Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, ráda bych do léta zhubla a zpevnila postavu. Chystáme se na dovolenku s dětma, kamarády, prostě velká banda a já mám do plavek fakt problém. Je to celé povolené, roztřesené
Jsem 4 měsíce po porodu prcka, takže něco zůstalo z těhotenství + jsem po císaři, takže břicho katastrofa. Celé dny lítám kolem dětí (3 kousky), trochu i pracuji a pak, když mám večer klid, žeru. Ze začátku jsem taky měla vlčí hlad a chuť na sladké u kojení, to se naštěstí ustálilo. Ráda bych shodila tak 10 kilo, abych mohla do plavek, protože s dětma nebude na pláži čas se schovávat a já se fakt stydím. Jdete do toho někdo se mnou? Že bychom se podporovaly, psaly si úspěchy i neúspěchy, uvítám i tipy, jídelníček, prostě cokoli k tématu ![]()
Jdu do toho
.Potřebuji dát dolu přes 30kg zatím..mám taky 3 děti, nejmenší bude mít 1 měsíc. Zatím začnu stravou, procházkami, ale po šestinedělí začnu cvičit Jill.
@maminka201 ahoj, jsem ráda, že se přidáš, můžeme se držet i tím, že si budeme sdělovat své hříchy, třeba, když se bude před kým stydět, to půjde lépe. Já bych fakt ráda vypadala v letním oblečení dobře. Jak budeš řešit stravu? Já mám zkušenost, že nejlíp to jde fakt s pravidelným režimem, 5× denně jídlo, k tomu zelenina a lehce ovoce. Neošizovat se, naopak dodat pravidelnost. Ta mi teda dělá problémy fest. Ta Jill se cvičí denně? A jak dlouho denně tak? Procházky jsou nejlepší, ale se třetím dítkem mám pocit, že na ně není moc čas. Když jdeme ven, tak valíme do nebo z školky, na kroužky nebo jdu do práce, kterou mám tak 5 minut od baráku. Mimo to moc prostoru není. Pochůzky a doktory se snažím řešit pěšky, o víkendu na procházky chodíme, zase ale nemůžu nasadit ostré tempo, které by bylo účinnější protože 3leťák pak stávkuje. Přemýšlela jsem, že začnu běhat, to bych ale časově zvládla tak 3× týdě, protože manžel mívá i noční a svoje tréninky, takže se denně večer sama běhat nedostanu.
Taky bych se chtela pridat.. a rada si precu i nejake rady jak vubec zacit? ja bych chtela na zacatek zhubnout 20kg
@trybitka píše:
Taky se přidám.
ahoj, vítej.
Tak holky, jak to provedeme?
@Barborka4 píše:
Taky bych se chtela pridat.. a rada si precu i nejake rady jak vubec zacit? ja bych chtela na zacatek zhubnout 20kg
ahoj. Moje kolegyně kdysi hooodně zhubla tím, že začala jíst pravidelně… snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře a klidně i druhá večeře v podobě zeleniny apod. Mohla jíst téměř vše, ale pravidelně, po menších porcích, k obědu a večeři dodat i zeleninu. A zhubla tak, že jsem tomu až nevěřila a i celkem rychle. Necvičila, není na to typ, nebyl čas. Jen se dokopat k té pravidelnosti.
Ja som začala pred pol rokom jesť pravidelne a veru som pekne pribrala. Takže toto pre mna nie je.
Příspěvek upraven 10.01.16 v 22:17
Moje největší chyba je, že jídla vynechávám, když třeba není čas a pak to doháním naráz větší porcí nebo pozdě večer, kdy nevím, co bych snědla
Taky se můžu zapojit. Držím dělenou stravu už dva roky, kila šla dolů dobře, ale asi tak poslední rok váha stagnovala, jsem v přechodu a poslední tři měsíce jsem nabrala hlavně v oblasti břicha 4 kila. Zintenzivnila jsem pohyb, denně plavu a saunuji se, od jara do podzimu chodím 7 kilometrů. Bojím se, aby to nešlo ještě nahoru, mám velmi silnou mamku a vím, jaké to doprovází zdravotní komplikace.
@mischelinka mozna zalozit soukromou skupinu?
. ta pravidelnost u me bude asi problem. pres den moc nejim nejvice me to chyta prave vecer dam spat deti a mam klidek sednu k PC a uz premyslim co je v lednici ![]()
@Barborka4 ja to mám takisto, takže som šla do komory a odtrhla som si 3listy kapusty(zelí).
@Barborka4 píše:
@mischelinka mozna zalozit soukromou skupinu?. ta pravidelnost u me bude asi problem. pres den moc nejim nejvice me to chyta prave vecer dam spat deti a mam klidek sednu k PC a uz premyslim co je v lednici
klidně, jen nevím jak. Ujmeš se toho? JInak to mám stejně jako ty, přes den hoňka, třeba večeře mě nebaví za běhu s dětma, takže čekám, až usnou (v 8 hodin), pak mám klid, sednu k počítači a už papkám. Kolikrát je ale do 8 dlouho, tak dám ještě menší předvečeři…Když jsem chodila denně do práce, tak jsem měla režim, chodila tam i z pěšky, měla klid na jídlo. Od té doby, co jsem na mateřské je to hrůza. Ale dala jsem si předsevzetí, od zítřka začínám, zatím zkusím jíst 5× denně, vynechat sladké a chodit jen pěšky.
@mischelinka ja bych taky chtela dat dolu 10kg a taky tu beham kolem 3 deti. Driv jsem byla na diete a kojim, tak jsem to nechtela moc drazdit. Zatim jsem zacala jezdit na elipticalu, ale asi pridam Jill. Pred 2 lety jsem zhubla 20 kg, ktere jsem v tehotenstvi nabrala zpet. Ted mam stale navrch 10 kg. Zatim v jedle trochu hresim ![]()
@Křupka1 a jak jsi těch 20kg zhubla? Já se nejvíc bojí, že pracně zhubnu a pak to zas pomaloučku naberu zpět. Tak se z toho chci spíš udělat změnu stylu, třeba to běhání (nebo spíš rychlochůze třeba s hůlkama) by mohlo být můj koníček, taková chvilka pro sebe. Ve čtvrtek vyrážím poprvé a chtě. a bych alespoň ty 3 večery v týdnu