Dokument - Stále spolu, jsem v šoku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3100
24.5.15 02:03

Ještě mě napadlo, co ty příšerný jména? To má vážně jedna z dcer v rodným listě jméno PERLA? To by snad přes úřady neprošlo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.5.15 02:42
@Quinn7 píše:
Ještě mě napadlo, co ty příšerný jména? To má vážně jedna z dcer v rodným listě jméno PERLA? To by snad přes úřady neprošlo ne?

Perla je normální, ale u nás samozřejmě málo dávané jméno, řekněme na úrovni např. jména Mercedes. Perel je u nás 43 http://www.kdejsme.cz/…rla/hustota/, osobně jednu dospělou znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.5.15 06:48

@Quinn7 Přeci nedají běžná jména, to by se v jejich případě snad ani nehodilo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3100
24.5.15 15:56
@Len-til-kah píše:
Perla je normální, ale u nás samozřejmě málo dávané jméno, řekněme na úrovni např. jména Mercedes. Perel je u nás 43 http://www.kdejsme.cz/…rla/hustota/, osobně jednu dospělou znám.

Tak to je mazec, vůbec by mě nenapadlo, že takový jméno úřady uznávaji. Koukám, že i Rosa a Irenej existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
25.5.15 10:58

Osobně mi přijde hlavní problém ohledně těch sociálních dávek v nastavení systému, který to umožňuje, ne těch, kteří to využívají. Je to stejné jako s Cikánama, kdy sice mnohdy jde o zneužívání dávek, ale obvykle jen o využití legálních možností, které tu jsou.

Paní mi líto není, je to její cesta, kterou si sama zvolila.

Příspěvek upraven 25.05.15 v 13:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.5.15 13:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
25.5.15 13:44
@Amys píše:
http://video.aktualne.cz/…025900fea04/
:palec: chudák Veselovský z toho byl docela v šoku :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.5.15 13:53

@lleennttiillkkaa Já taky, z dědka vošklivýho. A co udělal z tý ženský, za to by ho měli zastřelit.) Nemluvě o těch dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3100
25.5.15 16:57
@lleennttiillkkaa píše: :palec: chudák Veselovský z toho byl docela v šoku :D

Já si to taky pouštěla a přišlo mi že Veselovský to jen těžko rozdýchával. U tý ženský mi přišlo, že je sice obhajuje, ale úplně tak s tím nesouhlasí. Vypadala, že je jí líto tý Simony a dětí a že Petra nemá ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3100
25.5.15 16:59
@Ludmila85 píše:
Osobně mi přijde hlavní problém ohledně těch sociálních dávek v nastavení systému, který to umožňuje, ne těch, kteří to využívají. Je to stejné jako s Cikánama, kdy sice mnohdy jde o zneužívání dávek, ale obvykle jen o využití legálních možností, které tu jsou.

Paní mi líto není, je to její cesta, kterou si sama zvolila.

Příspěvek upraven 25.05.15 v 13:08

S těma dávkama mě serou s prominutím. Nechci aby to vyznělo drsně, ale nechápu že jim sociálka ještě ty děti neodebrala. No tak hlavně aby se nevydali na výlet do Norska že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
25.5.15 17:13

Mě zase neserou primárně oni, ale sociální systém této země a politici, kteří jej nastavili v jeho současné podobě. Ta rodina si jen bere to, na co má formálně při splnění zákonných podmínek právo. Tedy v principu určitě, nevím, zda sem tam i oproti platným pravidlům trochu nepodvádí.

Osobně bych v sociálním systému kladla větší důraz na osobní zodpovědnost za vlastní životy, rodinnou solidaritu, spolkovou solidaritu/charitu (v uvedeném pořadí) a teprve až pak prachy od státu, pokud předchozí přirozené mechanismy v indiviuálních případech navzdory snaze zúčasněných selžou.

Příspěvek upraven 25.05.15 v 17:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
25.5.15 17:14

@Quinn7 a za co by jim měla sociálka ty děti sebrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3100
25.5.15 17:47
@lleennttiillkkaa píše:
@Quinn7 a za co by jim měla sociálka ty děti sebrat?

Přece za to jak je „vychovávají“. Zrovna v nějaký jiný diskuzi tady bylo, že sociálka se hroutila, protože 2 LETÉ dítě nechodí na kroužek angličtiny. No tady nechodí do školy, do práce, nemají ani splachovací záchod. Děti nemají žádné kamarády, neumí žít ve společnosti, chci vidět jak si půjdou sednout na 8 hodin do práce. V nějakém tom článku bylo napsáno, že mladším se už nedostává tolik vzdělání, protože mamince už dochází síly. Podle mě, by ty děti měly poznat jak se žije normálně, aspon by měly mít možnost si vybrat jestli chtějí žít jako bezdomovci pod mostem, nebo normálně. Myslím, že by asi pěkně koukaly, kdyby najednou musely do školy a musely by plnit nějaký povinnosti. Ale samozřejmě třeba se pletu, nejsem odborník na výchovu, je to jen můj laický pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.5.15 18:40

@Ludmila85 Ono v jejich případě jde o to, že z principu odmítají společnost, úmyslně se vyřazují, pohrdají jí, proto je z tohoto hlediska jejich žádost o sociální dávky značně úsměvná.
Pan Mlčoch sice tvrdí, že stát obsadil všechny zdroje, ale pan Mlčoch by neměl zapomínat, že na náklady společnosti vystudoval a má dvě zdravé, státem neobsazené, ruce.

Ohledně výchovy dětí - k ženě se chová jako hulvát, pěkný příklad pro ně. Opět se toto děje i jinde, ale kdo dělá z hulvátů proroky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.5.15 18:44

Vím o rodinách, kde se neholduje televizi a konzumu, znám rodiny, které vzdělávají děti doma. Ale oni je doma vzdělávají a zároveň chtějí, aby z dětí něco bylo. Nevylučují je ze společnosti, dopřávají jim sociální kontakt s vrstevníky.
Panu Mlčochovi jde o to, aby děti byly vedené v jakékoli škole do 26 let (důvod-přídavky na děti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí