Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Apaji píše:
Holky, a to jsou ty kojící automaty masochistky? Když vidím, jak ji batole štípe a tahá za druhou bradavku (případy, kdy dává druhé prso na hraní, zatímco z jednoho pije), to ji to nebolí? Mě někdo štípat a tahat za bradavku, tak mu ukousnu hlavu
Tohle mi taky vždycky bylo divný ![]()
@osvc píše:
Taky mám jednu historku „kozy ven“ ale z restaurace, kde paní vedle našeho stolu kojila tak cca pětiletého chlapce takovým způsobem, že měla prso celé venku a on si různě přibíhal ucucávatPak se cítila dotčeně, když ji číšník upozornil, že jsou slušný podnik, tak se na něho rozkřičela, že kojení je ta nejpřirozenější věc mezi matkou a dítětem
Jaj, boze a ja se vzdycky vsude snazila nekde ukryvat, kolikrat jsem fakt uz lezla do hlubokeho lesa a tam sedela na parezu, jen aby nahodou nekdo neprisel. Kdyz jsme v restauraci nebo kdekoliv, kde jsou lidi, tak jdu kojit do auta.
Tohle bych fakt nezvladla.
Hlavne clovek nikdy nevi, kam se ma divat a jak se ma chovat, kdyz nekdo takhle krmi.
@janickaIII píše:Měla tomu číšníkovi strčit kozu do pusy a bylo by… zjistil by jak je to krásné, přirozené a výživné… bože já tohle fakt nechápu.
Kojit male dite je naprosto prirozene, ale rvat holy prso na verejnosti predskolnimu decku z ni dela mlekomat bez spetky pritazlivosti a zenskosti.
Jsem se oklepala z té představy, že by ke mně přiběhla má téměř pětiletá a chtěla kozu
Jako kojila jsem i na veřejnosti, ale dítě schované v šátku, nebo s přehozenou plínou. Syna jsem přestala kojit na 8 měsících, protože mi na kojení přišel moc zubatý a stejně už hezky jedl ![]()
A já myslela, že se tu bude probírat písnička,,Galantní jelen"
![]()
@Tejule píše:
Holky, nechci žádnou radu, ale spíš jsem se dnes pobavila a dost udivila. Tak třeba při pátku pobavím i Vás. Byla jsem se synem na hřišti a byly tam dvě maminky. Bylo tam také spousta tatínku, pátek nooo. No a najednou mě zaujal jeden pohled, obě maminky kojily cca 4 lete děti, no co. To by mě nepobavilo, ale kluci se odtrhli a maminky místo toho aby své vyvalene vnady schovaly do šatů, obě schodne s kozama ven se vydaly za detma, tatinci nevěděli kde koukat a skluzavka byla hned prázdná, byli tam i větší děti, těm málem očka vypadla. Tak když bude na vaši oblíbené atrakci hodně děti, tak kozy ven![]()
Kde ten svět spěje…
To už asi byla nějaká úchylka co?
málo platný, pokud ty ženy chtěly být za dojnice, tak se jim to tedy povedlo.
@osvc píše:
Můj muž z toho má trochu traumíčko dodnes a je to už nějaký rokNejvíc jsem nemohla z toho jejího „Máťo, Maťulko, prsíčko“
A on normálně měl dětské jídlo, jen pití měli vlastní
Asi z toho mám taky trauma
Neeeeeeee
![]()
Ale to mi připomíná, když se dcera více chtěla stýkat s kamarádkou ze školy, tak se tu stavili rodiče oné dívčiny na seznámení. Matka taková trochu bio, ale v pohodě. Přišla se starším klukem a maluchem (cca 12-15 měsíců - začalo to tak tak chodit). Máme obrovský gauč do U - na jedné nožce jsme seděli my s manželem, na druhé rodiče dívky a mimčo (holky s klukem byly v dětském pokoji). A matka, že musí nakojit dítko - podotýkám, že jsme je viděli poprvé v životě. Nabídla jsem ji, že může k nám do ložnice, nebo koupelny (máme velikou koupelnu s oknem, polstrovanou židlí - pohodlí, ne nějaký umakart), aby měla soukromí a klid. To, co následovalo nás pěkně šoklo a chlap má z toho také trauma dodnes
. Prý „to je dobrý“, vytáhla kozu a kojila face to face proti nám. Přímo proti mému manželovi a dělil je jen konferenční stolek. Chudák manžel nevěděl, jak se otočit, kam schovat hlavu, ona se s námi bavila, takže chtěla udržovat oční kontakt…No prekérka.
Kamarádství holek nedopadlo a my už se pak neměli důvod stýkat.
@srpen89 píše:
Me spis, nez ze nechaly kozy ven, prijde uchylny kojit chodici dite. A o tech 2,3,4 letych kojenych detech se ani nebavím, to je na psychiatra. Tomu diteti to jic neda a matka je za ujetou
vidím to úplně stejně.
@weyky píše:
Jsem se oklepala z té představy, že by ke mně přiběhla má téměř pětiletá a chtěla kozu![]()
Jako kojila jsem i na veřejnosti, ale dítě schované v šátku, nebo s přehozenou plínou. Syna jsem přestala kojit na 8 měsících, protože mi na kojení přišel moc zubatý a stejně už hezky jedl
A dávala jsi mu pak UM nebo ne?
@Tejule píše:
@osvc ta taky měla dobře vydojenojako já bohužel nekojila, nebylo co, ale u miminek naprosto normální věc, jidlo, ale ty děti co jsem dnes viděla to byl mazec… Já nechápu co ty ženský k zoomu vede, ale dobře, třeba se tím musí uspokojit, ale snad pak ty kozy, jak si tam holky kracely, a obě je prostě měly venku. To bylo fakt pohorsujici, myslím že to tam nikomu nebylo příjemné…
Vede je k tomu zřejmě ta přirozenost nebo totální zmagoreni mateřstvím… chudáci jejich manželé. Nevím, ale můj muž by mě asi hnal na psychiatrii, když by mě viděl pobíhat nahatou po pískovišti… no napadá mě, co kdyby na ne někdo zavolal policii za mravní ohrozovani dětí?
@selia píše:
A dávala jsi mu pak UM nebo ne?
dávala a dávám na noc dodnes, má 15 měsíců ![]()
@Rive píše:
Jaj, boze a ja se vzdycky vsude snazila nekde ukryvat, kolikrat jsem fakt uz lezla do hlubokeho lesa a tam sedela na parezu, jen aby nahodou nekdo neprisel. Kdyz jsme v restauraci nebo kdekoliv, kde jsou lidi, tak jdu kojit do auta.
Tohle bych fakt nezvladla.
Hlavne clovek nikdy nevi, kam se ma divat a jak se ma chovat, kdyz nekdo takhle krmi.
Jak se chovat?… já když poprvé na veřejnosti musela kojit (hrozně jsem se styděla a snažila jsem se tomu vždy vyhnout), tak jsem si našla tu nejopuštěnější lavičku a přehodila přes nás plenu. Vedle mě seděl manžel. Přišla k nám v tu chvíli cizí ženská a dala se s námi do řeči
Já jí neodpovídala a manžel chudák už nevěděl jak se jí zbavit ![]()
@vonajebohyne píše:
Holt si precetly ty „Odstiny sedi“ ci co a protoze doma neni Christian Grey (a jejich Lojza na to neni)…
Ty hele, já mám taky své sexuální fantazie
(naštěstí je manžel plní bez keců
) a kdyby ne, že bych si to kompenzovala alespoň trochu dítětem
Asi si to neuvědomují, ale je to zu viel ![]()
Jako Růžičková se Slunce, seno: „Chci aby jsi to byl poprvé ty, Nicolasi, někdo mladý, silný, něžný…“ ![]()
Můj syn měl tendenci vytahovat mi prso, když jsem ho měla na klíně. Stačilo, abych s někým vedla zaujatě rozhovor a měla jsem čtyřku venku
Jednou to provedl i švagrové při rodinné sešlosti a jednou kamarádce, které rekonstruovali dům, právě mluvila s několika dělníky a najednou všichni vyprskli smíchy… Můj syn jí vyndal prso a ona si toho nevšimla ![]()
Ale to co popisuješ, je dost ujetý
ještě kdyby byly někde na zahradě… Ale na veřejnosti?
Už jim to prostě nepřijde, jak kojí dlouho…
![]()