Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
https://www.cssz.cz/…na-pojisteni
https://vimjakna.cz/…e-pojisteni/
Minimální částka 2023: 2 823 Kč
Nevýhody to nemá žádný. Zaplatíš a počítá se ti ta doba na důchod.
@Anonymní píše:
Ahoj.Chci se zeptat, jak to funguje, když si někdo platí sám sociální pojištění. Pobírám invalidní důchod 1 stupně a chtěla bych si aspoň rok platit sociální pojištění. Zdravotní mi hradí stát. Nevíte jakou částku bych platila na tom sociálním? A má to nějaké nevýhody?
u ID stupeň 1 ti zdravotní stát neplatí
@DanielaD píše:
u ID stupeň 1 ti zdravotní stát neplatí
Osobám v invalidním důchodu prvního, druhého a samozřejmě i třetího stupně hradí zdravotní pojištění stát. Platbu zdravotního pojištění tedy nemusí nijak řešit, pro tyto účely jsou státními pojištěnci. Zdravotní je pak státem hrazeno i těm osobám, které byly uznány invalidními pro invaliditu třetího stupně, ale nesplňují nárok na výplatu důchodu kvůli nesplnění potřebné doby pojištění a nemají příjmy ze zaměstnání nebo samostatné výdělečné činnosti, popř. nepobírají důchod z ciziny anebo tento důchod nepřesahuje měsíční částku ve výši minimální mzdy,
@DanielaD píše:
@šklíbakočkaomlouvám se, chtěla jsem napsat sociální
U ID 1 se předpokládá, že bude pracovat
No však ona to ví.
Dobry den,
mam ID 2.stupen. Jsem registrovana na uradu prace, ale uz nemam narok na podporu. Chtela jsem uz nastoupit do prace, ale zacaly mi zase zdravotni problemy. Takze zustavam na UP dal. Chtela jsem se zeptat jak je to se socialnim pojistenim, kdyz uz nemam podporu v nezamestnanosti? Jestli ted budu muset pojisteni doplacet? A jestli teda ma smysl zustavat na uradu prace? Diky za odopovedi.
@Anonymní píše: Více
No, doplacet ho nemusis, ale nebude se to pocitat na duchod. Resp. z doby na UP bez podpory se na duchod bere maximálně rok do 50 let.
Ahoj.Chci se zeptat, jak to funguje, když si někdo platí sám sociální pojištění. Pobírám invalidní důchod 1 stupně a chtěla bych si aspoň rok platit sociální pojištění. Zdravotní mi hradí stát. Nevíte jakou částku bych platila na tom sociálním? A má to nějaké nevýhody?