Vydání občanského průkazu

Anonymní
12.2.23 12:25

Vydání občanského průkazu

Ahoj, potřebovala bych poradit. Zítra ráno na úřad zavolám, přesto mě zajímá, jestli někdo nemá zkušenost. Od úterka jsem v PN na rizikovém těhotenství bez vycházek a pravděpodobně budu bez vycházek i po zítřejší kontrole. Nicméně ještě před nástupem na PN jsme s partnerem měnili trvalé bydliště a žádali o novou občanku. Občanku už mají hotovou, v týdnu mi přišla SMS, ať si ji přijdu vyzvednout. No a při neschopence bez vycházek samozřejmě nemůžu a ani pro mě není ideální, abych lítala po úřadech, měla bych hlavně ležet. Jak se v takové situaci postupuje? Nechají mi tam občanku dokud nedostanu vycházky nebo dostanu pokutu, že jsem si ji nevyzvedla? Zdá se mi to jako pitomost, ale tady člověk nikdy neví. :roll: Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35798
12.2.23 12:28
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Zítra ráno na úřad zavolám, přesto mě zajímá, jestli někdo nemá zkušenost. Od úterka jsem v PN na rizikovém těhotenství bez vycházek a pravděpodobně budu bez vycházek i po zítřejší kontrole. Nicméně ještě před nástupem na PN jsme s partnerem měnili trvalé bydliště a žádali o novou občanku. Občanku už mají hotovou, v týdnu mi přišla SMS, ať si ji přijdu vyzvednout. No a při neschopence bez vycházek samozřejmě nemůžu a ani pro mě není ideální, abych lítala po úřadech, měla bych hlavně ležet. Jak se v takové situaci postupuje? Nechají mi tam občanku dokud nedostanu vycházky nebo dostanu pokutu, že jsem si ji nevyzvedla? Zdá se mi to jako pitomost, ale tady člověk nikdy neví. :roll: Děkuji.

Stavila bych se tam zítra po kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.2.23 12:31

Ano, ta občanka tam zůstane. jdi pro ní, až budeš zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65184
12.2.23 12:52
@JancaS84 píše:
Stavila bych se tam zítra po kontrole.

Taky bych zasla rovnou z kontroly, to vydavani je rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.2.23 13:00

Šla bych tam zítra po kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
12.2.23 13:01

Jela bych tam po kontrole. Proc to delat jednoduse, kdyz to jde slozite, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
12.2.23 13:22

Zajdi tam po kontrole, ale pokutu nedostaneš, jen budeš bez obcanky a jaksi ji potřebuješ k porodu a na matriku :nevim: nikomu jinému ji stejně nevydají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101677
12.2.23 13:35

@Kriss Tina Tak pred porodem bude ma ppm, takze tam stihne dojit, pokud se ted boji kvuli vychazkam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.23 13:38

To mě samozřejmě taky napadlo, že tam zajdu po kontrole, jen jsem si říkala, aby nebyl problém i to, když vycházky nemám a jdu si pro občanku. Že ji potřebuju k porodu a na matriku samozřejmě vím, ale na matriku se bez vycházek taky nedostanu. A nedokážu odhadnout, jak dlouho budu muset zůstat ležet, zkracuje se mi čípek a do termínu porodu hodně hodně daleko. Takže tak. Každopádně všem děkuji.

• Citovat
  • Upravit
21592
12.2.23 14:52

Dojdi si občanku vyzvednout cestou od doktorky. A kdybys měla kontrolu, tak jsi byla u doktorky. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8484
12.2.23 16:30

Normálně tam zajdi po kontrole u MUDr. Nebude to žádný problem, neboj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
12.2.23 16:35

Můžeš si jí nechat doručit domů za poplatek, stačí se podívat na stránky Magistrátu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42085
12.2.23 17:33
@DanielaD píše:
Můžeš si jí nechat doručit domů za poplatek, stačí se podívat na stránky Magistrátu

Teď ještě jestli bydlí v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
12.2.23 19:00
@Havlova píše:
Teď ještě jestli bydlí v Praze.

není to jen v Praze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42085
12.2.23 19:07
@DanielaD píše:
není to jen v Praze

U nás třeba ne, schválně jsem se koukala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová