Dokument BBC o miminkách - nevíte název?

60
17.8.14 22:48

Dokument BBC o miminkách - nevíte název?

Ahoj holky, prosím, poraďte. Kdysi na ČT2 běžel krásný dokument o vývoji děťátka od úplného narození. Myslím, že to bylo od BBC a mělo to několik dílů (asi tak 5?). V názvu možná byl „život“. Vývoj tam byl sledován na několika dětech z různých koutů světa - bylo tam mimčo mongolských kočovníků, nějaký černoušek z Afriky, pak myslím japonec, nějaký evropánek… Nevíte někdo, jak se dokument jmenuje??? Děkujuuuuuu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
17.8.14 22:51

Babies, ale je jen jeden díl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
17.8.14 22:51

Nejmenovalo se to Mimina? ale pamatuju teda jen jeden díl

• Citovat
  • Upravit
14637
17.8.14 22:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
17.8.14 22:52
  • Citovat
  • Upravit
354
17.8.14 22:53

Vítej na světě nebo tak nějak. Nedávno to dávali dopoledne v televizi. Viděla jsem jen první díl.
Zkus si třeba vyhledat jenom dokumenty BBC, jestli nemají nějaký přehled. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
17.8.14 22:54

Jmenuje se to prostě a jednoduše Babies, česky mám dojem Mimina. Já jsem to teda viděla jako film, ale je možné, že to v televizi dávali rozdělené na díly.
 http://www.csfd.cz/…1175-mimina/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
17.8.14 23:05

Babies/Mimina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
17.8.14 23:14

Jooo, to je ono! Bezva, děkuju moc!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
19.9.14 10:18

Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Kdysi jsem viděla nějaký dokument právě taky o miminkách, o tom jak jsou vnímavá, že například i když jste smutná a mluvíte na ně vesele, že to vycítí, že miminko pozná svojí matku aniž by jí vydělo, podle toho jak jí cítí atd. Byly tam právě i takové pokusy, že se mimčo na někoho koukalo a ten člověk se na něj třeba smál, ale mluvil smutně, nebo naopak..a tomu mimču to bylo vyloženě divné, když se někdo smál upřímně, poznalo to.. a prostě byl to hrozně krásný dokument. Nevíte někdo název?? Dík ymoc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
19.9.14 15:30

@LenďuleB Ahojky, bohuzel nevim, jak se jmenuje dokument, o kterem mluvis, ale asi to bude ten, po kterem jsem take patrala. Ja si z toho zase pamatuju to, jak delaly pokus, kdy deti pri lezeni zacnou byt opatrne a uvedomi si nebezpeci. Nejprve ukazovali deti, ktere si to jeste neuvedomuji. Nechali je lezt po povrchu, ktery byl z casti pruhledny a deti supajdily uplne stejne po nepruhlednem (bezpecnem) povrchu. Zkusenejsi deti uz se na ten pruhledny povrch baly vlezt, protoze uz tusili, ze by mohly nekam spadnout. A takhle tam provadeli radu „pokusu“.
Ja jsem ve svem uvodnim prispevku pomotola zrejme vicero dokumentu dohromady :-) Uz jsem zhledla „Mimina“ (Babies) - neni nijak komentovany, sleduje cca prvni rok zivota deti v ruznych kulturach (Japonsko, Namibie, Mongolsko a Amerika). Kdyz clovek vidi, jak vyrustaji mimca jinde a ze to prezijou :-D tak se trochu uklidni :-D Druhy dokument je Detsky svet (Science of Babies). Je od National Geographics a ma hodne blizko tomu, co popisujes. Mozna je to dokonce ono :-) Je to spise vedecke, delaji s detmi pokusy a je to naprosto uzasne :-) Doporucuju.
Kdyby nekdo vedel o dalsim dokumntu o detech, dejte vedet! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
19.9.14 15:50

Jojojo, asi jsme pátraly po to samém, a není to tedy nakonec to co obě myslíme s těma „pokusama“ ten Dětský svět? Přesně byl to naprosto skvělý dokument, mrkala jsem na to, co ty miminka všechno dokážou! Jsou to naše malinkaté šikulky, zlatíčka naše! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
19.9.14 15:50

A děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
19.9.14 18:22

@LenďuleB schvalne na to mrkni, jestli je to ono ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
19.9.14 18:37

@romina15 tak jsem na to koukla, ten dokument je úžasnej, fakt paráda :-D :palec: Už jsem ho viděla, a je to tak napůl.. asi jsem smotala dva dokumenty. Tady ty výrazy tváří třeba byly taky, i jak mimčo rozpozná když někdo mluví španělsky, druhý česky a třetí třeba japonsky atd. Ale právě je ještě nějaký dokument, strašně podobný, i tam nějaký psycholog zkoumal jak miminko, které kouká teď vůbec nevím jestli na obrazovku a nebo jestli s ním mluví nějaký člověk přímo, jak právě rozpoznává tón hlasu, jestli je smutný nebo veselý a jak si to právě spojuje i s výrazem tváře. Ještě něco podobného asi bude.

Ale tenhle dokument jak jsi mi psala je taky moc povedený! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky