Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@katyna1984 ono ty kalkulačky nejsou úplně přesně. Já měla stejný problém dodržet tuky, proto jsem to řešila s jedním poradcem a mám nastavené tuky na 100g a to mi vyhovuje
podle kalkulačky bych měla mít něco mezi 150-200g a to jsem nebyla schopna sníst
@Mia25 tak to je fajn.. Taky to tak prave mam a taky se distanu jen na tech cca 100g
@katyna1984 píše:
@zrcadlo to byko mysleno jako +-20g odchylka od hodnoty vyhozené z kalkulačky. Jen ty tuky jsou problém.
Aha
![]()
Tuky jsou problém, že jich máš málo? Musíš přidávat tuky k zelenině. Já si dělám často zeleninu dušenou na másle (lepší by byla na přepuštěném másle, ale jsem líná ho dělat doma a lakomá dávat za něj tolik peněz v obchodě) a máslem fakt nešetřím, nebo na slanině. Zeleninový salát opravdu silně zalévám oleji (mám ráda třeba olivový už ochucený bazalkou nebo česnekem, dýňový je skvělý), nebo peču zeleninu obalenou v oliváči s kořením.
Máme hodně rádi smetanové polévky (krémy), základ většinou udělám cibulku na slanině a pak k tomu buď brokolici/žampiony/květák/pórek/špenát/dýni, zalít vodou nebo vývarem a po uvaření ještě dolít smetanu a rozmixovat dohladka. V porci takové polévky je pak taky dost tuku.
@KahlanAmnel já jsem líná
ale pod stromeček jsme si najezili bězecky pás tak makám ![]()
@Mia25 píše:
@KahlanAmnel já jsem línáale pod stromeček jsme si najezili bězecky pás tak makám
Jsi Dobrá…já ještě stále pod postelí schovávám vibrační plošinu ![]()
@KahlanAmnel píše:
Holky a co cvičení…tak kdopak je taky linej jako já![]()
Já mám předsevzetí udělat to letos jako kamarádka. Při všech reklamních pauzách v TV hned lehne na zem a začne cvičit (většinou na břicho, když jsou dlouhé reklamy, tak i nohy, zadek, ruce apod., ale jen vlastní vahou na koberci, žádné pomůcky). Prý sleduje jen pár seriálů týdně, ale vycvičila si neskutečné břicho a nikdo nemohl uvěřit, jakou změnu udělají tak krátké časové úseky cvičení. Ale jak se znám, tak radši přestanu sledovat TV a budu pouštět ze záznamu bez reklam ![]()
@zrcadlo píše:
Já mám předsevzetí udělat to letos jako kamarádka. Při všech reklamních pauzách v TV hned lehne na zem a začne cvičit (většinou na břicho, když jsou dlouhé reklamy, tak i nohy, zadek, ruce apod., ale jen vlastní vahou na koberci, žádné pomůcky). Prý sleduje jen pár seriálů týdně, ale vycvičila si neskutečné břicho a nikdo nemohl uvěřit, jakou změnu udělají tak krátké časové úseky cvičení. Ale jak se znám, tak radši přestanu sledovat TV a budu pouštět ze záznamu bez reklam
To já bych měla,,smůlu,..na tv nekoukám ![]()
@KahlanAmnel píše:
To já bych měla,,smůlu,..na tv nekoukám
Já zjistila, že i v biatlonu nebo sjezdu je dost reklamních pauz (teď o víkendu jsem skoro na nic jiného nekoukala a i tak mě bolely břišní svaly - poctivě jsem cvičila i když po Zprávičkách čekaly děti na Večerníčka a byla tam taky komerční vsuvka).
@zrcadlo píše:
Já zjistila, že i v biatlonu nebo sjezdu je dost reklamních pauz (teď o víkendu jsem skoro na nic jiného nekoukala a i tak mě bolely břišní svaly - poctivě jsem cvičila i když po Zprávičkách čekaly děti na Večerníčka a byla tam taky komerční vsuvka).
Můžu cvičit maximálně při úklidu protože mi to přijde jako nekonečný kolotoč ![]()
@katyna1984 těch 100g je ok pokud ty se cítíš dobře. Ono, pokud hubnes tak není pravda, že bys měla sníst co nejvíc tuku. Když si přepočtes makroziviny na kalorie tak např při příjmu 40g sacharidů, 60g bílkovin, 100g tuku vychází na příjem cca 1300 kcal. Což je pro redukční dietu ok. Pokud máš u LC ještě vyšší aktivitu, je potřeba navýšit i ty kalorie ať se ti nesesype tělo, tedy zvýšit příjem tuků. Ale já v tomto věřím tělu. Pokud si řekne, že chce ještě tuky, dám mu je. Pokud naopak hlad nemám, necpu se… ![]()
@Mia25 píše:přesně tak.
@katyna1984 těch 100g je ok pokud ty se cítíš dobře. Ono, pokud hubnes tak není pravda, že bys měla sníst co nejvíc tuku. Když si přepočtes makroziviny na kalorie tak např při příjmu 40g sacharidů, 60g bílkovin, 100g tuku vychází na příjem cca 1300 kcal. Což je pro redukční dietu ok. Pokud máš u LC ještě vyšší aktivitu, je potřeba navýšit i ty kalorie ať se ti nesesype tělo, tedy zvýšit příjem tuků. Ale já v tomto věřím tělu. Pokud si řekne, že chce ještě tuky, dám mu je. Pokud naopak hlad nemám, necpu se…
@Mia25 píše:
@KahlanAmnel já držím 40 g sacharidů a v ketoze nejsem
Dělala sis test?
@Mia25 pokud jo a víš tutově že nejsi v ketoze, pak asi tělo by muselo přijímat min sacharidů..asi cca kolem 30g