Dodatečné zapsání dítěte do rodného listu

Anonymní
4.3.16 12:45

Dodatečné zapsání dítěte do rodného listu

Zdravím Vás maminky.
Mám na Vás takový dotaz.
Mám syna 8 měsíců a nemá v rodném listě zapsaného otce. Nyní bych ho chtěla do RL zapsat. Podotýkám, že otec je biologický a máme spolu také 4letou dceru, kde zapsán v RL je. Bude si muzet přítel dělat testy otcovství, nebo stačí zajít na matriku s občankama a to je vše? Podotýkám také, že jsem nezneužívala dávky, nebo tak něco, proto tam nebyl zapsán!! Prosím, aby si rýpalky nechaly blbé komentáře pro sebe. Díky za rady :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19198
4.3.16 12:46

A proč tam tedy nebyl zapsán?? :) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
4.3.16 12:49

Stačí dojít na matriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.16 12:50

@j.a.n.i1 Děkuji :oops:

• Citovat
  • Upravit
16694
4.3.16 12:50

Testy otcovství nejsou potřeba. Vezměte si občanky a rodné listy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.16 12:52

@Kakika Děkuji moc za odpovědi :-) Potěšily jste mě :D

• Citovat
  • Upravit
69235
4.3.16 12:52
@j.a.n.i1 píše:
Stačí dojít na matriku.

nemusí to přes soud? Nemyslím tetsy otcovství. Prostě nemá dítě otce c RL, dojdu tam s jakýmkoliv chlapem s občankou a oni ho na jeho žádost zapíší? Jen na matrice? Hned? Jen tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.3.16 12:54
@terinka4444 píše:
nemusí to přes soud? Nemyslím tetsy otcovství. Prostě nemá dítě otce c RL, dojdu tam s jakýmkoliv chlapem s občankou a oni ho na jeho žádost zapíší? Jen na matrice? Hned? Jen tak?

v zájmu dítěte je, aby otec v RL uveden byl. Takže pokud někdo stojí o to se nechat zapsat, tak nikdo nezkoumá, jestli je to otec nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jb93
4.3.16 12:54

@terinka4444 Vždyt není jakýkoliv..je otcem našeho prvního dítěte? A i druhého samozřejmě..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.16 12:55

@Kakika Já si to také myslím. Ono to bylo složitější, my jsme s rozešly, když jsem čekala syna on pak zmizel a nedávno se k nám vrátil…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.16 12:56

Každopádně děkuji za odpovědi..V pondělí jdeme na matriku, tak buˇnás pošlou na testy nebo ne ;) U soudu jsem ale zmínila už jako těhotná, že čekám s otcem dcery i syna, když jsem si žádala o svěření dítěte do péče.

• Citovat
  • Upravit
5808
4.3.16 12:57
@terinka4444 píše:
nemusí to přes soud? Nemyslím tetsy otcovství. Prostě nemá dítě otce c RL, dojdu tam s jakýmkoliv chlapem s občankou a oni ho na jeho žádost zapíší? Jen na matrice? Hned? Jen tak?

jo, stejně jako před porodem, tak i po porodu… jen před porodem bereš těhu průkazku, po porodu asi rodný list dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
4.3.16 13:02

Určitě žádné testy nebudou, jen budeš vracet popř. porodné..

• Citovat
  • Upravit
3355
4.3.16 13:03

@terinka4444 Jo, stačí když řekne ano, je moje :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.16 13:03

@Nafrněná Porodné už jsem právě vrátila :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová