Doma nebo do školky? Studie.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
15.9.22 13:42
@Lenca27 píše:
Pise majitelka skolicky, tak to ma vazne vypovidajici hodnotu.

Psala jsi, že žádná. Tak ti píšu, že ano. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
15.9.22 13:46
@Lenca27 píše:
To jsem psala, ze jsem udelala, ale posunute, ve ctyrech letech detska skupina, pak predskolak.

A dokážeš priout fakt, že někomu to nebude vyhovovat ani v těch 4 letech a někdo to zvládne v roce a půl? ( já mám doma obě dvě vydani)

Já myslím, že i těm Matějíček vycházel z trochu jiných reálií, než dětská skupina s šesti dětmi, dvěma tetama, dětským psycholožka, které ty děti obletujou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
15.9.22 17:13
@Lama Lama píše:
A dokážeš priout fakt, že někomu to nebude vyhovovat ani v těch 4 letech a někdo to zvládne v roce a půl? ( já mám doma obě dvě vydani)Já myslím, že i těm Matějíček vycházel z trochu jiných reálií, než dětská skupina s šesti dětmi, dvěma tetama, dětským psycholožka, které ty děti obletujou

Asi uplne nedokazu prijmout fakt, ze je to v pohode v roce a pul. Teta proste neni rodina, nekdo koho zna od narozeni. Plus nema tetu plne pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
15.9.22 17:15
@Perandoreshe píše:
@Lenca27 Syn neměl separační úzkosti snad vůbec. Míval je jen, když byl nemocný a to jsem s ním stejně byla doma. Ten mladší je trochu větší mamánek a stejně zatím (je mu rok a půl) nic takového, že bych od něj nemohla. S mladším jsem zatím teda doma, jen jeden den (6 h) v práci - ale to hlídají babičky na střídačku a nikdy žádná scéna.

No ja od ditete taky muzu, ted jsem treba pryc a dite s babkou. Ale od rana se na me vesi, mazli, mozna to jsou zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
15.9.22 17:36
@Lenca27 píše:
Asi uplne nedokazu prijmout fakt, ze je to v pohode v roce a pul. Teta proste neni rodina, nekdo koho zna od narozeni. Plus nema tetu plne pro sebe.

NO, a to je asi zásadní problém… Protože já naprosot dokážu přijmout, že TVÉ dítě prostě na tu školku nebylo. Dokonce bych ti věřila, že k tomu nebylo ani v předškolácích.
Přijde mi to takové až hraničící s nerespektem k tomu, že tvé vidění světa a tvé dítě, nemusí být to jediné správné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
15.9.22 17:52
@Lama Lama píše:
NO, a to je asi zásadní problém… Protože já naprosot dokážu přijmout, že TVÉ dítě prostě na tu školku nebylo. Dokonce bych ti věřila, že k tomu nebylo ani v předškolácích.
Přijde mi to takové až hraničící s nerespektem k tomu, že tvé vidění světa a tvé dítě, nemusí být to jediné správné :nevim:

Proste si myslim, ze rok a pul stare dite je zavisle na matce a rodine, at je jakekoliv. A ze to s povahou zatim nema co delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
15.9.22 18:03
@Lenca27 píše:
Proste si myslim, ze rok a pul stare dite je zavisle na matce a rodine, at je jakekoliv. A ze to s povahou zatim nema co delat.

A jak je tedy možné, že zvládají odloučení od matky bez sebemenšího projevu stresu? Napr. jí hezky zamavaji, odejdou s tetou a celou dobu než matka přijde si vesele hrají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
15.9.22 18:50
@Jahru píše:
A jak je tedy možné, že zvládají odloučení od matky bez sebemenšího projevu stresu? Napr. jí hezky zamavaji, odejdou s tetou a celou dobu než matka přijde si vesele hrají?

To ze stres neprojevuje, neznamena, ze ve stresu neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
15.9.22 18:53
@Lenca27 píše:

Třeba je pak tvé dote ve stresu s tebou a jen se to neprojevuje :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
15.9.22 18:54

A možná můj starší ve stresu ve školce nebyl, ikdyz se to projevovalo :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
15.9.22 18:55
@Lama Lama píše:
Třeba je pak tvé dote ve stresu s tebou a jen se to neprojevuje :P

Treba je, to nepopiram :D S tim uz nic moc neudelam no, ale momentalne me preferuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
15.9.22 18:57
@Lama Lama píše:
A možná můj starší ve stresu ve školce nebyl, ikdyz se to projevovalo :think: :mrgreen:

Kdyz myslis ;) at si kazdy se svymi detmi naklada, jak uzna za vhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
15.9.22 19:03
@Lenca27 píše:

Jenže on je ten mírný stres pozitivní, důležitý a posunuje to dítě dál. Já si občas říkám, jestli těm dětem to přílišné opečovávání spíš neškodí. Celou historii lidstva se děti přizpůsobovaly rodině a matce, posledních pár desetiletí se naopak matka často úplně přizpůsobuje dítěti. A z dětí pak rostou skleníkové květinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
15.9.22 19:45

@Lenca27 No, když mají matky druhé (a někdy i třetí dítě) věkově blízko sebe, tak taky nemá batole matku jen pro sebe. Říká se tomu život…

Nějak nechápu Tvou argumentaci. Přijde mi, že jen obhajuješ sebe a svá rozhodnutí, ale tady to po tobě nikdo nechce. Stačilo by, kdybys respektovala ostatní a nepřipadala si jako něco víc, že tvoje dítě rozhodně traumatizované nebude (což stejně nevíš), zatímco chudáci ti dvouletí v dětské skupince. Dokonce i kdyby jim změřili kortizol a měly ho nízký, tak Tě to nepřesvědčí, že nejsou ve stresu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.9.22 19:49
@Jahru píše:
Jenže on je ten mírný stres pozitivní, důležitý a posunuje to dítě dál. Já si občas říkám, jestli těm dětem to přílišné opečovávání spíš neškodí. Celou historii lidstva se děti přizpůsobovaly rodině a matce, posledních pár desetiletí se naopak matka často úplně přizpůsobuje dítěti. A z dětí pak rostou skleníkové květinky.

Ale tak to bylo v poradku, ne. Matka si sla po svym a dite tahala s sebou.
To dela spousta zen i dnes.
A pak mas dva extremy - jedna odlozi dite a funguje bez nej, druha podridi vse diteti (ve 12 obed, ve 14 spanek, na 18 domu)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí