Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přítel a otec mého dítěte, které je občanem ČR si potřebuje prodloužit přechodný pobyt. Už má zažádáno i o ten trvalý. Na ciz. policii mi řekli, že mám napsat nějaký dopis jak jsme se jako seznámili, jak jsme třeba kupovali kočárek, jak se stará o dítě. Nemáte s tím zkušenosti?
@Katjinka Fíha, tak to je teda novinka. Když manžel žádal o trvalý pobyt na začátku letošního roku, tak jen vyplnil formuláře, já mu jeden podepsala a podpis jsem ověřila - jako že mu poskytnu ubytování a dovolím, aby u mě měl trvalé bydliště… Žádný dopis pro mě nikdo nechtěl - a to ani nemáme dítě… a rozhodnutí o udělení trvalého pobytu přišlo do měsíce. I když na to mají 60 dnů… ![]()
Dávali jste jim také společné fotografie? Tak já jim napíšu nějakou slohovku na dva A4 a snad jim to bude stačit ![]()
@Katjinka jen zkoušejí, jestli váš vztah není vymyšlený. Tak ať popravdě napíše, jak co bylo. Nikdo nebude kontrolovat, jestli to sedí na data a pod, ale jde o ten přehled, jestli si nevymýšlí, jestli tu není fiktivně. Klidně přišupni i fotky, ale není to nutné.
Kterého státu je vlastně přítel občanem? Můj manžel je Slovák, tak možná ten režim udělování trvalého pobytu není tak přísný…
Jinak bych holt fakt napsala slohovku, jak jste se seznámili, jak jste spolu začali bydlet, jak jste se rozhodli pro miminko s tím, že přítel už věděl, že chce zůstat v ČR, protože se mu tu líbí podmínky pro život atd… Pár fotek rodinky a je vymalováno ![]()