Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@inkakřivák to určitě, a nakonec na tom byly líp než ty manželky co odevzdaly věno manželovi a pak doma nesměly ani ceknout a strávily celý život v nešťastném manželství ze kterého nebylo úniku. a i tady v tomhle dokumentu vypadaly ty ženský spokojeně - prostě „normálka“
@overlord Jo ty dvě se mi líbily moc, vypadaly mimořádně spokojeně. Ale fakt mi přijde v tomto strašně nefér, že ty ženské si potřebu dítěte mohou vyřešit vlastně úplně jednoduše, kdežto chlapi bohužel ne. A přitom si myslím, že by to fakt zvládli, a dobře. dala bych jim tu šanci. Nelíbilo se mi to patchworkové manželství, a pak ti dva bezdětní. ta mocně deklarovaná spokojenost, já nevím. Možná to tak je, ale myslím si, že skutečně jednou toho budou litovat. Rozhodnutí nemít děti není dle mého štastné.
Asi bohužel jediná možnost pro chlapy v téhle situaci je, se domluvit podobnou „kamarádkou“ a doufat, že jim nechá dítě do péče, ale i když to klapne, tak se tím táhne takový ten škraloup - matka se nechce starat, tak jde chudinka od malinka k otci…
Ti bezdětní mi taky připadali moc křečovití - takové to „křičíme abychom se nebáli“, ale to jejich rozhodnutí chápu, na trpělivé rodiče mi zrovna nepřipadali, to by se pak možná v názorech mohli chytnout za ruce s tou patchworkovou macechou.Ta byla fakt strašná, a nebylo to jen, že by něco z nervozity plácla do tv a oni to pak šikovně sestříhali - ta si z té necitelnosti dělá řemeslo.
@Marcam píše:
A ti bezdětní, přijde mi že ten chlap by ve skutečnosti dítě chtěl…
Mně přijde, že by ho možná chtěli i oba, ale neodváží se to jeden druhýmu říct.
@Delta píše:Řekla bych, že maximálně to, že všichni jejich vlastní i nevlastní rodiče umí š. kat
@Zorbas
Také mi přišla strašně „názorově tvrdá“a hlavně to prezentovala jako svou přednost. Chápu, že to řekla otevřeně na tom sezení ostaních třetích rodičů…, ale říkat to takto dětem je strašné. Člověk nemusí mít každého rád, ale pokud se jedná o dítě měla by na sobě sama pracovat. Jinak to nikdy nebude plnohodnotná rodina. Stačilo by alespoň zachovávat něco jako profesionální tvář (jako mnozí učitelé)a k dětem být vstřícná a spravedlivá. Nevím co si z toho celého děti odnesou do života.
@inkakřivák píše:Časem jsem dospěla k tomu, že je mi vlastně fuk, kdo vychovává děti v jakém rodinném modelu. Dřív jsem k tomuto bývala radikálněji negativní. A tím, jak jsem této možnosti v sobě otevřela průchod, jsem právě tu na emiminu zjistila, že v této otázce jsou lesbičky velmi sobecký
Ale ona hlásala jenom to, sco se tu dost často objevuje - líp odejít než aby děti čuměly na neštastnou mámu. Jinak tedy bych řekla, že to bylo hodně extrémní týpky. A uvědomila jsem si u toho jedno - že je nejvyšší čas dovolit adopce homosexuálním párům, protože takto je to brutálně nefér. Ženská si pomůže, ale dva chlapi? A proč by nesměli vychovávat dítě? Vždyt třeba ten otec se střídavkou měl vyloženě pohodový pohled na věc. tak proč ne? pořád lepší dva tátové než kojenák a děcák.
@Tunrida Jako že ony mají právo a chlapi ne? Ale to si myslím jen kopíruje běžný názor, že dítě patří matce. Protože máma je asi něco víc než otec. Já tedy nemyslím, protože mám nějak zafixováno už ze základky, že k početí jsou potřeba oba a ke zdárné výchově a životu taky, ale tenhle názor převládá strašně často. Jinak otázku kdo s kým žije celkem neřeším, at si každý žije s kým chce, pokud to nebude můj manžel. Asi tak. Vlastně jediný vztah, který řeším, je krom mého ten Macronův. A o ostatních se mi líbil tenhle názor - když se sešli dva dospělí lidé a souhlasí s tím, co je mi do toho, je to jen jejich věc.
@inkakřivák píše:
@Tunrida Jako že ony mají právo a chlapi ne? Ale to si myslím jen kopíruje běžný názor, že dítě patří matce. Protože máma je asi něco víc než otec. Já tedy nemyslím, protože mám nějak zafixováno už ze základky, že k početí jsou potřeba oba a ke zdárné výchově a životu taky, ale tenhle názor převládá strašně často. Jinak otázku kdo s kým žije celkem neřeším, at si každý žije s kým chce, pokud to nebude můj manžel. Asi tak. Vlastně jediný vztah, který řeším, je krom mého ten Macronův. A o ostatních se mi líbil tenhle názor - když se sešli dva dospělí lidé a souhlasí s tím, co je mi do toho, je to jen jejich věc.
Spíš že, když jsem se na to v jedné diskuzi zeptala, bylo mi řečeno, že je vlastně nezajímá, že jich se to netýká. Přitom se pořád homosexuálové angažují v různých pochodech, bijí se za svá práva, ale většina lesbiček spíš prostě za ty svoje (A vlastně ani nemají za co, ony nejsou nijak moc omezené ve svých právech.), těm mužům stejně nejsou ochotný pomoct. Já samozřejmě chápu, že otázka náhradního mateřství je velmi těžká, a já sama bych do toho nešla ani omylem, nezvládla bych to, ale takové ženy, které to dají, mezi námi jsou a jsem si téměř jistá, že by se našly i mezi lesbičkami, aby si prostě mohli vzájemně pomoct. A to se mi líbilo i na tomhle konkrétním lesbickém páru, že ony si nenašly někoho někde na netu, koho neznají a už ho nikdy neuvidí, ale že jsou tomu chlapovi, co jim pomohl, nablízku a dovolí mu být součástí života té malé. Za to je opravdu obdivuju ![]()
Já to viděla a strašně, ale strašne mě sr… a vytáčela ta inteligentní blondýna s těma nevlastníma dětma, já bejt ten chlap, tak jí proplesknu a vyrazím z baráku…
bože, která krává může chodit na kurzy NEMUSÍM MÍT RÁDA NEVL. DĚTI!!
@Danulinka16 Ale ty kurzy možná nejsou špatné. Co jsem totiž pochopila, tak ony ženy mají právě dost problémy s tím, že své nevlastní děti nemilují - a přitom logicky, proč by je měly milovat? Takže ono jde o to, jim vysvětlit, že milovat je skutečně nemusí. Ale měly by zvládnout s nimi vycházet jako s příteli - bez schválností a v dobrém.
@inkakřivák píše:
@Danulinka16 Ale ty kurzy možná nejsou špatné. Co jsem totiž pochopila, tak ony ženy mají právě dost problémy s tím, že své nevlastní děti nemilují - a přitom logicky, proč by je měly milovat? Takže ono jde o to, jim vysvětlit, že milovat je skutečně nemusí. Ale měly by zvládnout s nimi vycházet jako s příteli - bez schválností a v dobrém.
Jojo, je mi jasný, že cílem těch kurzů nebylo toto, ale jak se prezentovala ta blondýna, tak bych ji dala jednu mezi oci, hnus prostě