Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zas jedna zbytečná diskuze…
Mám dlouhé vlasy, vlnité, rozlítané… a přemýšlím, do kolika let je pro ženu „společensky únosné“ aby měla dlouhé vlasy?
Nedokážu si představit, že bych šla na krátko
Ne proto, že by ty vlasy byly kdovíjak skvělé a nádherné, ale prostě si neumím představit, co bych s těma krátkýma dělala. Takhle svážu do gumičky a je to ![]()
Táňa Fišerová má vlasy dlouhé pořád, nepřijde mi společensky vyloučená. ![]()
@pomeranca píše:
Zas jedna zbytečná diskuze…Mám dlouhé vlasy, vlnité, rozlítané… a přemýšlím, do kolika let je pro ženu „společensky únosné“ aby měla dlouhé vlasy?Nedokážu si představit, že bych šla na krátko
Ne proto, že by ty vlasy byly kdovíjak skvělé a nádherné, ale prostě si neumím představit, co bych s těma krátkýma dělala. Takhle svážu do gumičky a je to
s krátkýma máš "a je to " i bez té gumičky ![]()
No ja nevim, v mym okoli se po ctyricitce zkracuje a mam z toho taky divoky pocity… hlavne teda proto, ze jakmile pujdu na kratko ja, tak budu s moji mati pres kopirak ![]()
Ale je pravda, ze kdyz vidim nejakou pani uz s bilyma vlasama a ma je dlouhy, tak mi to prijde neobvykly (ale zase ne nevhodny, jen neobvykly)
Pokud dlouhé vlasy sluší tak proč ne Simona Stašová taky nosí dlouhé a moc jí sluší ![]()
Znám ženskou která má už bílé vlasy a má je snad pod prsa, krásně rovné a já j je závidím
Dělá jí to mnohem mladší ![]()
Mé babičce je 75roků a stále nosí dlouhé vlasy. Není ani trochu společensky vyloučená, ba naopak. Což nic nemění na tom, že mě se to už nelíbí ![]()
Stela Zázvorková byť v drdůlku měla dlouhé vlasy až do smrti, stejně tak Zita Kabátová (nedožitá stovka…) ![]()
Zalezi, jak vypadaji…za me lepsi upravene dlouhe vlasy nez „kvetak obecny.“ Na okoli bych se vyprdla, nemusi byt vsichni pres kopirak
@Thesis píše:
Znám ženskou která má už bílé vlasy a má je snad pod prsa, krásně rovné a já j je závidímDělá jí to mnohem mladší
To bude asi Sher ne? ![]()
Já myslím, že ženský vlasy zkracujou hlavně proto, že jim začnou řídnout. Ne proto, že by si přišly staré, trapné nebo tak. Takže když to někdo nepotřebuje, tak ať si je nechá dlouhé. ![]()
@pomeranca
Já bych vlasy s přibývajícím věkem nijak povinně nezkracovala
. Každému sluší něco jiného nezávisle na tom, kolik mu je let. Já mám opravdu, ale opravdu hodně dlouhé a husté vlasy a jestli se jich někdy zbavím, tak jedině proto, že mě to už začne štvát, protože péče o ně a úprava je vždy na dlouhé lokte
.
@Black Cat píše:
To bude asi Sher ne?
Ne, já už ani nevím, jak teď vypadá
Paní z mého okolí ![]()
@Kaculatko píše:
No ja nevim, v mym okoli se po ctyricitce zkracuje a mam z toho taky divoky pocity… hlavne teda proto, ze jakmile pujdu na kratko ja, tak budu s moji mati pres kopirak
Ale je pravda, ze kdyz vidim nejakou pani uz s bilyma vlasama a ma je dlouhy, tak mi to prijde neobvykly (ale zase ne nevhodny, jen neobvykly)
Uaaa, toho se taky děsím, moje mamka má celý život krátké, nikdy jsem jí neviděla s vlasy delšími než na kluka.
Já doufám, že budu mít vlasy pořád tak pevné a zdravé a tmavé, že nebudu muset na krátko ![]()
Nemyslím si, že by byla nějaká horní věková hranice. Jediný limit je, když už se člověk (třeba ze zdravotních důvodů) nezvládá o vlasy starat a upravovat je, pak je lepší jít na krátko, než mít vlasy rozcuchané, mastné nebo přesušené, neupravené.
Přijde mi naopak docela škoda, že se tolik žen stříhá na krátko právě z nějakých takovýchhle podivných „společenských“ důvodů. Pak si do toho ještě nechají dát trvalou a nějakou nepřirozenou barvu a zabijou to úplně. Přitom s dlouhými vlasy se dají dělat taková kouzla, různé účesy, copy, drdoly pokud už se necítíš na rozpuštěnou hřívu…
Já mám vlasy pod pas, „uhájila“ jsem je proti narážkám okolí po porodu a hodlám je hájit, dokud na to budu mít síly.