Do léta zhubnout - přidáte se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1332
13.1.20 21:15

Ahooj, přidám se k vám, i když si budete klepat na čelo :lol: Mám 159cm a 60kg. Jsem 9m po porodu, před otěhotněním jsem měla 49/50 a byla to akorát váha, byla jsem pěkně štíhlá, ale ne vyhublá. Bohužel s mojí výškou jsem lehce oplácaná i při 55kg. Navíc jsem nikdy nedělala žádný sport ani pravidelné cvičení, takže svaly nic moc a fyzička 00 prd. Spokojím se s těmi 55kg, ale chtěla bych se časem vrátit na 50. Největší problém bylo vždy břicho, špek jsem tam měla i s těmi 50kg a teď po porodu teda i boky, tzv madla lásky a stehna. Někdy v říjnu jsem si stáhla aplikaci na kalorie, vypočítalo mi to že bych se měla držet 1200kcal denně, což je teda šílenost, ale zvládala jsem to tak 20/30 dnů dodržet. Od října do prosince jsem zhubla ze 63 na 58. Pak jsem byla s dcerou 2t v nemocnici, kde jsem jedla co mi dali a pak Vánoce, no a mám zpět 60/61. Největší problém jsou u mě chutě, vyloženě hlad přes den mám tak 1×, zbytek žeru jen protože mám chuť. Čas na sport 0, přítel dělá 12ky, takže jsem na malou defakto sama a je to éro. Takže u mě připadá v úvahu jen změna stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
13.1.20 21:32

Tady teda ještě moje inspirace- já s 50kg :lol: Musím se smát, když si vzpomenu, že jsem nebyla spokojená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
14.1.20 08:18

@Mia25 to jsi dobrá, to bych potřebovala. Já mám problém s tím sladkým a teď když nad tím přemýšlím, tak jim i pozdě večeře. Než vše o starám a chci se najít v klidu, je po osmé. Nemáme žádné extra hutné večeře, vcera např. jen cesnecka (s hodně brambor) a se sýrem. Přijdu domů ve čtyři, pak jdu se psem, je skoro pět, pak učit s dcerou a se synem zacvičit Vojtovku a je večer.. Na tom budu muset zapracovat, vařit asi hned po příchodu od psa, souběžně s učením. Jinak ten čas se snažím ušetřit tím, že vařím na 2 dny a ten druhý den měním (když to jde) jen přílohu. Takhle to dělám i o víkendu, protože mi to vaření zabírá spoustu času. Holky, hoďte mi prosím inspiraci na rychlá a dietnejsi jídla, co děláte. Moc dekuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čka
14.1.20 14:23

Ahoj holky,

jsem tu nova, teda chodim uz nejaky ten patek nacuhovat, ale at dneska jsem se rozhoupala napsat a spis se zeptat.

Zajimalo by mne, za jak dlouho zacne telo hubnout, kdyz je v ketoze. Stravu drzim uz 14 dni, mam dost pohybu, minimalne obden beham, vysadila jsem uplne alkohol. Ale stejne nehubnu, ani na vaze ani podle mereni. Uvedomuju si, ze 14 dni je kratka doba, ale tak nejak jsem cekala, ze uz tam nejaky ten ubytecek bude :nevim:

Díky a hezký den :mavam:

• Citovat
  • Upravit
26578
14.1.20 14:27
@Čka píše:
Ahoj holky,

jsem tu nova, teda chodim uz nejaky ten patek nacuhovat, ale at dneska jsem se rozhoupala napsat a spis se zeptat.

Zajimalo by mne, za jak dlouho zacne telo hubnout, kdyz je v ketoze. Stravu drzim uz 14 dni, mam dost pohybu, minimalne obden beham, vysadila jsem uplne alkohol. Ale stejne nehubnu, ani na vaze ani podle mereni. Uvedomuju si, ze 14 dni je kratka doba, ale tak nejak jsem cekala, ze uz tam nejaky ten ubytecek bude :nevim:

Díky a hezký den :mavam:

No mel by uz byt. Jsi si jista, ze jsi v ketoze? Na zacatku lidi v ketoze ani moc sportovat nemuzou (ja kdyz zacala, dva tydny jsem behala jak duchodce), nez se telo prepne na tuky, je bez energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čka
14.1.20 14:34
@Lenka_Hal píše:
No mel by uz byt. Jsi si jista, ze jsi v ketoze? Na zacatku lidi v ketoze ani moc sportovat nemuzou (ja kdyz zacala, dva tydny jsem behala jak duchodce), nez se telo prepne na tuky, je bez energie.

Dnes jsem si koupila v lekarne Ketophan a mam druhou nejtmavsi ruzovou barvičku, coz predpokladam, ze uz ketóza je. Taky jsem par dni zpatky citila presne priznaky, jako bolesti hlavy, byla jsem bez energie a postupne to prechazelo a musim rict, ze se poslední dva tri dny citim uplne nejlíp za poslední dobu, nejsem unavena, mam energii, pali mi to :-)
I si poctive zapisuju do kalorických tabulek co denne snim a za posledních 14 dni jsem se nedostala nad 38g sacharidu.

• Citovat
  • Upravit
26578
14.1.20 14:43

@Čka Tak jestli jsi to zacala citit pred par dny, tak tomu jeste chvilku dej a nezapomen solit a jeste jednou solit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čka
14.1.20 14:49

@Lenka_Hal
jasnacka :-)

Nechci byt nedockava, ale za jak dlouho se nejaky ten výsledek dostavi?
Ja jsem si to ted po xletech asi konecne nastavila tak, ze nechci byt hubena za mesic..

Paradoxne jsem takhle před par lety uz jedla a vyhovovalo mi to, zjistila jsem, ze mi opravdu nedela dobre lepek a mouka.. ale ono je rychlejsi a pohodlnejsi si nekde dat nejakou bagetu atd.. zejo :roll:

• Citovat
  • Upravit
26578
14.1.20 14:55

@Čka Byva rychlejsi ubytek na zacatku, ale zacatku ketozy. Takze si myslim, ze te to teprve ceka. Ale nejlepsi je, kdyz to vnimas predevsim jako zacatek lepsiho jidla kvuli svemu zdravi a pripadny ubytek vahy je jen bonus. Vetsinou to byva tak, ze silnejsi lide musi byt striktnejsi na sacharidy, ale zase je to opravdu prospesne hlavne pro ne, a stihlejsi (byva to provazano s ruznou inzul. rezistenci) az tolik tech sacharidu ubrat nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
14.1.20 15:42
@Čka píše:
@Lenka_Hal
jasnacka :-)

Nechci byt nedockava, ale za jak dlouho se nejaky ten výsledek dostavi?
Ja jsem si to ted po xletech asi konecne nastavila tak, ze nechci byt hubena za mesic..

Paradoxne jsem takhle před par lety uz jedla a vyhovovalo mi to, zjistila jsem, ze mi opravdu nedela dobre lepek a mouka.. ale ono je rychlejsi a pohodlnejsi si nekde dat nejakou bagetu atd.. zejo :roll:

Měla by si začít hubnout teď..ale taky je otázka kolik vážíš.
Zda přijimas i dost kalorií, aby vlastně jsi nebyla,,podviživena,,pak tělo drží zaritě. A zda cvičení je novinka či cvičíš už dlouhou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
14.1.20 16:03

@Čka já jsem dnes 14 dni na LC(asi i v ketoze) a mám dole 2,5 kg. Ale jde hodně o to, z jaké váhy jdeš, jak rychlý máš metabolismus atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čka
14.1.20 18:15

Vychazim z vahy 79kg, vyska 175 cm. Takze zadna mala vaha.. :roll:

Pohyb, beham, ted teda v posilovne na pasu, jinak když je teplo, tak litam venku, takze pohyb pro me uplnou novinkou není.

• Citovat
  • Upravit
Čka
14.1.20 18:18

Jinak se lecim na stitnou zlazu, na poslední kontrole mi vysly horsi vysledky a dr. mi zvysil davku z 1/2 prasku denne, jeden prasek + v nedeli 1,5 prasku. Mam snizenou funkci a beru Letrox 50.
Jestli to na neco muze mit vliv?

• Citovat
  • Upravit
1615
14.1.20 18:48
@Čka píše:
Jinak se lecim na stitnou zlazu, na poslední kontrole mi vysly horsi vysledky a dr. mi zvysil davku z 1/2 prasku denne, jeden prasek + v nedeli 1,5 prasku. Mam snizenou funkci a beru Letrox 50.
Jestli to na neco muze mit vliv?

Ano, Štítná žláza na to vliv má..protože ona vlastně řídí metabolismus..
Při snížení funkce je vlastně tvůj metabolismus velmi pomalý.
I zdravá Štítná žláza reaguje na hubnutí a zpomaluje metabolismus, takže zatímco zprvu jdou kila dolů hned..postupně je to horší.
Nicméně nevím jak dlouho bereš léky, ale mohlo by se to časem zlepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čka
14.1.20 18:52
@KahlanAmnel píše:
Ano, Štítná žláza na to vliv má..protože ona vlastně řídí metabolismus..
Při snížení funkce je vlastně tvůj metabolismus velmi pomalý.

I proto mi lekar zvysil davku, protoze jsem mu rikala, ze i kdyz jsem upravila stravu a hybu se, tak nehubnu a naopak jsem behem lonskeho roku jeste par kilo nabrala.

Ale i tak by mel stav ketozy pomoci a telo by mělo zacit hubnout, ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková