Dobrý den, kozy ven

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5455
25.5.18 19:56

Ty jo, sama mám ke kojení spíše odpor. Ale když vidím maminku s kojencem (kojencem, který se kojí, ne předškolákem :roll: ), která se ještě snaží decentně zakrýt, tak si stoupnu/sednu před ní (zády k ní) a dělám ji jakože „zeď“. Protože u kojence je to jeho základní potřeba, dítě jí, nemá na výběr (nemůže si dát párek v rohlíku než dojdou domů).

Kojení chodících, mluvících, zubatých dětí je mi těžce eklhaft a vidět to fáááákt nemusím. Doma (nebo jinde v soukromí) ať si klidně kojí i manžela, tátu, mámu, dědu, souseda - to je mi buřt. Ale u batolat a předškoláků je to navíc i póza, v tomto věku není dítě závislé jen a výhradně na mateřském mléku. A na hřišti snad mají dostat svačinu - tedy něco jako chleba s pomazánkou, kousek ovoce, jogurt apod. A ne mléčný bar.

A @Doe_Jane má pravdu, že pravidla na koupalištích platí, jsou vymáhána, kontrolována, zatímco na dětských hřištích Afrika :zed: Trochu noblesy a být „dámičkoidní“ někdy nezaškodí, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
25.5.18 20:02

Taky mám jednu historku „kozy ven“ ale z restaurace, kde paní vedle našeho stolu kojila tak cca pětiletého chlapce takovým způsobem, že měla prso celé venku a on si různě přibíhal ucucávat :poblion: Pak se cítila dotčeně, když ji číšník upozornil, že jsou slušný podnik, tak se na něho rozkřičela, že kojení je ta nejpřirozenější věc mezi matkou a dítětem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
25.5.18 20:05

Tak jsem se zasmála také nic proti kojení i venku když to jinak nejde, ale trochu decentně a čtyřleté dítě tak to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
25.5.18 20:07
@osvc píše:
Taky mám jednu historku „kozy ven“ ale z restaurace, kde paní vedle našeho stolu kojila tak cca pětiletého chlapce takovým způsobem, že měla prso celé venku a on si různě přibíhal ucucávat :poblion: Pak se cítila dotčeně, když ji číšník upozornil, že jsou slušný podnik, tak se na něho rozkřičela, že kojení je ta nejpřirozenější věc mezi matkou a dítětem :zed:

To jo, doufam, ze chudaka kluka prijde prikojit i za rok o velke prestavce na zakladce :mrgreen:. Prece jim nejaka blba povinna skolni dochazka nenarusi to nejprirozenejsi, co mezi nimi je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
25.5.18 20:09

@osvc ta taky měla dobře vydojeno :-D jako já bohužel nekojila, nebylo co, ale u miminek naprosto normální věc, jidlo, ale ty děti co jsem dnes viděla to byl mazec… Já nechápu co ty ženský k zoomu vede, ale dobře, třeba se tím musí uspokojit, ale snad pak ty kozy, jak si tam holky kracely, a obě je prostě měly venku. To bylo fakt pohorsujici, myslím že to tam nikomu nebylo příjemné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
25.5.18 20:09
@vonajebohyne píše:
To jo, doufam, ze chudaka kluka prijde prikojit i za rok o velke prestavce na zakladce :mrgreen:. Prece jim nejaka blba povinna skolni dochazka nenarusi to nejprirozenejsi, co mezi nimi je.

Mně bylo toho číšníka fakt líto, tam stál a asi nevěřil svým uším. My naštěstí pak už odešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
25.5.18 20:10

@osvc

Fuj :poblion: :poblion:

Pětileté se má učit pomalu stolovat, většina populace drží špatně příbor, má se učit chovat u stolu (samozřejmě lépe s jednoduššími jídly, aby to dlouho netrvalo a dítě se neunudilo k smrti), jak to chodí v restauraci - pomalu a přirozeně. A ne cucat bradavku :zed:

Věřím, že takový bude ještě v 7. letech ve školce, protože nebude zralý a samostatný na ZŠ :roll: A ne, nebude za to moct nějaká porucha, ale cáklá matka, která ho nenechá vyrůst, dozrát a nechat objevovat svět. Chudák snacha takové krůty :zed: Pokud si tedy hošík vůbec bude schopen nějakou dívku namluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
25.5.18 20:12

Z prispevku v teto diskuzi to skoro vypada, ze kojit deti 4+ je dneska norma. Neumim si to absolutne predstavit, kojit takhle dlouho. To uz krapet zavani fetisem ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
25.5.18 20:14
@Tejule píše:
@osvc ta taky měla dobře vydojeno :-D jako já bohužel nekojila, nebylo co, ale u miminek naprosto normální věc, jidlo, ale ty děti co jsem dnes viděla to byl mazec… Já nechápu co ty ženský k zoomu vede, ale dobře, třeba se tím musí uspokojit, ale snad pak ty kozy, jak si tam holky kracely, a obě je prostě měly venku. To bylo fakt pohorsujici, myslím že to tam nikomu nebylo příjemné…

V té restauraci to taky nebylo nikomu moc příjemné, ještě měli přední rohový stůl a ona seděla čelem ke všem stolů, jako kdyby to dělala cíleně, nebo fakt nevím, co si o tom myslet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
25.5.18 20:15
@Apaji píše:
@osvc

Fuj :poblion: :poblion:

Pětileté se má učit pomalu stolovat, většina populace drží špatně příbor, má se učit chovat u stolu (samozřejmě lépe s jednoduššími jídly, aby to dlouho netrvalo a dítě se neunudilo k smrti), jak to chodí v restauraci - pomalu a přirozeně. A ne cucat bradavku :zed:

Věřím, že takový bude ještě v 7. letech ve školce, protože nebude zralý a samostatný na ZŠ :roll: A ne, nebude za to moct nějaká porucha, ale cáklá matka, která ho nenechá vyrůst, dozrát a nechat objevovat svět. Chudák snacha takové krůty :zed: Pokud si tedy hošík vůbec bude schopen nějakou dívku namluvit.

Hlavně chlapeček uměl hláskovat v menu, počítal tam kde co a pak mámě cucá bradavku, proti kojení nic nemám, ale tohle mi přišlo až úchylné :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
25.5.18 20:15
@osvc píše:
Taky mám jednu historku „kozy ven“ ale z restaurace, kde paní vedle našeho stolu kojila tak cca pětiletého chlapce takovým způsobem, že měla prso celé venku a on si různě přibíhal ucucávat :poblion: Pak se cítila dotčeně, když ji číšník upozornil, že jsou slušný podnik, tak se na něho rozkřičela, že kojení je ta nejpřirozenější věc mezi matkou a dítětem :zed:

To snad ne 8o :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
25.5.18 20:17

Hm, tak ja sama kojila 21mesicu a snazila se zakryvat plinou kdyz jsem byla na verejnosti, pac jsem stydliva…ale asi jsem uplnej flegmatik, pac kojeni s kozama ven a 4 letych deti me nechava uplne chladnou..proste se decentne odvratim 8) kazda to ma nastaveny jinak :andel: peace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
25.5.18 20:17
@osvc píše:

To rikam, fetiš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.5.18 20:18

Nemám nic proti kojení na veřejnosti. Sama jsem toho venku moc nenakojila, nejlíp mi to šlo doma v klidu. Ale ihned po akci vše schovat. Pak už je to zas část těla, co se běžně skrývá. Po plavání někde v jídelně by mě to přišlo nechutné chodit s odhaleným výstřihem. Ale kojení mi tam nepřišlo divné. Akorát se tam vyskytovali i tatínci a ti byli lehce v rozpacích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
25.5.18 20:19

Ja jsem jednou videla americky porad o kojeni vetsich deti. Matka kojila holku, uz nevim presne ale mela nejak kolem 6 let a matka ji kojila venku a vsude, a te holce to uz bylo neprijemne. A matka, ze jeste nejsou pripravene prestat. A porad na tu holku, ze nejsi pripravena prestat? A holka rika, ze uz nechce byt kojena. A matka se rozbrecela, ze neni jeste na to pripravena, aby prestala :roll: 8o tak asi tak, kolikrat asi ty matky proste ty deti koji kvuli sobe, nechapu proc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová