Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Lenka_Hal píše:
@Anettgizmo Fakt super nohyJde videt, ze ses ve fitku neflakala
SKoda prestat, ne?
Ale nespechej, 20-30 do leta je fakt hodne.
No škoda to byla…je to hodně ale taky jsem se hodně cpala, mam stravu tak že nemam hlad, sacharidy na nule a podobne blbosti nedělám. Manžel dělá kulturistiku uz dlouho. Cvičí 10let. Stravu ma dost načtenou a ví co funguje na nej ja od něj měla nastavené jidlo kdyz jsem cvičila a vim co fungujeme na mě. Byl na pár soutěžích ted uz na to kašle. Předzavodni dieta je nezdravá a stejně všichni sypou tak to nemělo smysl.
@Anettgizmo priznam se, ze jsem tu prvni vetu uplne presne nerozlustila, jak to myslis
Takze ted budes jist, to co tehdy (ne pred zavody)?
@Lenka_Hal prosim te, ty tomu celkem rozumis.
Jak je to s tim testovanim ketozy? Ja testuju rano a mam vzdy ruzovou, ale behem dne ne. Rikala jsem si, ze dost piju, tak je to moc naredene, ale dneska jsme nasla nejaky clanek a tam slecna pise, ze rano to ma ruzove skoro kazdy, ze to je normalni, ale dulezite je, aby to bylo i behem dne
tak ted nevim. Byly casy, kdy jsem rano mela normalne bilo. Takze jsem se uspokojila tim, ze ketoza je, jen pres den moc naredena ![]()
@1mila2 píše:
@Lenka_Hal prosim te, ty tomu celkem rozumis.
Jak je to s tim testovanim ketozy? Ja testuju rano a mam vzdy ruzovou, ale behem dne ne. Rikala jsem si, ze dost piju, tak je to moc naredene, ale dneska jsme nasla nejaky clanek a tam slecna pise, ze rano to ma ruzove skoro kazdy, ze to je normalni, ale dulezite je, aby to bylo i behem dnetak ted nevim. Byly casy, kdy jsem rano mela normalne bilo. Takze jsem se uspokojila tim, ze ketoza je, jen pres den moc naredena
A proč se furt testuješ? Stačí jen ráno..přes den se ti to ředí.
Lépe je mít tmavě růžovou po ránu nebo i do fialova, pak už to během dne můžeš mít slabě ružové.
Zásadní jsou ketony v krvi, nikoliv v moči.
V moči jsou pouze ty, co tělo nevyužije.
Během dne piješ, takže to ředí.
@KahlanAmnel ja se furt netestuju, ja jsem udelala minule rano test a bylo to ruzove, pak jsem jedla skoro vsechno a rano zase ruzove. Tak jsem hledala co a jak a nasla jsem, ze to ma byt i pres den, ze rano to nic nevypovida. Ja jsem snizila kaloricky prijem, na sacharidy jsem nejak nekoukala, test jsme delala jen tak ze zvedavosti. Osobne si myslim, ze bych v ketoze byt nemela, ale nejak si ty sacharidy nehlidam ![]()
Holky jak rychle hubnutí je ideal? Od 1.1. mám k dnešnímu dni dole 3 kila. Jsem samozřejmě ráda ALE trochu se bojím jestli to není moc rychle a pak se mi třeba tělo neodmeni tím, že to naberu zpět :/ případně nějakým zdravotním problémem. A také cca kdy se hubnutí zastaví, po jak dlouhé době? Vím, že to přijde tak chci být psychicky připravena ![]()
@1mila2 píše:
@KahlanAmnel ja se furt netestuju, ja jsem udelala minule rano test a bylo to ruzove, pak jsem jedla skoro vsechno a rano zase ruzove. Tak jsem hledala co a jak a nasla jsem, ze to ma byt i pres den, ze rano to nic nevypovida. Ja jsem snizila kaloricky prijem, na sacharidy jsem nejak nekoukala, test jsme delala jen tak ze zvedavosti. Osobne si myslim, ze bych v ketoze byt nemela, ale nejak si ty sacharidy nehlidam
V tom případě to moc nechápu.. Člověk si ketony hlídá, když jde do ketózy a je začátečník v příjmu sacharidů.
Tak pak moc nechápu si měřit ketony, když nehlídaš sacharidy a nechceš vlastně ketozu.
To je jako řešit hubnutí s dortem v ruce.
@Mia25 píše:
Holky jak rychle hubnutí je ideal? Od 1.1. mám k dnešnímu dni dole 3 kila. Jsem samozřejmě ráda ALE trochu se bojím jestli to není moc rychle a pak se mi třeba tělo neodmeni tím, že to naberu zpět :/ případně nějakým zdravotním problémem. A také cca kdy se hubnutí zastaví, po jak dlouhé době? Vím, že to přijde tak chci být psychicky připravena
Na hubnutí není klíč..
Záleží jakou máš počáteční váhu a jakou dietu držíš.
Ideal je hubnutí 1-1,5kg týdně.
Jojo efekt je vždy, když po skončení jedeš to samé, po čem si přibrala.
Taky je tady faktor věk, metabolismus, sportuješ či ne..je to opravdu individuální.
@KahlanAmnel já to vím že je každé tělo jiné
je mi 30, od nového roku běhám, mám sníženou fci štítky kompenzovanou léky, počáteční váha 82,5 kg při výšce 171 cm. Dietu nedržím, jedu LCHF s nízkým příjmem sacharidů a IF 9/15:)
@KahlanAmnel píše:
V tom případě to moc nechápu.. Člověk si ketony hlídá, když jde do ketózy a je začátečník v příjmu sacharidů.
Tak pak moc nechápu si měřit ketony, když nehlídaš sacharidy a nechceš vlastně ketozu.
To je jako řešit hubnutí s dortem v ruce.
No, tak je zvlastni jist vsechno a byt v ketoze, ne? To by pak v ketoze byl kazdej a ty prouzky a hlidani stravy by byly k nicemu. Kdyz jsem poprve udelal test a byla v ketoze a pak snedla vsechno, tak me to melo z ketozy vyhodit, ne? Nebo se pletu? Ja nerikam, ze nechci ketozu, jen jsem najela na snizeny prijem kalorii a tohle by byl prijemny bonus, ale asi to na me nefungune. Kdyz jsem si dala treba jogurt, kde jsou 4g sacharidu, tak jsem pri 400g na 16g sacharidu, k tomu nejaka cervena zelenina, cibule, kefir… a
Takze jogurt 16, kefir 16, cibule 8, paprika 10… to mame 40g sacharidu a to tam neni dalsi zelenina. To mi prijde na ketozu uz dost, nebo ne? A zazdit to vecer 1/2krajicem chleba, to mame dalsich 11g. To uz by me muselo preci vyhodit z ketozy. Mam ty prouzky ruzovy minimalne tyden. Nerikam, ze chci za vsech okolnosti ketozu, ale tohle mi moc nesedi. Takze maji ty testy pravdu a mam brat vysledek z ranni moci? Nebo z odpoledni? Nebo proste prouzky nefungujou?
@Mia25
ahoj, ja jsem zacala taky no Novem roce, 2.1., to jsem byla na nejakych 81kg, ale kolem vanoc jsem videla i 83kg, dneska rano jsem mela 78,8 Kg, ono to ze zacatku jde rychleji, asi bych byla uplne v klidu ![]()
Myslim, ze prvni jde voda a mozna je i telo trochu v soku ![]()
@Čka jako já jsem ráda jen nechci udělat stejnou chybu jako milionkrát předtím no :/ v létě jsem měla po whole30 nehakych 76,5 a zas jsem se vyzrala:D
@Čka jojo já před 5 lety 65 kg. Ale pak přišly dvě těhotenství za sebou, dlouhé kojení(během kojení jsem spíš přibírala než Hubla) no a jsem tam kde jsem ![]()
@Mia25 píše:
@KahlanAmnel já to vím že je každé tělo jinéje mi 30, od nového roku běhám, mám sníženou fci štítky kompenzovanou léky, počáteční váha 82,5 kg při výšce 171 cm. Dietu nedržím, jedu LCHF s nízkým příjmem sacharidů a IF 9/15:)
No výsledky jsou dobré a pokud nesjedes po zhubnutí na sacharidový styl, udržet si to můžeš.. ![]()
Máme jinak stejnou váhu a výšku.
Též držím od 1. ledna