kontakt ale upřímně když jdu na záchod a ona mi visí na noze.. to je značně obtěžující :lol: :lol:

Tak tříleté dítě snad dokážeš usměrnit, aby ti na noze neviselo, postav jí za dveře, nech přiotevřeno a je to :nevim: Děti to obvykle dělávají kolem roku věku, tak holt vaše dcera došla k separační úzkosti až teď, vlivem okolností. I kdybys těch dětí měla ještě 6, není to žádný argument pro to, abys ignorovala nebo znevažovala aktuální potřebu jednoho z nich. Děti nejsou stroje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
6.8.21 09:12

Patrně ke na školku ještě malá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
6.8.21 12:34

Ahoj já mám to samé. Ale malému budou tři v prosinci. Na záchod mě doprovází pokaždé a když ho nechám za dverma, tak řve jak kdyby ho někdo vraždil. Žádné změny u nás nenastali. Od září má jít do školky, toho se děsím úplně nejvíc. Nevím co s ním. Takže držím pěsti, ať to brzo přejde a pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová