Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Zítra ráno na úřad zavolám, přesto mě zajímá, jestli někdo nemá zkušenost. Od úterka jsem v PN na rizikovém těhotenství bez vycházek a pravděpodobně budu bez vycházek i po zítřejší kontrole. Nicméně ještě před nástupem na PN jsme s partnerem měnili trvalé bydliště a žádali o novou občanku. Občanku už mají hotovou, v týdnu mi přišla SMS, ať si ji přijdu vyzvednout. No a při neschopence bez vycházek samozřejmě nemůžu a ani pro mě není ideální, abych lítala po úřadech, měla bych hlavně ležet. Jak se v takové situaci postupuje? Nechají mi tam občanku dokud nedostanu vycházky nebo dostanu pokutu, že jsem si ji nevyzvedla? Zdá se mi to jako pitomost, ale tady člověk nikdy neví.Děkuji.
Stavila bych se tam zítra po kontrole.
@JancaS84 píše:
Stavila bych se tam zítra po kontrole.
Taky bych zasla rovnou z kontroly, to vydavani je rychle
Jela bych tam po kontrole. Proc to delat jednoduse, kdyz to jde slozite, ze?
Zajdi tam po kontrole, ale pokutu nedostaneš, jen budeš bez obcanky a jaksi ji potřebuješ k porodu a na matriku
nikomu jinému ji stejně nevydají.
@Kriss Tina Tak pred porodem bude ma ppm, takze tam stihne dojit, pokud se ted boji kvuli vychazkam…
To mě samozřejmě taky napadlo, že tam zajdu po kontrole, jen jsem si říkala, aby nebyl problém i to, když vycházky nemám a jdu si pro občanku. Že ji potřebuju k porodu a na matriku samozřejmě vím, ale na matriku se bez vycházek taky nedostanu. A nedokážu odhadnout, jak dlouho budu muset zůstat ležet, zkracuje se mi čípek a do termínu porodu hodně hodně daleko. Takže tak. Každopádně všem děkuji.
Dojdi si občanku vyzvednout cestou od doktorky. A kdybys měla kontrolu, tak jsi byla u doktorky. Tečka.
Normálně tam zajdi po kontrole u MUDr. Nebude to žádný problem, neboj se.
Můžeš si jí nechat doručit domů za poplatek, stačí se podívat na stránky Magistrátu
@DanielaD píše:
Můžeš si jí nechat doručit domů za poplatek, stačí se podívat na stránky Magistrátu
Teď ještě jestli bydlí v Praze.
@Havlova píše:
Teď ještě jestli bydlí v Praze.
není to jen v Praze
@DanielaD píše:
není to jen v Praze
U nás třeba ne, schválně jsem se koukala.
Ahoj, potřebovala bych poradit. Zítra ráno na úřad zavolám, přesto mě zajímá, jestli někdo nemá zkušenost. Od úterka jsem v PN na rizikovém těhotenství bez vycházek a pravděpodobně budu bez vycházek i po zítřejší kontrole. Nicméně ještě před nástupem na PN jsme s partnerem měnili trvalé bydliště a žádali o novou občanku. Občanku už mají hotovou, v týdnu mi přišla SMS, ať si ji přijdu vyzvednout. No a při neschopence bez vycházek samozřejmě nemůžu a ani pro mě není ideální, abych lítala po úřadech, měla bych hlavně ležet. Jak se v takové situaci postupuje? Nechají mi tam občanku dokud nedostanu vycházky nebo dostanu pokutu, že jsem si ji nevyzvedla? Zdá se mi to jako pitomost, ale tady člověk nikdy neví.
Děkuji.