Dlouhý cyklus do ovulace. Je možné druhé otěhotnění při nadváze?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22
27.5.25 14:47

Dlouhy cyklus do ovulace, mozne druhe otehotneni?

Dobre odpoledne vsem,
Rada bych sdilela svoje otazniky v hlave. Treba ma nekdo podobnou zkusenost. Druhy mesic se snazime po 4 letech o druhe dite. Mam nepravidelnou menstruaci a dlouhe cykly -35-50 dni+menstruace po 14 dnech od ovoluce a to je ok myslim. Vypozorovala jsem ze mam strasne dlouhou tu fazi do cervikalniho hlenu(ktery doufam znamena ovulaci). Ale moje otazka zni. Dneska mi gynekolog napsal utrogestan. Ale asi jsme se nejak nepochopili a po dalsim hledani jsem se rozhodla ho nebrat. Je mi 38 let a jsem zdrava, jedine co altualne vnimam je velka nadvaha. Mel nekdo podobnou startovaci pozici a busil do toho ob den a zadarilo se? Objednala jsem si ma podporu cyklu a ovulace “my Cycle”. Dekuji moc vsem, trosku propadam depresi, ze me muze tlacit cas a ty prostoje jsou taky trosku na palici. Prvni tehotenstvi behem 3 mesicu a bezproblemove, krasny zdravy porod o ditko. Do zadneho ivf nebo podobnych akci jsme domluveni, ze nepujdeme. Miminko chceme, ale pokud da priroda :srdce: dekuji moc a vsem hodne stesti pri hledani toho, co potrebuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
132
28.5.25 17:31

Utrogestan je na úpravu cyklu. Rozhodně ničemu neublíží takže bych klidně brala. Asi bych si ověřila že ovulace opravdu probíhá např. Ovulační testy, měření bazální teploty. Na úpravu cyklů by měla pomoci i redukce váhy. Určitou roli hraje i váš pokročilý reprodukční věk, s tím se nic dělát nedá. Po 35 roce plodnost strmě klesá. Zaměřila bych se potvrzení ovulace a redukci nadbytečných kilogramů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.5.25 07:52

@lenicka134 Dekuji :kytka: s tim utrogestanem, jestli jeste muzu. Narazila jsem na zdroje, kde se pise, ze je dobre ho brat az po ovulaci. Ale jak mi to doktorka napsala mam brat od 18DC-a za posledni 4 periody mi ovulace prichazel zhruba po mesici…nerada bych se o ni pripravila. Mate prosim zkusenost? Nebo to spatne chapu a ma se to brat chvili a pak vysadit a mozna se to upravi pak samo? Do ted jsem mela z gynekologa dobry pocit. Ale mozna si zpetne rikam, ze o muj cyklus v detailu se vubec nezajimal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí