Dobrovolný císařský řez

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2562
14.12.13 13:58

@ne-silenamatka :lol: :lol:… a někdo zkrátka ví, že nechce riskovat ani jednu z komplikací vaginálního porodu. Co si o mě myslí jiná matka - laická teoretička, to nijak nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.12.13 14:00
@kamillka2 píše:
Každý porod ma něco…u přirozených porodu je vvětší riziko pohmozdeni plodu, priskrceni, vznikaji poruchy dyslexie atd. v důsledku priduseni plodu, unik moci atd… a sekce už tu byla zmíněná

Přesně. Zeptejte se těch, které to postihlo po " žasném přirozeném vaginálním porodu".Zda by měnily. Mnohé ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
14.12.13 14:23

Já rodila 2×, obě děti císařem :? Hrozně jsem si přála rodit přirozeně. Zajímalo by mě to jaké to je :mrgreen: Teď už se to bohužel nedozvím, do třetího nejdu ani za nic. A i kdyby, stejně by to skončilo zase císařem, protože by mě nenechali rodit vaginálně s 2 obříma jizvama na děloze. První porod akutní, takže v CA, druhý plánovaný, takže ve spinální anestezii. Ten spinál je asi lepší, protože jsou tam minimální rizika jak pro mimčo, tak pro matku a mimino vidíš hned po porodu na 10 vteřin :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14.12.13 14:24

@Burj Chalifa : ono všude je nějaké riziko, ale mohla jsem si vybrat..mluvila s odborníky a všichni mi nepřímo řekli že u CR je menší riziko „poškození“ miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.12.13 14:26
@kamillka2 píše:
@Burj Chalifa : ono všude je nějaké riziko, ale mohla jsem si vybrat..mluvila s odborníky a všichni mi nepřímo řekli že u CR je menší riziko „poškození“ miminka

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.13 14:26

@koprovka89 : já malou u sebe měla už při siti asi 15 minut jsem ji mohla obdivovat ;-)… za další dvě hodiny jsem už kojila na Jip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
14.12.13 14:28

@MarkétkaBeruška
Cisar jde domluvit, zalezi na jak moc ochotnou dr narazis. Ale kamaradka si sc domluvila.
Jizva ma tak 10 -15cm, videt temer neni, je hoooodne nizko a tenoucka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
14.12.13 14:29

S odborníky?

Kamilko,

přesně tak. Vychází to totiž i z logiky, když se nad tím člověk jen trochu zamyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
14.12.13 14:31

Kamillka2,mě jí fakt jenom ukázali, ale v předsálí s ní byl docela dlouho muž se synem. :)

• Citovat
  • Upravit
14.12.13 14:48

@Raluca : jojo s odborníky gynekology… probrala jsem s nimi vše a velmi podrobně, do ničeho mě nenutili ani neřekli přímo sekci…ale tak nějak mi to naznačili…rizika pro sekci byla o dost nižší. měla jsem spinalku @koprovka89 : když mi ji vyndali viděla jsem ji chviličku, hned s ní utíkali sestřičky pryč…ale když mě sili byla tam semnou cca 15 minut, teda já si pamatovala jen chvíli, protože mi dali nějakej oblbovak kvůli síti, ale byla i na chodbě za zbytkem rodiny..;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
14.12.13 14:56

Kamilko,

to je právě ta legrace, že jsem už z mnoha stran slyšela něco podobného, co jsi zažila ty. Lékaři sami jsou často přesvědčení, že je CR v podstatě lepší, jenže nemůžou to říkat veřejně, protože z různých (myslím, že hlavně finančních a společensky tradičně misgynních typu, že si to ženy mají pěkně vyžrat, když roztahovaly nohy viz. bible) důvodů, které se zabalují do vědeckých řečí, které jsou ovšem po podrobnějším zkoumání nedokázatelné a překroucené, nesmí vlastně připouštět CR na přání, protože podle Lékařské komory to není „lege artis“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.13 15:20
@zuzouš píše:
Rodila jsem dvakrát přirozeně. Do císaře bych dobrovolně nešla, ani do epidurálu. Souhlasím s tím, aby pro cs byly jen vážné důvody, KP pro mě vážný důvod není. Zároveň akceptuju, že když ženská opravdu chce, císaře už si nějak zařídí. Myslím si ale o ní svoje.

No zkus si třeba vyhledat na internetu, co je to prolaps pochvy a věř, že kdyby se něco podobné po porodu přihodilo tobě, nemyslela by si si absolutně nic. Vím, jak se s tím žije a nikomu to nepřeji. Tak važ slova

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
14.12.13 15:52

Ad plánovaný CS - není náhodou plánovaná sekce pro plod statisticky vzato bezpečnější než porod vaginální? Nemluvím o sekci akutní.

• Citovat
  • Upravit
36504
14.12.13 15:53
@Poison Ivy píše:
Ad plánovaný CS - není náhodou plánovaná sekce pro plod statisticky vzato bezpečnější než porod vaginální? Nemluvím o sekci akutní.

pravděpodobně ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.13 15:56

@Poison Ivy : mě to tak bylo vysvětleno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí