Domácí práce po chlapečky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
12.3.10 16:55

Podle mě je to hodně o vzoru a přístupu rodičů, tam kde pomáhá otec, teda spíše normálně se zapojuje do úklidu a servisu, nemá jistě dcerka ani synek až tak problém a naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.3.10 17:00

Jo jo Lesi, je to tak. Oni ti CHYTŘEJŠÍ muži , ze sebe rádi dělaji HLOUPĚJŠÍ.. Já tohleto nezvládnu, nikdy jsem to nedělal, no vidíš, já to rozbil, ty jsi šikovnější na to já nemám..
Můj muž také umí všechno, ale fakt si musím říct ( 100X), ale vím že to dokáže..Doma nemusel nic, ale vojna a VŠ ho asi naučily. ( no i když ta vojna - místo komínků má bakule obleční, takže ehmm.)

Nejvíc dělají to co je baví, co je nebaví, je kolikrát sience - fiction..
Gratuluji k neteři ( jsem zvědavá - jak se jmenuje???)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.3.10 17:05

Lizbeth předpokládáš neobvyklý jméno jako by dala Lesina? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.3.10 17:08
janine24 píše:
Lizbeth předpokládáš neobvyklý jméno jako by dala Lesina? :wink:

Jsi mě prokoukla - ale asi bude dělat tajemnou :roll: :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.3.10 17:09
Lizbeth píše:
janine24 píše:
Lizbeth předpokládáš neobvyklý jméno jako by dala Lesina? :wink:
Jsi mě prokoukla - ale asi bude dělat tajemnou :roll: :oops: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.3.10 17:16

Majdalenka :) A je to vlastně moje praneteř - ty rodinné vztahy jsou tam vcelku zamotané :)

Podstatné je, že se narodila - jejich cesta za miminkem nebyla právě jednoduchá :) proto jsme to zapíjeli na zdraví :oops:

Jupíjupíjou!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.3.10 17:23
Lesina píše:
Majdalenka :) A je to vlastně moje praneteř - ty rodinné vztahy jsou tam vcelku zamotané :)

Podstatné je, že se narodila - jejich cesta za miminkem nebyla právě jednoduchá :) proto jsme to zapíjeli na zdraví :oops:

Jupíjupíjou!!!

Každopádně gratuluju !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.3.10 17:47

Jo jo, už se na něho chystám :lol: :lol: :lol: Bude dělat pěkně všecko, případná dcera na druhou stranu taky bude pomáhat např. nosit dřevo, malovat a tak… Žádné úlevy podle pohlaví :lol: Snad se mi to podaří, mám to v sobě bohužel dost zakořeněné z domu - že je všecko moje práce a povinnost :zed: :zed: :zed: Ale bojuju s tím :mrgreen:

Zatím se Samík projevuje jako typický chlap - když řeknu, že uklidíme hračky, tak udělá nenene, já začnu uklízet a on za mnou chodí a zase je rozhazuje :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.3.10 17:52

Jé, veliká gratulace pratetě Lesině :lol:

Teď když nad tím tak přemýšlím, tak brácha třeba nikdy nestíral v paneláku chodbu - i když byl starší a ne „ještě maličký“ :roll: Mamka vždycky říkala mně. To se Samíkovi nestane :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.3.10 18:42
Lizbeth píše:
Jo jo Lesi, je to tak. Oni ti CHYTŘEJŠÍ muži , ze sebe rádi dělaji HLOUPĚJŠÍ.. Já tohleto nezvládnu, nikdy jsem to nedělal, no vidíš, já to rozbil, ty jsi šikovnější na to já nemám..
Můj muž také umí všechno, ale fakt si musím říct ( 100X), ale vím že to dokáže..Doma nemusel nic, ale vojna a VŠ ho asi naučily. ( no i když ta vojna - místo komínků má bakule obleční, takže ehmm.)

My tomu říkáme hra na blba a ovládáme ji s manželem skvěle oba :) Tím pádem si ji vzájemně nebaštíme :D

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.3.10 19:33

Můj to taky dělá, ale už se u toho tak potutelně uculuje, že nemá šanci.. :-P
My doma se ségrou také makaly - nádobí, nákupy, chodba..každý den lísteček s povely od maminky.
a také škrábat omýtku při malování, pravedilné pucování Wartburga u garáže.
ted si vzpomínám, jak jsem dost nenáviděla mýt všem v komoře boty - připadalo mi to nespravedlivé.
Musím říct upřímně, že mě se to hrozně zajídalo, že táta nic nedělal.. podával nám i ohryzek, když ležel na gauči a my šly okolo ( když dojel jablko)- jak já to nesnášela.. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
13.3.10 13:47

tak já se připojuju k 99% většině, která chce chlapečky vychovat v chlapy, co se o sebe umí postarat, ale se vzorem v přítelovi to bude asi těžkééééé :cert: nedá ani nádobí do myčky (prý aby mi nenarušil systém!!!), jediný co dělá, tak dokáže uvařit takový to CDD, já jsem od svého táty zvyklá, že dělal doma všechno kromě žehlení, tak aspoň v něm snad prcek bude mít příklad
no malej zatím nadšeně zametá i s velkým smetákem, dává prádlo a hračky do pračky a zapíná jí, vyndavá nádobí z myčky, utírá si po jídle stoleček, miluje sledovat vaření, tak uvidím, jestli mu to vydrží, minimálně si po sobě bude muset uklízet, dávat nádobí do myčky, vyndavat, vynášet odpadky, utřít občas prach, vyprat, nakoupit a uvařit (už mám vyhlídnutý u nás v MC kurz vaření od 3 let :dance: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
13.3.10 16:52

Mám naštěstí holky, manžela jsem si vybrala chlapa ne mamánka opečovávaného. Byla jsem vychovaná v naprostém rovnostářství, můj bratr umí z domova také uklízet, vařit a hospodařit s penězi. Manžel i jeho bratr se umějí naprosto postarat o sebe, děti i domácnost.
Své dcery pomalu učím všechny domácí úkony co jsou vidět jen když se neudělají a taky to, že se dá za peníze najmout někdo kdo to udělá a že vydělat peníze může maminka i táta. A učím je pohrdat „balkánci a araby“ (pracovní název pro machistické neschopy libovolné národnosti a věku), tak doufám, že se mi takový model nezjeví doma na námluvách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
15.3.10 20:07

Vyborny tema, jsem se pobavila pri cteni.

Nevim, kdo to psal, ale zminovany 28lety bratr-neschopa… to snad ani neni mozny. 8-o :roll:

Synovi jsou tri roky. Zatim po sobe uklizi ze stolu, kdyz doji, spinave nadobi uklizi do mycky. Tu umi i zapnout. A jinak se zapojuje do prani (tridime pradlo, cpeme do pracky, poustime prani, vesime na susak a skladame - on teda sklada slipy), luxovani (ma svuj vysavac, ale ovlada i „velky“), zametani (ma na starost zamest hromadku na lopatku a hodit do kose), vytirani, lesteni zrcadel,utirani prachu (u vseho ma svuj hadr a jedeme oba), vareni, peceni (pomaha v ramci svych moznosti - kraji, micha, rozklepne vajicko a tak…) Co se tyce „chlapskych praci“, tak to dela vice manzel nez ja, ale Jenik asistuje i u toho… od sroubovani po vyrobu prebalovaciho pultu.

No… jak tu nekdo psal… mam doma tri chlapy a nehodlam jim delat sluzku, takze synove se domaci prace proste naucit musi. Manzel pomaha sam a ochotne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová