Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud se jedná o podnájemníky (zde je nižší právní postavení, než u nájemníků) pak nechte odpojit plyn, elektřinu, vodu (jako majitelům vám to firmy ochotně udělají). Byt bude neobyvatelný a uvidíte, že za chvilku jsou pryč.
Co se týče vymožení dlužné části, doporučuji formu exekuce.
Nejsem si 100% jistá, ale mám dojem, že pokud si nevyzvednou dopis od soudu, tak tuším do desti dnů se počítá jako doručený a nabývá právní platnosti. Ale možná to tu někdo vyvrátí
Myslím že jsem tu informaci snad četla i tady ![]()
@medunka23 Ano, u úředních obsílek tomu tak je. U soukromého dopisu to neplatí (výzva k vystěhování, k úhradě dlužného nájemného atd. není úřední dopis).
@Premek_Orac při případném soudním vymáhání se jako důkaz použije i doporučený dopis, když si ho nepřevezmou-považuje se jako doručený, to už je každého starost…
@Premek_Orac ani když už je to jak píše zakladatelka píše soudně daná výpověď??
@hakna To ano, na to to význam má.
@medunka23 Jestli zakladatelku chápu, tak od soudu dopis ještě nešel, nebo neuběhla lhůta. Ale fakt s tím odpojením energií je to vystěhování nejrychlejší…
@Premek_Orac píše:
@hakna To ano, na to to význam má.
@medunka23 Jestli zakladatelku chápu, tak od soudu dopis ještě nešel, nebo neuběhla lhůta. Ale fakt s tím odpojením energií je to vystěhování nejrychlejší…
Lhůta uběhla a od soudu šli již všechny informace do nepřebíraných dopisů. Mě spíš zajímá, co dál. Když si opět nepřeberou doporučený dopis, tak je exekutor vyvede ven? Nebo co s takovými?
Již jsem to napsal. Odpojit energie a vodu. Do týdne jsou pryč.
Taky bych vše odpojila a vysadila dveře, tak jsem to měla v plánu udělat já, ale měli jsme štěstí, že vypadl v námi stanovené lhůtě, jen po něm zůstal hrozný bordel, ale většinu včetně černé stavby dál do pořádku, jeden kontejner to sptavi, hlavně že máme klid.
Jen jsem nějak neměla sílu vyzkoušet kozel a bojler, bojim se co nás čeká, jestli to úmyslně nepoškodil, ani klíče nám nedal, nechal odemčeno a byl fuč.
Elektriku a plyn nechal odpojit, aby nám přidělal starosti s revizemi, na štěstí se nám tomu podařilo zabránit, ale skákal jak čert, když to technik odmítl odpojit.
Jinak teda přeji pevné nervy, my měli celkem štěstí.
@Premek_Orac jenže pak se ti lidi mstí a třeba s prominutím poserou chodbu, nebo vybavení bytu a tak. A uklízejte pak v bytě s odpojenou vodou (záchod).
Vyklízečka exekutorem je jistější a podle mě čistější ![]()
(Je potřeba podat návrh na vyklizení k soudnímu exekutorovi)
@Any83 Vycházím ze zkušeností ostatních, že to funguje. Já mám asi kliku na nájemníky, nebo se mi vyplácí, že si je proklepnu, nebo že vědí, že když nemají ten měsíc na nájem, že mají dát vědět a že se nějako dohodneme (splátky, stržení z kauce, fyzicky něco na nemovitosti opraví atd.)
Raději anonymně, děkuji. Máme problém s dlužícími podnájemníky, kteří si schválně nepřebírají doporučené dopisy na adrese trvalého pobytu. Nyní je to ve fázi, kdy už byla soudně daná výpoved. Jestliže si ale opět nepřeberou doporučený dopis s informace o vystěhování, co dál? Máte s tím zkušenosti? Děkuji