Dopad moderní technologie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
947
11.4.17 22:02

@sunshine125 byl článek z odborných zdrojů nebo jen článek psaný z neověřených informací? Ráda bych si ho přečetla, popřípadně si ho vzala na kontrolu k mému gynekologovi, který se zabývá i asistovanou reprodukcí, co by mi na to řekl. Děkuji za odkaz :kytka:

Kdyby jsme chtěli čistý genetický kód celého obyvatelstva, tak by jsme nesměli žít v takovémto životním prostředí, kde na každém rohu je samá chemie, ve vzduchu je všechno možné a všude je nějaké záření, to jde pak ruku v ruce se všemi problémy, medicína pak řeší spíše následky, než příčiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
12.4.17 10:14

@Attila8 ono už v dnešní době je otázkou, co je nezachranitelné. Taky jsem ten typ, který zachraňuje i tonoucího brouka z vody, ale před tím, než jsme se začali snažit o dítě jsem byla toho názoru, že kdyby se vyskytla nějaká vývojová vada během těhotenství, tak bych dítě nenechala se trápit. Je to trochu rozdíl, když s tím člověk přijde nakonec do přímého kontaktu. Všechny screeningy jsem v těhotenství měla v pořádku, byli jsme rádi, že máme zdravé dítě, zlom přišel ve 34tt, kdy se objevila vada. V takovémto týdnu se už s tím nedá nic dělat ikdyby jsem chtěla. Narodila se nám holčička s vadou srdíčka, bez operace by se zadýchávala a měla by nedostatek kyslíku, po operaci může vést plnohodnotný život. Že bych ji operovat nenechala a nechala ji umřít, to mě po porodu vážně ani nenapadlo. Operovaná byla v 10-ti měsících. Když byla na JIP, byla tam i holčička, která byla po transplantaci srdce, čekala na něj dlouho, maminku jsem znala z diskuze a věděla jsem, jak bojují. Bohužel během našeho pobytu tato holčička zemřela, byli jsme s manželem u toho, když sestřičky předávaly rodičům její hračky a věci, byla to neskutečná bolest, kdo nezažije, prostě nepochopí. Nikdo si nepřeje mít nemocné dítě a nikdo si taky nepřeje, aby jeho dítě umřelo. Teď je to náš ďáblík, který se rád přitulí a má radost ze života, jako ostatní zdravé děti. Na genetiku chodíme a na žádnou poruchu genů jí nepřišli, prostě se to někdy stane, záleží, kdo si vytáhne černého Petra. Nikoho v rodině s nemocným srdcem jinak nemáme. Když máte zdravé děti nelze vážně soudit ty, které to štěstí neměli, taky jsem si myslela, že tohle se nám nikdy nestane a zdravé dítě jsem brala jako samozřejmost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
12.4.17 10:37

@Danďuška zkusím dohledat. Už je to déle co jsem ho četla, ale zaujal mě tehdy. Myslím, že je to vše se vším. Kdybychom chtěli čistý gen. kod museli bychom opravdu zpět na stromy jak tu psal někdo přede mnou. To je holt daň za mmoderní dobu. Atˇ už za pokročilou medicínu, která na (ne)štěstí dnes už dokáže zachránit lidi, které by před sto lety zemřeli (přirozený výběr) nebo za dnešní techologie (wifi, mobilní signál, záření z počítačů atd). Pokud nechceme zpět na ty stromy a umírat na banální nemoci, pak je to nevyhnutelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
12.4.17 10:41

Btw taky jsem se dočetla, že ještě před válkou (okolo 1920) byl průměrný věk, kterého se lidé dožívali okolo 50let. I z toho si člověk může udělat úsudek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
12.4.17 11:48

Tak ja nejsem genetik, ale myslim, ze neco jako cisty geneticky kod neexistuje. Mutuje veskera DNA a odjakziva, s tim se neda nic delat. Duvody jsou ruzne, muze to byt ciste nahodna zalezitost, ale i vlivy zvenci. No a pak jsou veci, ktere se stanou behem vyvoje mimina, genetika s tim nema moc spolecneho. No a ja o tomhle zase cetla jiny clanek, ze rychlost s jako pribyvaji autoimunitni choroby je proste prilis velka na POUZE zmeny v DNA..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
12.4.17 13:39

@Attila8 chápu, jak to Vaše bábi myslela, hodně lidí by se s tímto názorem určitě ztotožnilo, než by se u nich neobjevil nějaký problém… :nevim: Ono u zvířat je to složitější, to je pravda a tam ty postupy jsou většinou radikální. Kdysi jsem měla šlechtěnou kočku, když měla 2 roky zjistilo se, že má špatnou ledvinu. Nechali jsme ji operovat a po operaci byla rok v pohodě, než jí začala odcházet i druhá ledvina, snažila jsem se jí pomoct, jak to šlo, ale nakonec jsme ji nechali uspat, ať má alespoň důstojný odchod a neumírá v bolestech, tak vím, jaké to rozhodování je, měla jsem ji ráda, ale nedalo se nic dělat. Dcera se musí šetřit sama, pokud to uzná za vhodné, omezení žádné nemá, ale vrcholový sportovec z ní nebude, ikdyž znám jednoho, který má stejnou vadu srdce a vyhrál zlatou medaili ve snowboardingu na olympiádě a další jiné soutěže, jmenuje se Shaun White :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí