Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Testy otcovství nejsou potřeba. Vezměte si občanky a rodné listy ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Stačí dojít na matriku.
nemusí to přes soud? Nemyslím tetsy otcovství. Prostě nemá dítě otce c RL, dojdu tam s jakýmkoliv chlapem s občankou a oni ho na jeho žádost zapíší? Jen na matrice? Hned? Jen tak?
@terinka4444 píše:
nemusí to přes soud? Nemyslím tetsy otcovství. Prostě nemá dítě otce c RL, dojdu tam s jakýmkoliv chlapem s občankou a oni ho na jeho žádost zapíší? Jen na matrice? Hned? Jen tak?
v zájmu dítěte je, aby otec v RL uveden byl. Takže pokud někdo stojí o to se nechat zapsat, tak nikdo nezkoumá, jestli je to otec nebo ne.
@terinka4444 Vždyt není jakýkoliv..je otcem našeho prvního dítěte? A i druhého samozřejmě..
@Kakika Já si to také myslím. Ono to bylo složitější, my jsme s rozešly, když jsem čekala syna on pak zmizel a nedávno se k nám vrátil…
Každopádně děkuji za odpovědi..V pondělí jdeme na matriku, tak buˇnás pošlou na testy nebo ne
U soudu jsem ale zmínila už jako těhotná, že čekám s otcem dcery i syna, když jsem si žádala o svěření dítěte do péče.
@terinka4444 píše:
jo, stejně jako před porodem, tak i po porodu… jen před porodem bereš těhu průkazku, po porodu asi rodný list dítěte…
Určitě žádné testy nebudou, jen budeš vracet popř. porodné..
Zdravím Vás maminky.
Mám na Vás takový dotaz.
Mám syna 8 měsíců a nemá v rodném listě zapsaného otce. Nyní bych ho chtěla do RL zapsat. Podotýkám, že otec je biologický a máme spolu také 4letou dceru, kde zapsán v RL je. Bude si muzet přítel dělat testy otcovství, nebo stačí zajít na matriku s občankama a to je vše? Podotýkám také, že jsem nezneužívala dávky, nebo tak něco, proto tam nebyl zapsán!! Prosím, aby si rýpalky nechaly blbé komentáře pro sebe. Díky za rady