Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Holky, rada bych se po porodu opet dostala do formy: zhubla nabrana kila a krapet zpevnila telo a chci si koupit vibracni plosinu na doma - na profi proste nemam penize, takze jedna v mych financnich moznostech je tato Master-G4 a chci se zeptat, jestli nekdo z vas ma tuto (nebo podobnou, neprofesionalni) doma, pripadne o vase zkusenosti s temito domacimi stroji.
Asi se to neda srovnavat s profi strojem, ale ja se do fitka nedostanu, bydlime za Prahou s debilni dostupnosti do centra, nemam ridicak a asi (no asi:urcite) sem i hodne lina nekam organizovane chodit, takze pokud se nedokopu k cviceni doma, tak zustanu na veky veku „tlusta“.Hilfe!
@ne-silenamatka jeee tak svoji lenost mam. Ale ja si koupila svihadlo a budu skakat
cetla jsem, ze je to dost dobry a hlavne za 50,– ![]()
Jinak jsem chodila a nic jsem nezpozorovala.
Já na vibrační plošině cvičila a můžu to jen doporučit. Chodila jsem sice do fitka, ale myslím, že je to jedno, jestli cvičíš tam, nebo doma. Důležitý je využívat jí správně. V jednom fitku jsem viděla, jak na ni ženský jen půl hodiny stály s pokrčenýma nohama. To je naprd. Je potřeba na ní normálně cvičit, dřepy, dřepy s výkopem do strany, dozadu, sklapovačky, kliky, sedy, lehy…asi k tomu dostaneš nějakou příručku. Já cvičila třikrát týdně půl hodiny, začínala jsem na zátěži 10 a postupně vždy po týdnu přidávala až na 17. K tomu jsem upravila jídelníček, nic drastického, ale vynechala jsem všechno tučné a sladké, omezila pečivo a přílohy a večer jedla jen lehce. Na váhu jsem se nevážila, tak nemůžu říct, ale centimetry letěly dolů jako blázen, za první měsíc cvičení jsem měla v pase o 10 cm míň, pak už to tak rychle nešlo, ale úbytky byly úžasný. Kdybych měla peníze, jakože momentálně nemám, neváhala bych a koupila si ji domů. Takže za mě - po vlastní zkušenosti opravdu doporučuju. Jo, a to cvičení - fakt jsem se nešetřila, po každé té půlhodině ze mě totálně lilo.
))
@palapa Svihadlo mam uz asi rok, ale jeste sem si nezaskalala: moje vymluva je, ze pod nama zije tchyne a ze ji nechci skakat na hlavou…sem opradu lina, ale vim, ze s tema tehotenskejma kilama uz nejak zatocit musim, takze hledam „nejmin bolestivy reseni“ ![]()
@Denisa56 Diky moc za vycerpavajici odpoved
Ja na vibracni plosinu slysim taky samou chvalu, ale nejsem si prave jista tim, jestli ta domaci se aspon trosku vyrovna tem profi.Me treba bavilo Pilates pred tehotenstvim - vim ze cvicim, citim to po cviceni, ale „nezenu“ se, jestli me chapes, coz myslim, ze cviceni na vibracnich plosinach je podobny, i podle toho co popisujes.Ja si ji porodim, na heurece je par recenzi, ale neni jich moc.
@ne-silenamatka ja chci chodit ven. Zatim po tme, nevim, jak na to budou koukat lidi.
Obnovuji diskuzi,ma doma nekdo domaci plosinu?prosim o zkusenosti,ktera je za slusnou cenu pouzitelna,chci si ji koupit,ale nevim,zda typu Insportline Lotos maji nejaky efekt. Dekuji
@ucukusi Mrkni na diskuze, vibrační plošina je velká hitovka a už tady i nějaké diskuze proběhly. Tady jsou zkušenosti , tady taky. Je fakt, že vibrace mohou pomoci při problémech s klouby, mají vliv na lymfatický systém, mohou částečně i ovlivnit produkci hormonů. Ovšem ten vliv na hubnutí zatím nějak prokázaný nebyl.
Ne každý snese vibrace a ne každému tohle udělá dobře. Mrkni na bazos , vidím tam i plošiny okolo 1000 Kč, tak klidně vyzkoušej.
@Tiger-lily na me plosina opravdu pomaha,byla jsem.krasne zpevnena,ale pak jsem se prestehovala do maleho mestecka,otehotnela a tady zadne fitko s plosinou neni,chtela bych ji tedy domu,ale nevim jakou a za rozumnou cenu
@ucukusi koupila jste nějakou plošinu? také nad tím přemýšlím, ale nevím jakou