Dobrá školka Brno - sever

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
29.1.16 14:53

zš zemědělská

@tynucha Moc děkuji za reference. Nejste první, kdo školku chválí. Už je to pro nás malinkoo z ruky. Bydlíme na ulici Musilova, ale budu o ni přemýšlet. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
9.2.16 14:54

MŠ Brechtova

Téma už je zase aktuální, tak přidávám naše zkušenosti. Syn chodí do Berušek a jsme moc spokojení. Není to s ním úplně jednoduché a myslím, že to paní učitelky zvládají perfektně. Jedna je hodně přísná, ale opravdu zkušená a duhá nová, mladá a moc hodná. Syn tam chodí rád. Z jiných tříd jsem slyšela různé reakce, takže asi máme štěstí, pár dětí z jibých tříd i odešlo. A dobře vaří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.2.16 23:02

MŠ Tišnovská

Taky vybíráme, máme nějaké favority zatím nevíme. Tišnovskou znám občas kolem ní jdu, potulují se tam nějaké toulavé kočky, naproti vchodu jsou zahrádky moc neudržované, dokonce je tam díra v plotě aby je mohli krmit, můžou přenést na dítě toxoplasmosu, přežije až rok v půdě/písku apd. stačí aby to děcko dalo do pusy a je to tam nebo těhotná to je taky nebezpečný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
17.2.16 19:35

@Matýska82 Mám děti v MŠ Marie Majerové. Jsme spokojení s naší třídou, s tou druhou už bychom tolik nebyli. Co se týká koček, ty podle mě chodí po každé školní zahradě:-) Chce se to podívat, zda ve školce zakrývají pískoviště plachtou, u nás to dělají.

Obecně mohu říct, že záleží víc na třídě a paní učitelce než na školce jako celku. Já dala přednost menší školce a dala jsem na to, jak se mi školka jevila na dni otevřených dveří.

Co se týká tvoření a výletů - záleží jaká je skladba dětí ve třídě. Pokud je tam hodně malých, tak se cokoliv hůře podniká. Děti budou mít ve všech školkách nalajnovaný stejný režim dne - ráno tvoření a hraní, pak společný edukativní program, pak vycházka, pak oběd, pohádka a spaní a volný režim. Hodně záleží i na samotném dítěti, zda chce tvořit. Můj mladší syn to často ignoroval:-) Za mě je celkem jedno, kolik tvoří, oni musí stejně naplnit nějaké osnovy a něčemu se věnovat. Pro mě je alfou a omegou, jaké prostředí a atmosféra panuje ve třídě, jak paní učitelka řeší konflikty mezi dětmi a jakou má s nimi trpělivost. To znamená že dítě se nebojí chodit do školky a těší se na kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
28.2.16 18:46

Ahoj holky, potřebuji poradit o výběru školky. Podala jsem přihlášku na MŠ Tišnovská a Zemědělská v Brně, dcerka je předškolák a do školky ji dávám aby nebyla v 1 třídě úplně neschopná, a podávala jsem i na mladší, ale pokud mi tu mladší nevezmou, tak se věšet nebudu. Spíše mi jde o to kterou vybrat, prý ji musí podle zákona vzít, ale na Tišnovské se mnou mluvila ředitelka jak s retardovanou, nemám z toho dobrý pocit i když se mi školka líbila, na Zemědělské zase byly moc milí, i když školka nevypadala tak dobře. Z vážných důvodů musím mít školku co nejblíže, a na Merhautovu mám obavy protože je propojena s Vranovskou, což nemusím. Můžu Vás poprosit o názory jak to v těchto školkách chodí. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.16 13:02

Chodíme do Mš SNP a je to naprosto otřesná školka! Jsem ráda, že máme před sebou už jen poslední rok. Nedoporučuji dítě přihlašovat. O akcích v MŠ se dozvíte pouze z nástěnky, kterou musíte denně kontrolovat. Jenže pokud dítě dáváte do mš na 6:45, tak bývá v jiné třídě než běžně a každá třída má odlišný program, tudíž si každý den musíte školku obejít a mrknout na patřičnou nástěnku. Odpoledne je tato kontrola bez šance neboť paní učitelky spěchají domů a předávají dítě už oblečené a nachystané ve dveřích, případně na chodníku, kdy jdou už pomalu na šalinu!!! Z práce to stíhám pravidelně 16:35 a školka má mít provoz 6:45- 17:45. V týdnu je to ještě akceptovatelné, ale před víkendem nemáte oblečení na vyprání ani neznáte program na pondělí, protože si opět nemáte možnost zkontrolovat jejich slavnou nástěnku. O tom, že někdy předávají dítě nevhodně oblečené ani nemluvím. Když je dítě nemocné, musíte do mš volat a ptát se, co mají v plánu na další týden. V 21.století mají totiž webové stránky jen na ozdobu bez jakékoli aktualizace.

• Citovat
  • Upravit
24
29.8.16 16:05

@mamule42 Dobrý den, pro kterou školku jste se prosím rozhodla? Sice nás to čeká až teď v únoru, ale také se budeme rozhodovat mezi Tišnovskou, kterou máme nejblíž a Zemědělskou. Zemědelku si chválí, ale vadí mi, že nemají zahradu. Na Tišnovskou chodí syn od sousedky. No první dojmy nic moc, ale teď prý dobrý. Asi hodně záleží, na kterou učitelku narazíte. Zemědělka dobrá v tom, že je pak šance dostat se na ZŠ, která je super. Jen ta „nezahrada“ mi tam vadí :-(
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.8.16 22:08

Na Zemědělce zahradu mají - chodí o pár domů dál k nějaké vile, kde mají k dispozici zahradu a mají tam písek a podle syna zřejmě i nějaké hračky a domeček či co. Já tam osobně nebyla a z ulice není nic vidět, tak musím věřit synovi, který do této MŠ chodí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
30.8.16 07:35

@Matýska82 Dobrý den, holky jdou na Zemědělskou, na Tišnovskou nechtěli, že se jim tam nelíbí, chování ředitelky taky nebylo nejlepší. Podle ředitelky se na zahradu chodí o pár domů dál jak se tady píše, tak snad to bude dobrý. Je zvláštní že holky i když moc rádi chodí na písek a houpačky, tak na Tišnovskou odmítli jít, začali ječet před ředitelkou že se jim tu nelíbí, tam jim odpověděla že jich ptát nebude, a bylo vyřešeno. :mrgreen: Nevím jaké mám šance dostat pak první holku ze školky rovnou do školy, protože polovina ulice patří na Zemědělskou, ale druhá půlka kde bydlíme my, patří na Janouškovu. Moc se mi nezamlouvá situace, že příští rok povedu jednu do 1 třídy na Janouškovu, a druhou do školky na Zemědělskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.10.16 14:49

Prosím o aktuální zkušenosti se školkami v Černých Polích. Konkrétně mě zajímají tyto: Jugoslávská, Zemědělská, Bieblova, nám. SNP a státní jesle Fugnerova.
Zajímá mne:

• celkový dojem, přístup učitelek/ředitelky
  • aktivity, program, výlety
  • jestli chodí dost ven (i mimo areál školky/domovské hřiště školky)
  • jak jsou vaše děti spokojeny, jak je školka schopná řešit případné problémy, třeba chování problémových dětí apod.

ale samozřejmě i jakékoliv další postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
22.10.16 15:49

@Hoa Mai Já jsem spokojená se školkou na Zemědělské, mají hodný učitelky, dost ochotný, ven chodí poměrně dost.Ve školce mají plavání, angličtina je povinná po předškoláky, flétnu, logopedie pokud ji dítě potřebuje. Pořád se tam něco děje. Pokud má dítě nějaký problém, tak se hned řeší, ředitelka je ochotná spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
22.10.16 17:35

@mamule42 My tam taky byli moc spokojení :palec: Akorát teda ven opravdu chodili většinou jen na tu školní zahradu…pokud nebyl výlet nebo něco jiného. @Hoa Mai Jesle na Fugnerove byli taky fajn ale má zkušenost je osm let stará…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.10.16 20:55

@mamule42 @Ainy a kde ta zahrada prosím vás je? Už jsem četla, že chodí někam o pár ulic dál mezi vilky, ale nemůžu se dopátrat toho, kde přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.10.16 21:14
@Hoa Mai píše:
@mamule42 @Ainy a kde ta zahrada prosím vás je? Už jsem četla, že chodí někam o pár ulic dál mezi vilky, ale nemůžu se dopátrat toho, kde přesně.

Do té zahrady už prý chodit nemůžou, ta vila neodpovídá technickému stavu a je pro děti nebezpečná. Tak mě zajímá, kam chodí teď??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.10.16 21:49
@Matýska82 píše:
Do té zahrady už prý chodit nemůžou, ta vila neodpovídá technickému stavu a je pro děti nebezpečná. Tak mě zajímá, kam chodí teď??

8o no a kde to je teda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin