Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevite prosim nekdo jestli mi vydaji na poste balik, kdyz mam jen nahradni papir(zeleny)misto obcanky?
@tia1977 já jsem si teda nešla pro balík, ale vyzvednout peníze na složenku a řekli mi, že potřebuje doklad s fotkou, což je OP, cestovní pas nebo povolení k pobytu.
Nevím teda, k čemu ten zelenej papír slouží
![]()
A zelený papír se dává kdy? Já měla vždy (aspoň myslím) žlutý a ustřiženou občanku, takže platnou, dokonce mi pán na MV řekl, že se na to smí i cestovat a ty bludy co se nesou na diskuzích, že taková občanka neplatí nejsou pravda, nicméně to málokdo ví a respektuje.
To máš asi po skončení platnosti teda? Myslím, že ti to nedají, vem si pas, popřípadě řidičák.
@tia1977 píše:
Nevite prosim nekdo jestli mi vydaji na poste balik, kdyz mam jen nahradni papir(zeleny)misto obcanky?
jasně, že vydají, je to normální doklad.
@Tableta píše:
@radkka dává se při ztrátě nebo odcizení
Ahá
to se mi ještě nestalo, tak asi proto to nevim, díky. Pro jistotu bych si vzala další doklad, mně nechtěli vydat dopis na ustřiženou občanku, tak jsem to právě řešila s MV a ti mi potvrdili, že to vydat musí. Ale jak je to s tímhle papírem nevím.
@martina.se píše:
jasně, že vydají, je to normální doklad.
Právě že nevydají! Zelený doklad není doklad totožnosti, na poště se prokaž pasem nebo řidičákem ![]()
@Brouckova píše:
Právě že nevydají! Zelený doklad není doklad totožnosti, na poště se prokaž pasem nebo řidičákem
já neměla problém ![]()
@radkka píše:
Aháto se mi ještě nestalo, tak asi proto to nevim, díky. Pro jistotu bych si vzala další doklad, mně nechtěli vydat dopis na ustřiženou občanku, tak jsem to právě řešila s MV a ti mi potvrdili, že to vydat musí. Ale jak je to s tímhle papírem nevím.
Ustřižená občanka je jiný případ, tam máš fotku. Ale s tím zeleným by se mohl prokazovat kdokoliv, pracovník na poště nebo kdekoliv jinde nepozná komu doklad skutečně patří.
@tia1977 Nech si balík opakovaně doručit domů a máš po problému ![]()
@Brouckova píše:
Ustřižená občanka je jiný případ, tam máš fotku. Ale s tím zeleným by se mohl prokazovat kdokoliv, pracovník na poště nebo kdekoliv jinde nepozná komu doklad skutečně patří.
To já vim, však jsem taky psala, že nevím, jestli jí to se zeleným papírem vydají, ale i pokud mají povinnost vydat, tak bych se nedivila, kdyby nechtěli, protože mám takovou zkušenost i s ustřiženou občankou, která je normálně platná a madam to odmítala pochopit.
@martina.se píše:
já neměla problém
Tak to je hodně zvláštní
Protože už logicky vzato jak ta ženská pozná že je to doklad tvůj a né třeba sousedky.
@radkka píše:
To já vim, však jsem taky psala, že nevím, jestli jí to se zeleným papírem vydají, ale i pokud mají povinnost vydat, tak bych se nedivila, kdyby nechtěli, protože mám takovou zkušenost i s ustřiženou občankou, která je normálně platná a madam to odmítala pochopit.
Jé, já to nemyslela nijak špatně. Chtěla jsem poukázat na rozdíl mezi zeleným papírkem a žlutým papírkem ke kterému je vždy platná občanka jen s ustřiženým rohem.
@Brouckova píše:
Jé, já to nemyslela nijak špatně. Chtěla jsem poukázat na rozdíl mezi zeleným papírkem a žlutým papírkem ke kterému je vždy platná občanka jen s ustřiženým rohem.
Dyť já to taky nijak špatně nebrala
možná jsem to napsala trochu nepříjemně, protože se mi vrátily ty nepříjemné zážitky z pošty
![]()
Pracuji na poště. Na doklad bez fotky to vydat nesmím. Na pas nebo přestřiženou občanku nebo teď už i na řidičák se může zásilka vydat. Nebo to opakované doručení, pokud to není zasilka do vlastních rukou, kde by doklad totožnosti chtěli i v bytě. Jestli to nějaká pracovnice vydala na ten prozatímní doklad bez fotky, udělala chybu… Kdyby jí na to přišli, strhli by jí např. peníze apod.