Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, prosím doporučíte sklípek na Moravě? ![]()
@kajulinkaT píše:… obec Klentnice - vinný sklep Sklepnice
Holky, prosím doporučíte sklípek na Moravě?
Velké Bílovice - kdyz kouknes do mapy, tak sevo-východně od Bílovic je jakoby další malá vesnička. Vše to jsou jen sklípky mezi vinicemi. Byla jsem tam ubytovaná už ve 4 různých (a nespočet dalších jsem jich navštívila
) a vždy paráda. Přes léto tam mají každý týden několk sklepů vždy otevřených (střídá se to) a můžeš tam přijít na košt a pak několikrát za sezonu tam mívají různé venkovní akce s cimbálovkou atd., což také stojí za to ![]()
Dolní Dunajovice zámečník. Ano víno lednice
Záchranka Valtice. Bařina, Volařik.
Koukněte na recenze. Dost napomůžou. Já to dělal ptaním se místních domorodců. Vybaven kvalitní valašskou trnkovicí se mi otevíral vinařsky svět. Zkuste se poptat místních domoroců. Spíš těch starších.
@Lykaon děkuji, koukám
ale i tak jsem chtěla vědět osobní zkušenost jiných.
@kajulinkaT Z mé zkušenosti… byly jsme auty + kola. Na místě jsme to objely, místních stařešinů se poptaly. Vždycky někdo něco poradil, u druhého jsme se ptali, co ten první doporučený. A tak jde najít plno fajn sklípků. Nebudou to takové fajn sklípky jak z TV seriálů. Nevím zda jedete za dobrým vínem a nebo zážitkem. Pokud hledáte víno, držte se místních stařešinů, nějaký ten úplateček, vlídné slovo a něco se najde kdy bude dobré víno. Vína sů 3 druhy--- Dá sa, Nedá sa, Dá sa Pražákom. To samé je na valašsku se slivovicí. Jedna je vítací, jedna na poseéní, a jedna vyháňáci.
@Lykaon
hezky napsané. Děkuji. Jede nás parta, takže pohodička s dobrým vínem.