Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Poslední ca rok jsem na tom byla psychicky tak nějak různě, přitáhla jsem si do života i pár divných partnerů – za ten rok konkrétně tři. Se všemi jsem se postupně rozešla, všichni ale začali dříve nebo pozdji dolézat.Jeden z nich mi teď dokonce poslal balík plný drahých čokolád a ručně psaný omluvný dopis… možná to zní jako romantika, ale není
Unavuje mě to, narovinu jsem mu napsala, že díky, ale nechci mu dávat žádné falešné naděje… stejně mi ale dál píše.
Zbylí dva píšou tak nějak jednu za čas, ale pravidelně na FB, WA… jak je to napadne
Co s tím? Srabácky všechny blokovat? Upřímně už se mi nic znovu vysvětlovat nechce…
Nereagovat, to úplně stačí.
@Anonymní píše:
Poslední ca rok jsem na tom byla psychicky tak nějak různě, přitáhla jsem si do života i pár divných partnerů – za ten rok konkrétně tři. Se všemi jsem se postupně rozešla, všichni ale začali dříve nebo pozdji dolézat.Jeden z nich mi teď dokonce poslal balík plný drahých čokolád a ručně psaný omluvný dopis… možná to zní jako romantika, ale není
Unavuje mě to, narovinu jsem mu napsala, že díky, ale nechci mu dávat žádné falešné naděje… stejně mi ale dál píše.
Zbylí dva píšou tak nějak jednu za čas, ale pravidelně na FB, WA… jak je to napadne
Co s tím? Srabácky všechny blokovat? Upřímně už se mi nic znovu vysvětlovat nechce…
Proč blokovat? Stačí nenaskakovat, pripadne obehrana deska, jakmile naskoci tema…" ne, promin, bylo to super, je to pryč". Nebo proste ignor
Mam dva chlapy, vuci kterym nechci byt ignorant, za jejich pritomnost v mem zivote jsem vdecna, takze jo, zdvorile a vřele odpovim, kdyby se mela konverzace nebo kontakt rozvijet nad miru danou prirozenym spolecenskym kontaktem, tak se odtahnu nebo vysvetlim, ze to takhle nechci, treba ze me samotne by vadilo, kdyby si muj pritel vypisoval nebo vyvolaval s bejvalkou v takove intenzite. Vetsinou je pak klid
Nereagovat, i sebemensi naznak, treba podekovani, pozdrav jim dava nadeji. Rikaji si :,,Kdybych ji byl uplne volnej, tak mi preci ani nepodekuje” a timto v sobe zivi falesnou nadeji. Moji kamaradce vypisoval ex skoro 2 roky po rozchodu. Sam sobe kladl otazky, sam si odpovidal a vse ji posilal na WApp, pral k narozeninam, k svatku, vanocum stylem, jakoby spolu byli v neustalem kontaktu. Ona ho vydrzela ignorovat, zpravy mazala, nereagovala ( nechtela ho blokovat, bala se, ze se ozve pod jinym cislem, takhle mela jakz takz kontrolu, ze je stale aktivni), po dvou letech je klid. Ma jinou babu… Takze uplne ignorovat…
Pokud jste si je nějak zařadila jako divné, asi jste měla důvod, nebo vám zafungovala intuice. Divný lidi nebrat - a to ani na jakože „nezávazný“ (u divných lidí nikdy není nezávazný) small talk a už vůbec ne ze slušnosti. To jsem se teda v průběhu života naučila já: Jak někoho detekuju jako „divnýho“, už neplýtvám nějakou racionalizací či hledáním plusů a pozitiv na těch lidech apod., ale bez milosti blokuju a hlavně - nedopřávám žádné reakce. Já na blokování nevidím nic srabáckého. Naopak - pokud vám někdo fakt nesedí, přijde mi to jako velmi rozumný opatření.
Poslední ca rok jsem na tom byla psychicky tak nějak různě, přitáhla jsem si do života i pár divných partnerů – za ten rok konkrétně tři. Se všemi jsem se postupně rozešla, všichni ale začali dříve nebo pozdji dolézat.
Jeden z nich mi teď dokonce poslal balík plný drahých čokolád a ručně psaný omluvný dopis… možná to zní jako romantika, ale není