Dokument Nerodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6119
11.4.18 17:40
@Doe_Jane píše:
napsala jsem to abys tomu rozuměla jak jsem to myslela, protože mám pocit že to trochu pokulhává :D

Těžko se rozumí tomu, „jak jsi to myslela“, když jsi kloudně neodpověděla na jediný dotaz, který jsem ti k tématu přímo položila. Kromě subjektivního „neschvaluji homo rodičovství“, což ale nebyla odpověď na nic. Máš pravdu, pokulhává, a asi ani nedokulhá. Jdu si radši zaplavat, než se mi vrátí domů neschválená část rodiny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
11.4.18 17:42
@SlečnaDahlia píše:
Těžko se rozumí tomu, „jak jsi to myslela“, když jsi kloudně neodpověděla na jediný dotaz, který jsem ti k tématu přímo položila. Kromě subjektivního „neschvaluji homo rodičovství“, což ale nebyla odpověď na nic. Máš pravdu, pokulhává, a asi ani nedokulhá. Jdu si radši zaplavat, než se mi vrátí domů neschválená část rodiny ;)
:mrgreen: aha
  • Citovat
  • Upravit
3998
11.4.18 17:48
@SlečnaDahlia píše:
Vždyť tam nebyla vidět skoro ani ta prázdná stříkačka, proboha, natož nějaký odběr, aplikace nebo cokoliv, co by mohlo dítě traumatizovat. Táta, co se jde zavřít do pokoje, máma, co leží s nohama nahoře, zatímco druhá ji hladí a utěšuje, a všichni se k sobě chovají s úctou a respektem. Dítě není malý debil, nechápu, co by na něčem takovém mělo dítě tak strašně šokovat (bez ohledu na to, že plánované děti lesbických párů samozřejmě ví, jak byly počaty).

No tohle třeba pro mě byla hodně silná scéna, myslím dojemná, kolik v ní bylo lásky, respektu a pak jak byli v porodnici. Takže mě rodičovsky z toho taky vyšli nejlépe. Než jak se tam děti v přímém přenosu dovídají, že jsou neplánované, nechtěné atd. A pak jsem ocenila upřímnost maminky dvojčátek, jak to nemalovala na růžovo, ale přiznala, že si ukousla příliš velký krajíc a jsou věci co jí mrzí a je z nich smutná. To bylo hodně lidské. Mně se líbilo jak autorka dokumentu přiznala vlastní angažovanost v tématu a dovedla se zeptat i na nepříjemné, bolavé věci a řekla bych že i s citem. Moje oblíbená scéna je jak jí maminka pana Dvořáka podsouvá, ať si natočí kachničku a pak tam vyšvyhnou ten jejich temnější rodiný příběh. Dobrý kotrasty. A výlet slepovaný rodiny tak to bylo hustý psycho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
11.4.18 17:51

Nevím, co vám na těchto lidech přišlo tak strašnýho.
Svobodná matka. Takových je spousta. Prostě se zamilovala a chlap vzal čáru a teď bojuje jak se dá.
Lesbičky. Nemusí se nám to líbit, ale je nám po tom houby, jak si pořídí děti.
Myslím, že jejich děti mají hezké dětství.
Rozvedený otec: normální, běžná situace.
Adoptovaná dvojčata. Cikány opravdu nikdo nechce. Říkala mi známá z koj. ústavu, že tam opravdu zůstavají nebo jdou k adopci do ciziny. A že to nezvládala. Kolik z vás si s malými dětmi sáhlo na dno.
Ti bezdětní mi taky přišli šáhlí, ale jejich věc.
Vy tady reagujete, jako byste v oklí měli jen rodina z reklam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
11.4.18 18:42

Ti, co nechteji deti jsou jeste celkem mladi. Vsak oni si to treba pred 40kou rozmysli…
Znam jeden par, ktery dite nechtel. Jak se jeji mladsi sestre narodil syn, tak jim to zacalo byt lito a rozhodli se zkusit jeste dite. Jenze ted po 40 uz to nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
11.4.18 18:46
@Zorbas píše:
Ti, co nechteji deti jsou jeste celkem mladi. Vsak oni si to treba pred 40kou rozmysli…
Znam jeden par, ktery dite nechtel. Jak se jeji mladsi sestre narodil syn, tak jim to zacalo byt lito a rozhodli se zkusit jeste dite. Jenze ted po 40 uz to nejde…

nevím kolik je jí ale mu je 45, není moc mladý

• Citovat
  • Upravit
3998
11.4.18 19:06

Bezdětný pár ona 43, on 45 let. Už s ní na toto téma rozhovory byly např. v Respektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.18 19:24

@wdylme Viděla, a po asi 20 minutách jsem to musela vypnout, protože mi těch dětí bylo líto. Matka od 6 dětí mi přišla jak studenej psí čumák, ještě tam otevřeně řekne, že nemá ráda děti, ale udělá si 3 a další 3 vyvdá, no potěš. Lesbický pár s dětmi, mi stejně jako gay pár s dětmi, přijde proti přirozenosti. Ano, akceptuju lesbičky a gaye, ale jen odtud potud, děti by podle mě mít neměli. Ta svobodná matka udělala šlechetnej čin, že si adoptovala děti, ale jinak mi to přijde jako dost zoufalý řešení. A matka, která doma kouří, tam jsem viděla jen, jak četla ten mail, a to mi stačilo. Přišlo mi, že nenechala tatínkovi vůbec prostor pro výchovu. Chudák děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
11.4.18 19:33
@alviola píše:
@Zorbas @Doe_Jane @Popokatepetla Ta paní, co měla tolik dětí v té slepované rodině, tak ta mi přišla úplně hrozná. Svoji sobeckost a bezohlednost vůči ostatním vydávala za upřímnost a ještě z toho dělala přednost. A ta scéna, jak šli z toho výletu a vykládala tam, že teď je to s tím chlapem super, ale až to nebude super, tak se sebere a půjde, tak to jsem se fakt divila, že se nesebral a neodešel ten chlap.

Ale ona hlásala jenom to, sco se tu dost často objevuje - líp odejít než aby děti čuměly na neštastnou mámu. Jinak tedy bych řekla, že to bylo hodně extrémní týpky. A uvědomila jsem si u toho jedno - že je nejvyšší čas dovolit adopce homosexuálním párům, protože takto je to brutálně nefér. Ženská si pomůže, ale dva chlapi? A proč by nesměli vychovávat dítě? Vždyt třeba ten otec se střídavkou měl vyloženě pohodový pohled na věc. tak proč ne? pořád lepší dva tátové než kojenák a děcák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
11.4.18 19:37

Pro mě to byl dokument o tom, jak si to někteří lidé umí udělat těžké. Velmi oceňuju osobní vklad autorky a taky mi přišlo, že všichni jsou k ní upřímní a otevření, ne jako u Manželských etud, kde je velký odstup mezi tím, kdo se ptá a tím, kdo odpovídá. Ale napadlo mě: jak je možný, že kolem sebe člověk nasbírá takových „exotů“?? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
11.4.18 20:29
@lamicina píše:
Bezdětný pár ona 43, on 45 let. Už s ní na toto téma rozhovory byly např. v Respektu.

Tak to uz je “dost”. Tipla bych ji min…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
11.4.18 21:16

@Kacise Takových exotů je kolem nás všude plno. Vidím to kolem sebe. Jedna známá (relativně mladá) má děti s rozvedeným chlapem, který další děti nechtěl (ona si to vynutila), po nějaké době zjistila, že není tak akční jako ona a tak ho vykopla a okamžitě si domů nastěhovala týpka s dítětem. Další známá měla poměrem s ženatým chlapem a i přes antikoncepci nechtěně otěhotněla, dítě si nechala a je svobodná matka. Další známí dítě (asi) mít nemohli, tak se vrhli na kariéru a dělají, že dítě nechtějí a že by jim překáželo. Máme příbuznou, která má dvě děti, dnes už na prahu dospělosti. Jedno dítě je opravdu inteligentní a velmi chytré, empatické, to je její miláček. Druhé, řekla bych takové trošku natvrdlé, ale jinak fajn a v pohodě, bezproblémové. A tom otevřeně vykřikuje, že je to nula a dokud nedokáže opak, tak pro ni nulou zůstane.
A to jsem se držela jenom nejbližšího okolí. Až mám z toho skoro pocit, že takových „nerodičů“ je víc, než by si člověk chtěl přiznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
11.4.18 21:19

@Pucalkovic Amina No to je právě to, žes to neviděla celé. Tohle není výměna manželek, kde koukneš na pět minut a je jasné, kdo je magor a kdo ještě větší magor. Třeba zrovna ta holka, jak tam byla s tou cigaretou, tak tomu otci prostor dát chtěla, ale on se jaksi k tomu vůbec neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
13.4.18 10:05

Když pominu detaily jako IUI podomácku a (asi) soudem určená střídavá péče ap., jsem moc nepochopila v čem jsou tyto rodinné modely považované za výdobytek nejmodernější doby - snad jen místo jako dřív ovdovělých byli rozvedení a ten lesbický pár nahradil dřívější staré panny (sexuální orientace stranou), jinak nic nového pod sluncem, tohle se opakuje celá staletí. Akorát mi bylo zoufale z té matky v té velké rodině - hulvátství a necitelnost k dětem, které se nemohou bránit a změnit svoji situaci a ještě to vydávat za „zdravou upřímnost“ na kterou mám jakožto jedinec nárok… tak z toho mi bylo fakt šoufl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
13.4.18 10:12

Myslím si, že spousta těch starých panen, co spolu bydlely dřív, byly právě této orientace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí