Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
Omlouvám se, ale jakožto průměrný znalec vína, dát mi někdo Lambrusco nebo jiné sladké perlivé víno, tak si asi poťukám na čelo. To si můžeš lajznout pokud obdarovaného a jeho chutě znáš. Já bych to třeba nevypila.
No jo, brala jsem to dle sebe co mi chutna
Ja mam tyhle sladky vina rada, takze mne by takove vino moc potesilo
Zakladatelka psala ze nevi jake vino by dotycne mohlo chutnat, tak to se pak tezko vybira… Kazdymu chutna neco jineho ![]()
@ivulinak83 Tak to je těžký. Ale většina žen radši sladké, tak hledej na etiketě polosladké/sladké. Přesnou odrůdu ti neřeknu, je to o výrobě.
Já mám třeba ráda těžší trpčí víno. A české.
Koupila bych spanelskou Rijochu, udealne reserva ci gran reserva.
@Aries6 To je zajimave, kolem me vsechny zeny piji naopak sucha vina (i kvuli obsahu cukru)
Vyjimkou je tchyne, ale ta je vseobecne hodne na sladke. Jinak neznam holku/zenu, ktera by sahla po flasce, kde je napsano byt jen polosladke ![]()
Jinak ja osobne z cerveneho miluji francouzske bordeaux a australske merloty ![]()
@unuděná No kolem mě všichni právě pijí sladké. Jak bílé tak červené a růžové.
Jo jo, Merlot je mňamka ![]()
Já absolutně nejsme znalec, víno mi buď chutná nebo ne. Kdyby mi někdo nalil krabičák, nevím, jestli bych to poznala. Ale cíleně jsem ho teda nepila. I na ten svařák 2× za rok koupím flaškové. Ale nevím, jestli se dá říct, že ve flašce je lepší, jak v krabici.
Nejradši mám víno od známého z Pálavy.
@Aries6 Já tedy víno piju hodně, ale za znalce se taky nepovažuju
Pokud můžu, nakupuji ve vinotéce, tam se málokdy seknu a navíc ti dají i ochutnávku ![]()
Jako dárek pro někoho, jehož chutě moc neznám, je nejlepší koupit nějaké „inertní“ víno, čili ne moc sladké, ne moc suché, nepříliš zemité nebo ovocné. Kvalitní víno bude chutnat tak jako tak - i kdyby měla ráda sladké a bylo suché.
Také jsem si kupovala víno na vinovyhodne.cz, mají opravdu obrovský výběr dost dobrého vína, to se v obchoďáku jen tak nenajde ![]()
@Anonymní píše:
Holky, doporucite mi některá dobré sladké červené víno?
rybízák?
http://www.perlito.cz/
Jinak teda chenet má něco sladkého
https://www.vino-velkoobchod.cz/…ervene-vino/
jinak dobrá červená jsou suchá (suché neznamená kyselé). Polosladké či sladké hledej mezi bílými a rosé.
@Anonymní píše:
Holky, doporucite mi některá dobré sladké červené víno?
se sousedkou teď ujíždíme na tomto
, je naprosto skvělé!
https://ella-eshop.cz/vino-rubinet k sehnání ve vinotéce
Příspěvek upraven 12.07.20 v 20:49
@unuděná píše:
@Aries6 To je zajimave, kolem me vsechny zeny piji naopak sucha vina (i kvuli obsahu cukru)Vyjimkou je tchyne, ale ta je vseobecne hodne na sladke. Jinak neznam holku/zenu, ktera by sahla po flasce, kde je napsano byt jen polosladke
Jinak ja osobne z cerveneho miluji francouzske bordeaux a australske merloty
jsi mě ještě neznala ![]()
@cell píše:
jsi mě ještě neznala
Vzdyt jsi sama rikala, ze Prosecco je lepsi suche ![]()
@unuděná píše:
Vzdyt jsi sama rikala, ze Prosecco je lepsi suche
to ano, ale to má do červeného dost daleko
a navíc ho piju jen s aperolem ![]()