Dlužník - lhaní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
276
23.9.10 20:08

taky bych prosím chtěla kontakt.napiš mi ho prosím SZ.jsme v podobné situaci,ale dluží nám firma,teď už je v konkurzu,tak peníze asi už nikdy neuvidíme.snažila jsem se všemožně a prostě nic,ani trestní oznámení,žaloba,prostě se nic neděje a podle právníka se ani dít nebude,protože on chudáček prostě nemá.s tím se nehodlám smířit,ale už fakt nevím z které do které.právník nás ale před podobnými firmami varoval,ne vždy je to tak jednoduché jak se zdá,většinou tam bývá nějaký háček a pak dokonce platí provizi věřitel a ne dlužník jak někteří uvádějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
23.9.10 20:40

Kubo: no u nás to je podobný z našeho dlužníka je nejchudší člověk v čr a z jeho matky zas nejbohatší žena .Jako k rozsudku jsme to dotáhli a ted už musíme jen čekat až poleví opatrnost a objeví se u něj nějaký příjem nebo se pokusit pohledávku prodat-no doufám ,že se něčeho z toho dočkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
23.9.10 22:40

SZ ti pošlu. Ještě jsem nečetla jejich podmínky a na webu také nemusí říkat úplnou pravdu. Sejdeme se s nima na začátku října, tak si vezmu smlouvu domů a pořádně jí projdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
24.9.10 21:37

Lemaz, smlouva nemusí být notářsky ověřená, dokonce by nemusela být ani písemně, jak ti tady správně radí. Potvrzení o zaplacení dluhu on taky písemné nepotřebuje, stačímu to prokázat jakýmkoliv jiným způsobem, tzn. i svědecky. Podle mě ale jenom vyhrožuje, protože kvůli takové částce, co vám dluží, asi žádný rozumný člověk nebude riskovat trestní stíhání za křivou výpověď u soudu (anebo by byl úplný blázen:-) - i když už se i pro menší částky vraždí, takže… těžko říct. Asi vím, komu vymáhání chceš zadat a 30% mě přijde jako docela drsně vysoká částka… ale snad vám pomůžou, když si to nechávají takhle královsky zaplatit:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
24.9.10 23:22
El-Brno píše:
Lemaz, smlouva nemusí být notářsky ověřená, dokonce by nemusela být ani písemně, jak ti tady správně radí. Potvrzení o zaplacení dluhu on taky písemné nepotřebuje, stačímu to prokázat jakýmkoliv jiným způsobem, tzn. i svědecky. Podle mě ale jenom vyhrožuje, protože kvůli takové částce, co vám dluží, asi žádný rozumný člověk nebude riskovat trestní stíhání za křivou výpověď u soudu (anebo by byl úplný blázen:-) - i když už se i pro menší částky vraždí, takže… těžko říct. Asi vím, komu vymáhání chceš zadat a 30% mě přijde jako docela drsně vysoká částka… ale snad vám pomůžou, když si to nechávají takhle královsky zaplatit:-)

Je to jedna z posledních možností. Buď tak nebo neuvidíme nic.
S tou svědeckou výpovědí, si mě nepotěšila. Oni mají kolem sebe lidi, kteří za pár stovek odsvědčí úplně všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
25.9.10 10:05

Lemaz, ještě jsem ti tehdy zapomněla napsat - nemůžeš si nikoho najrávat bez jeho souhlasu, ledaže bys měla povolení soudu (anebo měla např. novinářskou nebo uměleckou licenci apod…). Pokud bys to udělala bez toho, jako důkaz je to v soudním řízení nepřípustné. Ještě pokud to budete vymáhat přes soukromou spolčnost a ne soudně, hlavně si hlídejte promlčecí dobu, aby jste nakonec o ty penízky nepřišli… ještě máte času dost, promlčecí doba u smlouvy o půjčce je 3 roky od splatnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
25.9.10 20:22

Těch „svědků“ bych se nebála - i kdyby byli tak hloupí a šli mu to „svědčit“ k soudu, tak dobře mířenými otázkami se dají ta svědectví zpochybnit - a navíc: soud v úvodu výslechu svědka poučuje o trestněprávních následcích křivé výpovědi, takže pokud by byli soudní, měli by si to rozmyslet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
25.9.10 21:27

No, on to určitě zkusí. Uvidíme. Třeba vycouvají.
Přeci jen je to tvrzení proti tvrzení a my máme v ruce papír o dluhu - oni nic.
Jsem zvědavá, jak na to budou reagovat z té firmy. Tam to přes soud nejde. A podle mne hodně lidí zkusí falešného svědka. Musí s tím mít zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
29.9.10 01:49

Normálně tě natahuje, šupák. I kdyby ztratil doklad o tom, že ti ty peníze už vrátil, tak ty bys snad taky měla od něho podepsán jakýsi příjmový doklad, ne? Nenech nic náhodě.
No a s tím nahráváním pozor, při soudním líčení je nedovolený odposlech prd platnej, bo právě proto, že není oficiální, tak nemůže sloužit jako důkaz. I když zase za nahrání nic nedáš, nikdy nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.15 18:36

Prosím ponechat anonym :oops: a zároveň prosím o rady… Nechali jsme si zrekonstruovat byt, bohužel se to táhne rok a stále není hotovo. Je to jeden člověk, bohužel pozdě jsme zjistili, že je zadlužený. Naše peníze použil na něco jiného a od té doby samé výmluvy. Je mi jasné, že pokud máme jen potvrzení o zaplacené částce(bez smlouvy), tak na něj asi nemůžeme. Ale i tak chci zkusit co se dá. Jak pokračovat? Vyzvat ho dopisem k dodělání? Nějaké práce, které stihl udělat jsou provedené špatně. Pozvat nějakého znalce?

• Citovat
  • Upravit
Kamikadze
30.4.15 19:27
@Anonymní píše:
Prosím ponechat anonym :oops: a zároveň prosím o rady… Nechali jsme si zrekonstruovat byt, bohužel se to táhne rok a stále není hotovo. Je to jeden člověk, bohužel pozdě jsme zjistili, že je zadlužený. Naše peníze použil na něco jiného a od té doby samé výmluvy. Je mi jasné, že pokud máme jen potvrzení o zaplacené částce(bez smlouvy), tak na něj asi nemůžeme. Ale i tak chci zkusit co se dá. Jak pokračovat? Vyzvat ho dopisem k dodělání? Nějaké práce, které stihl udělat jsou provedené špatně. Pozvat nějakého znalce?

Vy jste platili dopredu? Nebo nejakou zalohu??

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.15 19:36
@Kamikadze píše:
Vy jste platili dopredu? Nebo nejakou zalohu??

Bohužel dopředu, na dvě části. Z první části peněz práci odvedl (i když špatně vyspároval koupelnu, pár dlaždic je omlácených, vana v jednom místě odřená…), z druhé části už nic moc neudělal.

• Citovat
  • Upravit
Kamikadze
30.4.15 19:41

Aha, nastesti zkusenost nemam. Ale myslim, ze potvrzeni by mohlo stacit ne. To je jasny doklad ze penize prevzal a je jasne videt ze neni hotovo a kdyz neco tak spatne. A doufam, ze se nemylim. Ale ja bych nikdy nikomu nic driv neplatila. Az ten remeslnik odvede svou praci a dobre, dostane zaplaceno. A to bych se tepve posjitila necim jako je smlouva, dohoda apod.(v te chvili pro neho kvuli zapalceni, a pro me kuvli tomu ze je napsano co se bude delat)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová