Dokument - Stále spolu, jsem v šoku

14809
21.5.15 12:07

Dokument Stále spolu, jsem v šoku.

Rodina Mlčochova žije údajně alternativním způsobem života a brání se konzumu (v hovnošlapkách na nohou). Nicméně ze sociálního systému vytěží vše, co může. Děti jsou vzdělávány doma, přičemž je potřeba, aby ročníky opakovaly a „studovaly“ do 26 let (kvůli přídavkům. Otec - volnomyšlenkář, rozhoduje o tom, co se bude vařit a manželce, když dovolí vyprat, odměří prášek na praní. Bodejď by se jí do toho nepletl, když nemá co na práci.
Papír na malování i utření zadků přivezla dětem až režisérka, která dokument natáčela.
Podle mě toto není příklad života alternativního, ale nepřizpůsobivého a parazitujícího na práci druhých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14809
21.5.15 12:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
21.5.15 12:18

Tak ti nevim jesli to mam zkouknout, asi bych se tase rozčílila a nedělá mi to dobře :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
21.5.15 12:20

U nás budou dokument teprve promítat, tak jsem na to zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.5.15 12:31

@eva valoi Alternativní přístup k životu si taky představuji kapánek jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
21.5.15 12:33

Já až budu mít čas. Dokument jistě zkouknu. Neodsuzuji je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809

@Amys Hlavně mě šokuje chování k té ženě, ona nemá absolutně žádnou možnost se realizovat, a to nejen v práci, ale ani jako matka a žena v domácnosti. Dokonce ji údajně nerespektují ani ti starší synové. Já to spíš vidím, jako případ týrání a despotismu ze strany toho debila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777

Jo a vzpomněla jsem si na úryvek jedné písně od Jahelky: Jsi-li každý správným Čechem, ne papírem, ale mechem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
21.5.15 12:35

Já si myslím, že chlap, pokud si nadělá devět dětí, tak by je měl umět taky uživit. Alternativně lze žít i bez sociálních dávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.5.15 12:39

@eva valoi Já to bohužel ještě neviděla, ale z toho tvého popisu mi to tak vychází…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.5.15 12:41
@eva valoi píše:
Já si myslím, že chlap, pokud si nadělá devět dětí, tak by je měl umět taky uživit. Alternativně lze žít i bez sociálních dávek.

Tak to si myslíme stejně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.5.15 12:44

@eva valoi alternativních lidí znám spoustu, ovšem nevysosávají stát.. z tohoto je mi blivno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453

@eva valoi naprosto s tebou souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809

„Petr to bere tak, že na státu nemůžete být nezávislý, protože stát obsadil všechny zdroje. A kdyby ty dávky nechtěl, okrádal by tím svoje vlastní děti, protože by jim nemohl dát už vůbec nic. Ten život, co žijí, by musel být mnohem skromnější, což si podle mě dokážou představit,“ vysvětluje filozofii Petra Mlčocha režiséra Eva Tomanová. Stále spolu můžete vidět v kinech od čtvrtka 21. května.
Ale děti nemají hračky, pastelky, nechodí do školy… Že by táhnul do práce, aby mohl svým dětem neco dát, to ho asi nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
21.5.15 12:45

@martina.se Mně taky. Nejsem proti sociálním dávkám, pokud se člověk dostane do tíživé situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí