Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Čka Mas to v tom odkazu od @KahlanAmnel
Zrovna se to chystam prelouskat.
O low carb jsem začala diky odkazu @Lenka_Hal vážně přemýšlet. Dava to smysl a myslím, že by to mohlo na pneumatiku na břiše krasne fungovat, ale čtu vaše odkazy dál a koukám, že moje hypotyreoza pravděpodobně vyžaduje opak LC. Taky nevim, jak jsem na tom s hodnotami TSH atd. U endokrinologa jsem nebyla uz skoro rok, mám zasobu Euthyrox 75. Asi bych mela začít řešit tam…
Jsem z toho zmatená jak lesní včela a taky trochu unavená a zimomriva. Telu nejspis chybí sacharidy, které jsem hojně dodávala a najednou slus.
@robinka Hele, ale ja nikdy nerekla, ze nedostatek sacharidu skodi stitce. V mnoha pripadech je keto spis prospesne. ![]()
A zimomrivosti jsem se teda zbavila perfektne, dnes jsem to doma ja, kdo porad vypina topeni ![]()
@Lenka_Hal Tak jsem to nemyslela. Jen, že jak se dozvídám vic info, začíná to být složitější. Jako že ok, LC bude pro mě prospěšné, ale doporučuji se nektere potraviny, které zase nejsou vhodne při hypotyreoze. Jak to vlastne mam s hodnotami? Hm. Nevim. A do pr… To není tak jednoduché začít s „dietou“, jak jsem si představovala.
@Lenka_Hal píše:
@robinka Hele, ale ja nikdy nerekla, ze nedostatek sacharidu skodi stitce. V mnoha pripadech je keto spis prospesne.
A zimomrivosti jsem se teda zbavila perfektne, dnes jsem to doma ja, kdo porad vypina topeni
Já teď četla, že neškodí štítné žláze.
Ale co se týče již špatně fungující, tam je to prý furt nejasné.
@KahlanAmnel No jo, je to nejasne. Ja si myslim, pokud je to takove mirne zpomaleni funkce, ktere je spis dano vekem, stresy, tak tam bude ku prospechu. Ale pokud je to horsi a uz v mladem veku, uplne jista si nejsem. Ale ono by stacilo nasadit nejaky ten cheat day treba jednou tydne a doprat si. Nemyslim tim dorty a pizzu, ale treba naloz lustenin atd. To by na to oblbnuti organizmu melo stacit.
No jo, je to slozite. KOukam, ze treba ty strumigeny jsou jidla, ktera jim rada a casto
Tolik dobrot co vyjmenovala
To snad radeji zapomenu, ze jsem to cetla ![]()
Ale ona je vlastne slozita ta normalni strava taky, jakmile clovek ma nejakou potiz a zacne nad tim dumat z pohledu te klasicke stravy, taky to jednoduche nebude. ![]()
@Lenka_Hal píše:
@KahlanAmnel No jo, je to nejasne. Ja si myslim, pokud je to takove mirne zpomaleni funkce, ktere je spis dano vekem, stresy, tak tam bude ku prospechu. Ale pokud je to horsi a uz v mladem veku, uplne jista si nejsem. Ale ono by stacilo nasadit nejaky ten cheat day treba jednou tydne a doprat si. Nemyslim tim dorty a pizzu, ale treba naloz lustenin atd. To by na to oblbnuti organizmu melo stacit.
Cyklovat…to dělám já, abych udržela štítnou žlázu v běhu.
Nicméně u ní si nejsem jistá..procitam se tím už nějakou dobu a možná by bylo u ní lepší, kdyby zvýšila příjem sacharidů na low carb.
Ovoce jako banán je v keto zapomenut, ale co čtu je na zpomalenou funkci ideální..zato tuky, základ keto by měli být minimální. ![]()
@Lenka_Hal píše:
No jo, je to slozite. KOukam, ze treba ty strumigeny jsou jidla, ktera jim rada a castoTolik dobrot co vyjmenovala
To snad radeji zapomenu, ze jsem to cetla
Ale ona je vlastne slozita ta normalni strava taky, jakmile clovek ma nejakou potiz a zacne nad tim dumat z pohledu te klasicke stravy, taky to jednoduche nebude.
Asi je to podle toho co tělo trápí ne?
Zdraví člověk technicky zpracuje vše..
Pak záleží v autoimunitě, co začne ničit a podle toho se určí co jíst ![]()
@KahlanAmnel píše:
Cyklovat…to dělám já, abych udržela štítnou žlázu v běhu.
Nicméně u ní si nejsem jistá..procitam se tím už nějakou dobu a možná by bylo u ní lepší, kdyby zvýšila příjem sacharidů na low carb.
Ovoce jako banán je v keto zapomenut, ale co čtu je na zpomalenou funkci ideální..zato tuky, základ keto by měli být minimální.
Ja bych to nedelala, vzdyt tim prijdes o vetsinu vyhod keto.
Vazne staci ten jeden den v tydnu. A hlavne, kdyz jis sacharidy, vynechat ten den naopak tuky, Tedy pokud to zaroven nechces brat jako vykrmny den anebo priber co muzes ![]()
Ja si zrovna pred chvili dodelala uz tady parkrat zminene shirataki nudle, rikam si, super, mam obed na zitra a prijde syn ze skoly a vsechno je fuc. Maji mozna specifickou chut, ale hnusne evidentne nejsou ![]()
@Lenka_Hal píše:
Ja bych to nedelala, vzdyt tim prijdes o vetsinu vyhod keto.Vazne staci ten jeden den v tydnu. A hlavne, kdyz jis sacharidy, vynechat ten den naopak tuky, Tedy pokud to zaroven nechces brat jako vykrmny den anebo priber co muzes
Já necykluji celý dva dny..jen tedy v sobotu a jak říkáš..bez tuku a masa. Čistě sacharidy a ovoce.
Mam i bohužel problém se zeleninou a přirozeně do sebe ji nenacpu.
Sice už suplementuji vitamíny, ale co jsem začala s keto, začali mi křeče do nohy ( v noci nebo k ránu - nedostatek hořčíku) takže se snažím aspoň tedy v jeden den si dělat Smoothie a ovesnou kaši..
Ráda bych po skončení diety jela plně low carb a třeba i zůstala plně.. protoze je mi v tom moc dobře narozdíl od sacharidů, ale musím se naučit doplňovat vitamíny a minerály přírodně..nikoliv v tabletách.
A zatím teď hubnu 1,5-2 kg týdně. Takze jsem i spokojená..
Už jenom kvůli tomu, že atopický ekzém se stahuje ( navzdory cyklování) a hojí se mi ruce ![]()
@Lenka_Hal píše:
Ja si zrovna pred chvili dodelala uz tady parkrat zminene shirataki nudle, rikam si, super, mam obed na zitra a prijde syn ze skoly a vsechno je fuc. Maji mozna specifickou chut, ale hnusne evidentne nejsou
Já fakt tedy nevím jak to s nudlemi je..kupuji si tedy značku, kdy tekutina i nudle bez chuti a zápachu.
Prostě bez chuti.
Ale už jsem četla, že tekutina kde se konjac louhuje smrdí ![]()
@robinka píše:
O low carb jsem začala diky odkazu @Lenka_Hal vážně přemýšlet. Dava to smysl a myslím, že by to mohlo na pneumatiku na břiše krasne fungovat, ale čtu vaše odkazy dál a koukám, že moje hypotyreoza pravděpodobně vyžaduje opak LC. Taky nevim, jak jsem na tom s hodnotami TSH atd. U endokrinologa jsem nebyla uz skoro rok, mám zasobu Euthyrox 75. Asi bych mela začít řešit tam…Jsem z toho zmatená jak lesní včela a taky trochu unavená a zimomriva. Telu nejspis chybí sacharidy, které jsem hojně dodávala a najednou slus.
Anebo potřebuješ upravit medikaci na štítnou - únava, zimomřivost. Návštěva endokrinologie je na místě.
Tak uz to ctu v clanku od KahlanAmnel, ale teda nevim co mam, jestli T3 nebo T4, koukam i do zpravy od p. doktora a tam to nikde neuvadi