Doma nebo do školky? Studie.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Capelucia
17.9.22 08:54

@pet p tak ale rodiče přeci nejsou retardovaný a v naprosté vĕtšině umí rozlišit, co cítí jejich dítě, nebo jestli něco jenom plácá, papouškuje a podobně nebo jestli chce něco opravdu říct.
Vystrašené dítě je vystrašené dítě a to by neviděl jenom někdo slepý.

• Citovat
  • Upravit
81500
17.9.22 09:00

Já. Mám babičku a dědu tedy super. a měla jsem i tedy i skvělou tu tetu v detske skupině. Nejhorší rok byl ten, kdy starší byl ve státní a mladsi v té soukromé. To bylo srovnání v přímém přenosu… u mladší nebyl problém, že šla do školky klidně v 11 hodin, stačilo zavolat, kde jsou, klidně jsem je ulovila někde v lese, poslali mi GPS souřadnice. U staršího prostě do osmi ve školce. Přes to nejede vlak. Vyzvedavani - přicházím v 16,15, čtvrt hodiny před uzavřením školky. Soudruzka už stojí v klobouku s klíčem ve dveřích a kaboni se, ze jí zdrzuju. Prechazime do druhé školky, tam je veselo, dvě další maminky vyzvedavaji děti, dávají si kafe, tak se přidám, starší si tam hraje s menšími. Půl hodiny povídáme často i s těmi a spolecne odcházíme.
Jindy přicházím dříve, před obědem. Staršího vydají před obědem jen na základě toho, že lzu, že jdeme k lékaři. Přicházím ke školce. Soudruzku slyším na zahrade- pupíku neběhej. Uženeš se, Mařenko zvedne se, nastydneš, Davide tu bábovku děláš blbě, Honzo, neječ, Eliško, neber mu tu hračku, nebo…
Pak všechny 4 učitelky sborově zařvou: děti uklízet, jdeme na oběd. Děti se seřadí a pocitaj se. Přijdu já, vyzvednu své dítě, dosavadní sedmičku. Úča mi sjede, že takle přesně to vypadá, když ty děti vyzvedavame, když to nejde, že teď jí chybí sedmička…Jo, bez sedmičky a den je v háji…

Přicházím do soukromé skupiny…děti na zahradě. Jedno spí u tety v šátku, prý to na ní přišlo dřív… druhá usíná v zahradní houpačce, prý to tak má nejraději. Ostatni děti si ještě hrají. Teta jedno po druhém obejde, popovida si s nimi, co dělají, řekne jim, že za chvíli bude oběd a že by bylo fajn to pomalu dokončit. Jedno dítě bere hračku druhému, teta k nim přijde a zkusí zprostředkovat kontakt: Hele, Pepo, ty asi chceš moc tu hračku a štve tě, ze ji nemůžeš mít hned. Mařenko, on ti tu hračku bere, tebe to zlobi. On si asi o to neumí říct… Pepo, zkus nejdřív na tu hračku ukázat, udělat prosím. Třeba se půjde s Maruško domluvit…

Ráno volil manžel. Pokud byl na služebně, byl pro pro mě krapet stres. Ale bylo to párkrát do roka. Ve školičce mi to dost ulehčovali. Když věděli, že normálně vstává o hodinu a půl později, tak ať ji ráno nechám spát co nejdéle, jen jsem ji v pyžamu naložili do auta, ve školce na ni čekala postel, dopekla se, pak si spolu s tetou udělali snidani.

Je třeba říct, ze mladší je fakt pohodařka. Ona pak snášela v pohodě i ty soudruzky ve státní. Naopak starší, ten byl v soukromé od třech jedno neb odve dopoledne v tydnu a nijak mu k srdci neprirostla. A státní vysloveně nesnášel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
17.9.22 09:31
@Svistice píše:
Co třeba malinko vytáhnout hlavu ze zadku a zjistit, že existují i baby friendl jesle, kde je teta skutečně v plnohodnotné roli tety či babičky a je to úplně to po postupné adaptaci dítěte úplně to stejné, jako kdybych ho svěřila na dopoledne babičce nebo tatínkovi, až na to, že ta paní ve školce je v kondici, práce s dětmi ji fakt baví a naplňuje, může se věnovat fak těm cca 6 prckům, nemusí u toho řešit vaření a další činnosti? ;)
Když se chce dítě pomuchlovat, tak se jde pomuchlovat. Jen za to rodič na rozdíl od hlídání členem rodiny komerčně platí.Jako za mě lepší naše jesle se super paní učitelkou/tetou Ivankou, než naše babičky, které na batolata neměli nervy, energii, měly na ně akorát přehnané nároky, nakrmili dítě mraženou pizzou a nevzali ho ani na procházku a spíš měly tendenci ho odložit k televizi. :nevim:

Jeden a pul rocni dite se chce mazlit s matkou, ne s zadnou cizi tetou proboha. Navic ktera ma na krku dalsich 5 cizich deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
17.9.22 09:35

Tam nejde o to, ze by se v jeslich neumeli postarat. Ale dite je v tomhle veku navazany na matku, i kdyby se mu sebevic venovali, matku to nenahradi. Potrebuje citit jeji blizkost, mit ji za zadkem, ona mu dava pocit bezpeci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.9.22 09:51
@Lenca27 píše:
Jeden a pul rocni dite se chce mazlit s matkou, ne s zadnou cizi tetou proboha. Navic ktera ma na krku dalsich 5 cizich deti.

Proboha, moje starší dítě se nechtělo mazlit s nikým, neb je od mimina nekontaktni od té doby, co začalo lézt, nesnášelo chování a v roce a půl byla matka a otec to nejokoukanejsi a nejnudnrsi stvoření, mnohem raději vyrazili na průzkumny úprk narvanym předvánočním nakupakem a po mamince ani nevzdechlo.
Takže koukej konečně pochopit, ze všechny děti nejsou stejné.

Starší dítě je naopak mazel a je mu zase srdečně jedno, kdo se s ním bude mazlit, výskyt mu vlasy nebo mu odrbavat záda. Cpalo a cpe se na klín všem, nejraději těm, které nemá po ruce až tak casto. Hlavně, že drbou uspokojive. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.9.22 09:54
@Lenca27 píše:
Tam nejde o to, ze by se v jeslich neumeli postarat. Ale dite je v tomhle veku navazany na matku, i kdyby se mu sebevic venovali, matku to nenahradi. Potrebuje citit jeji blizkost, mit ji za zadkem, ona mu dava pocit bezpeci.

Znovu, velký kulový. Matka není pupek světa, nemá patent na dite. Tenhle roli dominujicií pečující osoby třeba u nás naprosto s prstem v nose měl většinu času tatinek, děti fakt netrpěly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
17.9.22 09:56
@Svistice píše:
Proboha, moje starší dítě se nechtělo mazlit s nikým, neb je od mimina nekontaktni od té doby, co začalo lézt, nesnášelo chování a v roce a půl byla matka a otec to nejokoukanejsi a nejnudnrsi stvoření, mnohem raději vyrazili na průzkumny úprk narvanym předvánočním nakupakem a po mamince ani nevzdechlo.
Takže koukej konečně pochopit, ze všechny děti nejsou stejné.Starší dítě je naopak mazel a je mu zase srdečně jedno, kdo se s ním bude mazlit, výskyt mu vlasy nebo mu odrbavat záda. Cpalo a cpe se na klín všem, nejraději těm, které nemá po ruce až tak casto. Hlavně, že drbou uspokojive. :mrgreen:

Psala si o mazleni, tak jsem reagovala na mazleni. Nemusi se mazlit, ale chce te mit u sebe. Moje dite taky bezne odchazi, ale vi, ze jdes za nim a nikde ho nenechas ne? To je normalni, ze jsou male deti zvedave, ale to neznamena, ze je mu matka jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
17.9.22 09:57
@Svistice píše:
Znovu, velký kulový. Matka není pupek světa, nemá patent na dite. Tenhle roli dominujicií pečující osoby třeba u nás naprosto s prstem v nose měl většinu času tatinek, děti fakt netrpěly.

Matka je pro dite pupek sveta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
17.9.22 10:03

Z knihy, kterou pise psycholog pro deti do sesti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
17.9.22 10:07
@Lenca27 píše:
Psala si o mazleni, tak jsem reagovala na mazleni. Nemusi se mazlit, ale chce te mit u sebe. Moje dite taky bezne odchazi, ale vi, ze jdes za nim a nikde ho nenechas ne? To je normalni, ze jsou male deti zvedave, ale to neznamena, ze je mu matka jedno.

Tak je to dle tebe malé dítě schopno pochopit nebo ne? Moje dítko bylo průzkumník jakmile se naučilo chodit, takže zcela běžně už v roce prozkoumávalo obchod s oblečením bez toho, že by ho zajímalo, kde jsem nebo mě vidělo. Já se ho pak snažila najít mezi stojanama s oblečením a občas to dost trvalo, dítko maximálně projevilo nechuť odejít, protože to ještě dostatečně neprozkoumalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.9.22 10:09
@Lenca27 píše:
Matka je pro dite pupek sveta.

Jen do té míry, do jaké ze sebe ten pupek tomu dítěti udělá. Když bude echt kvočna, bude pupek dopadesarltin toho dítěte.
Mám kolem sebe shodou okolností více rodin, kde se tatínci od mimin naprosto přirozeně, rádi a s přehledem zapojují do péče o deti. Těm dětem je pak fakt úplně jedno, jestli jsou s mámou nebo tátou. Protože v obou mají naprosto stejný pocit bezpečí a stejnou poskytovanou péči.
Jediné, v čem ti tatínci matku nezastoupi, je kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.9.22 10:13
@Lenca27 píše:

Tady, nejde o to, že by tvé dítě bylo na tebe navázané tolik, že žádná teta tebe nenahradi a potřebuje té cítit zadkem.tady jde o to, že NEKTERE JINE děti nejsou navázání tolik na JINÉ MATKY tak, jako ty a tvé dítě

Příspěvek upraven 17.09.22 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.9.22 10:14
@Lenca27 píše:
Z knihy, kterou pise psycholog pro deti do sesti let.

Slušná blbost. Takže vlastně to, jestli umím dítě pohladit a poskytnout lásku závisí na tom, ze mám vagínu. Táta s penisem je nahraditelný vagínou v podobě babičky. :roll:

Dál už jsem to přiznám se nečetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
17.9.22 10:15
@Kasandra159 píše:
Tak je to dle tebe malé dítě schopno pochopit nebo ne? Moje dítko bylo průzkumník jakmile se naučilo chodit, takže zcela běžně už v roce prozkoumávalo obchod s oblečením bez toho, že by ho zajímalo, kde jsem nebo mě vidělo. Já se ho pak snažila najít mezi stojanama s oblečením a občas to dost trvalo, dítko maximálně projevilo nechuť odejít, protože to ještě dostatečně neprozkoumalo.

No tak to je normalni snad u vsech deti, ze prozkoumavaj okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
17.9.22 10:16
@Svistice píše:
Slušná blbost. Takže vlastně to, jestli umím dítě pohladit a poskytnout lásku závisí na tom, ze mám vagínu. Táta s penisem je nahraditelný vagínou v podobě babičky. :roll:Dál už jsem to přiznám se nečetla.

8o co to placas? Zavisi to na tom, ze tys to dite odnosila. Dite ma nejvetsi vazbu k tobe. Tak je to snad vsude v prirode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí