Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, prosím poraďte, stačí podat daňové přiznání v úterý 2. dubna? Jsem OSVČ. Děkuji za radu
@Bami Ano, tuším, že je to poslední možné datum - díky Velikonočnímu pondělí se to nechalo do 2. dubna ![]()
http://www.ipodnikatel.cz/…by-osvc.html tady je to i napsaný ![]()
Ne do 2.4. podává se do 1.4. ale kvůli Velikonocím je to posunuté
Do 2.4., ale teď dávali ve zprávách, že nechají opozdilce do 5.4. bez pokuty. Jinak ta pokuta je pak 500,–
Ahoj, vcera rikali ve zpravach, ze do 9.dubna, ale to uz je opravdu posledni termin.
Můžu se vetřít s dotazem? ![]()
Zapomněla jsem se na finančáku zeptat, do kdy má být zaplacená daň ![]()
@tterka píše:
Můžu se vetřít s dotazem?
Zapomněla jsem se na finančáku zeptat, do kdy má být zaplacená daň
do 8mi dnů od odevzdání přiznání myslím
Lhůta pro podání přiznání je pro letošní rok 2.4., daň musí být do této lhůty také na účtu FÚ (pozor jsou změny účtů od letošního roku). Do 9.4. je sice dle zákona tolerance bez pokuty, ale je to podané už pozdě, tzn. později vám vrátí přeplatek, bude na vás hleděno jako na ty průšviháře… ![]()
2. duben uz jen na pokladne, prevodem z uctu naposledy poslat v patek.
Takže zákonný termín pro podání přiznání a zaplacení daně z příjmu je letos 2.4.
Pokud tento termín nedodržíte pak, 1) jste povinni podat přiznání - pokuta za pozdní podání se počítá, pokud je zpoždění delší než 5 pracovních dnů. Takže pokud podáte 9.4. je sice podáno pozdě, ale pokuta se nepředepíše. Další věcí je, pokud je daň menší než 200,– Kč, pak také nebude pokuta předepsána.
Placení daní je samostatná kapitola. Termín, kdy musí mít FÚ peníze na účtu je 2.4. Pokud zaplatíte později, pak jste v prodlení a počítá se úrok. Ten se začne počítat až od 5.pracovního dne od 2.4. a pokud bude menší než 200,– Kč, pak se nepředepíše.
Lidičky, děkuji moc za rady
. Já bych tu lhůtu na zaplacení daně prošvihla. Vůbec jsem netušila, že to má být zaplacené tak brzy. Peníze jsem poslala teď, tak snad to bude všechno v pořádku ![]()