Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Muzou na kohokoli, zrejme neplatite za studnu ani za odpady na prislusnem urade a nekdo vas prasknul.
Myslim, ze na vas prilezitostne muze i jiny organ jako financni nebo prave zivnostensky. Nevim, zda se dane plati od nejake urcite vyse, ale asi by kazdy prijem mel byt priznany.
Příjmy samozřejmě přiznávám, ale jako příležitostný pronájem
@martina.se píše:
Myslet znamená hodně vědět, víš..
Děkuji za cennou radu k tématu ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za cennou radu k tématu
no to, že si myslíš, že přijdou, neznamená, že to tak je. Přiznat máš i příležitostný pronájem, asi Tě někdo prásknul
přijít můžou ![]()
Muze na vas kdokoli, kontroly nechodi jen po firmach, ale i po obycejnych smrtelnicich. A z 99% chodi na udani.
@Anonymní píše:
Domů mi taky nikdo nechodí
Ale muzou.
Neni rozdil mezi bytem, barakem nebo chatou. Pokud delas neco protizakonneho, nebo maji prislusne urady podezreni, ze jednas protizakonne, tak udelaji kontrolu. Pokud nedolozis, co chteji, zahaji spravni rizeni a dostanes trest-vymeri ti pokutu. A je jedno, jestli udelas prestupek se studnou nebo v aute pri rizeni. Princip je stejny.
@Ter85 píše:
Ale muzou.Neni rozdil mezi bytem, barakem nebo chatou. Pokud delas neco protizakonneho, nebo maji prislusne urady podezreni, ze jednas protizakonne, tak udelaji kontrolu. Pokud nedolozis, co chteji, zahaji spravni rizeni a dostanes trest-vymeri ti pokutu. A je jedno, jestli udelas prestupek se studnou nebo v aute pri rizeni. Princip je stejny.
Ano? Můžou? A mohla bys mi tedy prozradit, jak ty ve své domácnosti nakládáš s odpady? Např. nespotřebovaným jídlem? Taky tě někdo kontroluje, jestli nejednáš protiprávně? Zkus si nastudovat zrovna ten zákon o odpadech a posuď, zda ty se v intencích tohoto zákona chováš.
@Gába27 píše:
Ano? Můžou? A mohla bys mi tedy prozradit, jak ty ve své domácnosti nakládáš s odpady? Např. nespotřebovaným jídlem? Taky tě někdo kontroluje, jestli nejednáš protiprávně? Zkus si nastudovat zrovna ten zákon o odpadech a posuď, zda ty se v intencích tohoto zákona chováš.
Tak pokud nemas popelnici, neplatis za odpady, pripadne treba vypoustis septik na zahradu, nekdo te nahlasi, tak ti prijde papir z odboru zivotniho prostredi, at dolozis, jak nakladas s odpady, pripadne co delas se septikem, kdyz nedolozis, dostanes pokutu. Tchanovci ted aktualne platili pokutu pred rokem prave na chate, protoze si mysleli, ze se jich to netyka a nic nemusi platit. To samy u baraku, pokud nezaplatim popelnici a poplatek za odpady, mam do roka papir ve schrance. Alespon jsme ho tam meli, kdyz jsme to prestehovani neudelali.
Prosím o radu, příležitostně pronajímáme rekreační chatu…bez ŽL, je možné, aby se ohlásila kontrola z odboru životního prostředí a chtěla doložit informace s nakládáním odpadu a ohledně studny? Jsme povinni toto předkládat? Myslela jsem, že tyto kontroly jsou jen u komerčních-ubytovacích zařízení