Do léta zhubnout - přidáte se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Čka
14.1.20 18:53

Tu zvysenou davku mam cca dva mesice.

• Citovat
  • Upravit
1615
14.1.20 18:57

@Čka mrknu se ti na to..já právě nevím, zda je vhodná..ketóza v mnoha směrech pomáhá, ale za určitých situaci se nedoporučuje.
Problém se štítnou žlázou je autoimunitního původu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čka
14.1.20 19:02
@KahlanAmnel píše:
@Čka mrknu se ti na to..já právě nevím, zda je vhodná..ketóza v mnoha směrech pomáhá, ale za určitých situaci se nedoporučuje.
Problém se štítnou žlázou je autoimunitního původu.

Myslis, ze by tedy diky stitne zlaze pro me nebyla ketoza vhodna? I kdyz ja sama se v ni ted citim dobre?

• Citovat
  • Upravit
1331
14.1.20 19:09

@Čka já mám autoimunitní hypothyreozu. Beru euthyrox 100 už déle. Hlavně musíš mít ty hormony v normě a pak hubnutí nic nebrání ;) jinak ne všechny problémy se štítnou žlázou jsou autoimunitního původu. Mohou být i neautoimunitniho a tyto „záněty“ se dají časem vyléčit a úplně vysadit prášky. Autoimunitní je prozatím neléčitelné a musí se kompenzovat léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
14.1.20 19:10

@Čka jinak já jdu z váhy 82,5 při 171 cm. Teď mám 79,9 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
14.1.20 19:14
@Čka píše:
Myslis, ze by tedy diky stitne zlaze pro me nebyla ketoza vhodna? I kdyz ja sama se v ni ted citim dobre?

Juknu se, až přijdu domů..jak je to s hubnutím a ketozou u štítné žlázy.
Ketóza je v mnoha směrech prospěšná, ale ne u všeho a někdy může i škodit.
Vem si, že ti funguje jinak prakticky tělo..myslím ve smyslu využívání energie pro tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
14.1.20 19:20

@Čka Těch 38 g sachrů se mi zdá až moc, to Tě může už z ketózy vykopnout. Pokud nehubneš tak je rada jednoduchá. Uber na přijatých kaloriích a přidej na pohybové aktivitě. Možná by pomohlo, když zkusíš napsat kolik máš teď denně asi tak příjem bílkovin, tuků, cukrů a kolik to dělá kj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čka
14.1.20 19:23

Ja si uplne nejsem jista tou stitnou zlazou, nevim co presne znamenaji vyrazy autoimunitni a neautoimunitni :nevim:

Mela jsem uz jednou spatnou stitnou zlazu, tenkrat mi na to prisla prakticka lekarka, bylo to po druhem porodu, kdy jsem kojila, mela chvilku telisko, pak jsem si ho nechala vyndat, tri mesice jsem brala hormonalni antikoncepci, takze tam jsme se domluvily, ze to budeme hlidat nez se mi telo vrati do „normalu“ a povedlo se, za nejaky cas byly hodnoty v poradku.

Moje nynejsi lecba je take na doporuceni prakticke doktorky a cca 2 roky dochazim primo na endokrinologii. Ale je to ta doba, kdy jsem pribrala, tak ja nevim jestli proste nemuzu mit zhorsene vysledky prave kvůli nadvaze.

• Citovat
  • Upravit
1331
14.1.20 19:27

@KahlanAmnel já to trochu studovala. Ono se nedoporučuje úplně snížení sacharidů na minimum. Tedy minimálně 30-40 g čistých sacharidů by mělo denně být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
14.1.20 19:34

@Čka to jsi klidně mohla přibrat vlivem nevyrovnaných hormonů štítné žlázy. Já přibrala 5 kg než jsme našli tu správnou dávku euthyroxu. Pak už se mi váha nehybala (tedy až do otehotneni :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
14.1.20 19:37

@Čka Mas a pamatujes si profil, mas nizsi co, T3, T4?
T3 muze byt nizsi, protoze koreluje s mnozstvim sacharidu ve strave.
Ale i jine diety tohle udelaji, obecne min jidla, mene T3 (protoze mimojine koreluje i to, ze min jis, mas min sacharidu).
Co je ale dulezite, jine studie ukazali, ze na keto diete lidi snizili mnozstvi telesneho tuku, pribrali svalovinu a to vse i kdyz se jim snizil T3.
Jednoduse receno, co je dulezite, je mit zdravy mechanizmus konverze z T4 na T3.
A tohle jde dost podporit stravou, morske rasy, brazil nuts (ty jo, nevim cesky nazev) a hlavne probiotika! Nezdrava bakt. mikroflora ve streve byva ne kupodivu velkym problemem.
Co teda maximalne doporucuju, pokud je nejaky problem, chce to zapisovat co jis, protoze kdyz tohle nevime, dal se nepohnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
14.1.20 19:37

@Čka autoimunitní je stav, kdy tvoje imunita se zblázní a začne ti útočit na některou část těla.
K té dietě to ti řeknu až zítra protože ti bude dlouhé čtivo..
Zatím to vypadá tak nějak nejasně..co jsem zatím pochopila ( jsem na amerických stránkách) tak keto potlačuje jistý hormon, který defakto při štítné žlaze moc nemáš..ale je tam furt ale..takže to bude na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
14.1.20 19:59
@Lenka_Hal píše:
@Čka Mas a pamatujes si profil, mas nizsi co, T3, T4?
T3 muze byt nizsi, protoze koreluje s mnozstvim sacharidu ve strave.
Ale i jine diety tohle udelaji, obecne min jidla, mene T3 (protoze mimojine koreluje i to, ze min jis, mas min sacharidu).
Co je ale dulezite, jine studie ukazali, ze na keto diete lidi snizili mnozstvi telesneho tuku, pribrali svalovinu a to vse i kdyz se jim snizil T3.
Jednoduse receno, co je dulezite, je mit zdravy mechanizmus konverze z T4 na T3.
A tohle jde dost podporit stravou, morske rasy, brazil nuts (ty jo, nevim cesky nazev) a hlavne probiotika! Nezdrava bakt. mikroflora ve streve byva ne kupodivu velkym problemem.
Co teda maximalne doporucuju, pokud je nejaky problem, chce to zapisovat co jis, protoze kdyz tohle nevime, dal se nepohnem.
.

tak to je super že to znáš. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
14.1.20 20:41
@Čka píše:
Myslis, ze by tedy diky stitne zlaze pro me nebyla ketoza vhodna? I kdyz ja sama se v ni ted citim dobre?

Přečti si tohle…je zásadní abys věděla vůbec co máš blbě a co jíst či nejíst.
 https://www.celostnimedicina.cz/…ne-zlazy.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čka
14.1.20 20:46

@Lenka_Hal
Leni, vubec nerozumim termin T3 a T4? Co by to melo byt?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková